Това каза бащата на 10-годишната Ангелина, която вчера сутринта беше блъсната и убита от 56-годишен шофьор на джип на улица в Първенец. Момиченцето отивало на училище и било придружавано от майка си. 

Улицата, на която стана тежкия инцидент, днес бе блокирана от протестиращи, които обявиха, че въпросният шофьор за трети път удря човек на пътя.

"Така се говори. Че първо в Перущица блъска човек. После пак в Първенец, в центъра, караше с бясна скорост. Като наби спирачки, имаше 10 метра спирачен път. И се наби в нашето момиче тогава. Тогава имаше голям късмет, че не можа да вземе жертва. Но третия път какво направи? Взе жертва", гневеше се друг участник в протеста в Първенец.

От полицията обаче твърдят, че 56-годишният шофьор има само 2 фиша и никакви други нарушения досега.

Майката на загиналото дете - Иванка - е със счупен нос. По нейно желание е била освободена от болницата. 

"В 7.50 ч. излязохме с детето да го водя на училище. Вървяхме отдясно на пътя, защото няма тротоар. Отзад ни блъсна джип. Аз изхвърчах вляво на пътя. Когато станах и погледнах за детето си, видях че е цялото в кръв. Джипът беше отпред, а детето ми отзад. Шофьорът не ми каза нито една дума, нито ни помогна. Искам справедливост, искам доживотен затвор", разказва майката. 

Протестиращите се заканиха, че ще продължат с протестите и ще затварят пътя, който разделя селото на две. Те казват, че шофьорите карат с висока скорост през селото, въпреки че на мястото, където вчера загина Ангелинка има знак за ограничение на скоростта до 30 км/ч.

Кметът на село Първенец Георги Стаменов обясни, че през 2011 г. са били поставени гумени "легнали полицаи", но при почистване на пътя от снегорини, те са били разрушени. Още вчера кметът е написал докладна до кмета на общината да бъдат изградени тротоари и да бъдат поставени нови "легнали полицаи".