Коментари - Бащата на прегазено дете: Шофьорът - доживот или ще го убия | Днес.dir.bg

Бащата на прегазено дете: Шофьорът - доживот или ще го убия

Искаме присъда до живот, да гние. Ако не, събираме се тука циганите и ще му запалим къщата и ще го утрепем. Ако не получи до живот, ще взема нож и ще го убия.

Обратно в новината

Коментари - Бащата на прегазено дете: Шофьорът - доживот или ще го убия | Днес.dir.bg

Коментари

тия мърляви мангали се зимат много на сериозно па и заплашват. вкарайте тая миризлива крава малко на судено,но държавата спи,ако беше българин до сега да са го прибрали. тъпотия,има ли държава????

Заканата с убийство е престъпление. Наказва се с до 3 години. А тука още - организация на престъпна група, закана с палеж, закана за етнически безредици - цигани срещу българи. Някой трябва да и направи забележка на тази жена, а не да и се дава трибуна !

И да се похвалят всички медии, които тиражират и възхваляват изявленията на приматите.

При липса на тротуар, движението на пешеходци се извършва по пътното претно, в ляво по посоката на която се движат и по този начин наблюдават грози ли ги някаква опасност от насрещен автомобил ... Малоумната майка е по-виновна, от водача на колата. Никой не мечтае да блъсне някой на пътя и да го убие. Ние като пешеходци също сме участници в движението и сме длъжни сами да се пазим.Колата е куп желязо и е възможно не винаги да се подчини на водача.Цеганинът, който бълва заплахи,следва веднага да му се повдигне обвинение. Липсата на Държава води до тази цигания!!!

Вместо да се занимавате с простотии цигани българи помислете убито е дете преди коледа .....

Въобще не омаловажавай проблема, с това мръсно племе

Бог да прости детето ! Но роднините му нямат право да изземат закона в свои ръце,когато им изнася..когато не им изнася държавата е мащеха,не се грижат за тях,нарушават правата им.. а сега те се опитват да вземат закона в ръцете си и да съдят все още недоказан виновник.Къде ще се намеси изпълнителната и съдебна власт в нашата държава в случая,да постави тези човекоподобни, на мястото им ??

Отново - за истинските дебили тук - става дума не за проблемите с малцинствата, а за безобразията и катастрофите по пътищата, където нелепо загиват толкова много българи, а страната и без това е в демографска катастрофа!

Напротив, и за малцинствата става дума. Безобразията по пътичата са огромни - корупцията и двойните стандарти обаче пречат проблема да се реши. С ръка на сърцето кжаете колко шофьори са минали с лека или само условна присъда - за сгазени български деца. Един циганин, убил трима студенти от Германия го доведоха, да си излежи присъдата. Нека сме равни във всичко - в правата, и в задълженията с циганите. Прекрасно знаете, че от това българите ще спечелят, а ромите ще загубят много.

ако на този му дадът доживотна присъда, то тогава ще трябва да избият всички гадни цигани нападали или убивали българи!!!

Абе, г-да редактори, що не публикувате всички коментари, а ги криете???

Демократична техника бе пич...МОЖЕ,,ниможееее.Лице трабва да се пазиии.

Защото изповядват веруюто; Има постинг (не наш, тоест потенциално неприятен) - има проблем, няма постинг - няма проблем!

"..караше с бясна скорост. Като наби спирачки, имаше 10 метра спирачен път." Само за информация, 10 м спирачен път означава, че автомобилът се е движил с доста по-ниска скорост от разрешената 50 км/ч. Което, съвсем не е "бясна скорост"!

При движение със скорост 50 км/ч,спирачния път е 88-90 метра,тази циганка лъже !

Ако тази глупост, дето си написал, е вярна, то няма да остане жив пешоходец.

Ако си изпуснал една нула до петицата, съм съгласен.

Спорите без да смятате, или поне да прочетете малко по-подробно правилникът. При скорост 50 км/ч , спирачният път на ЛЕК автомобил с изправна спирачна система, нормално износени гуми и средно ниво на човешки реакции, е от порядъка на 13-15 метра! Много, малко, това е физика и закони на динамиката.

На сух,хоризонтален път,с деама пътника ,,Лада" , /,,допотопно" возило/,без ABS-и, ТРЯБВА да спре при 80км/ч за....38 м..... И СПИРА...! ГАРАНТИРАМ след 1 000 000 км с тази марка !

И ти си същия капацитет като циганите.

Съгласна съм, ама със всички цигани, извършили престъпление - умишлено, да се постъпва по същия начин.

Моля уважаемия Дир.бг да не ни занимава с "ромски" истории!!! Не се трогвам от тях!!! Когато "ромите" поискат справедливо наказание и за техните "роми", които безчинстват из страната, когато покажат, че са съпричастни към останалите общност, тогава и АЗ ще бъда съпричастен!!! Засега някои хора ги възприемам единствено като паразити и не мога да съчувствам за едно малко паразитче!!! Не съм жесток, но Истината за "ромите" е ясна на всички! Както и да ги прекръстваш, никъде не ги обичат! Ако някой не ми вярва, нека посочи една страна, в която обичат "ромите"/сиганите !!!

Всички цигани и турци трябва да бъдат осъдени на доживотен затвор.

Това е глупаво и опасно изказване.турците какво общо имат с това?а циганите трябва да бъде овладяна гетовизацията.

Тези какви са почти не им се разбира българския,а онзи дето скача и вика че е баща дали е записан или майката се води самотна ..... а шофьора да се накаже според закона.

Нека пак да обясня за човекоподобните тука - имаме поредната катастрофа или инцидент на пътя, за съжаление с фатален край! Шофьор на джип, който се е случило вероятно да не е циганин (което НЕ е от значение, и съгласно закона, и за всеки ЧОВЕК с поне грам мозък и себеуважение) прегазва и убива дете, което доколкото разбирам е от малцинствата - циганче, което ОТНОВО НЕ Д ОТ ЗНАЧЕНИЕ за всеки, който НЕ е човекоподобно! Една забележителна отличителна черта на човекоподобните е, че те много силно искат да минат за хора, за човеци и затова темата за малцинствата и не хората е основна и ги е завладяла напълно, те са обсебени натрапчиво с нея! А простата истина е, че след толкова години беззаконие и отсъствие на правосъдие, справедливост и държава, още по-лошото - след като в България мафията си има държава и сме свидетели на диктатура, макар и мека и прикрита, на олигархо-монополистическа диктатура, имитираща държава, законова, демократична европейска държава, при този невероятен правен нихилизъм, лъжи и измами на депутати, политици и управници, при този дебилизъм, цинизъм и корупция на всички, и особено на най-високите нива в страната този хаос, беззаконие и безобразия, от там логичният общ масов гняв и следващата стъпка -саморазоравата са съвсем логични! От кога си ги разказваме тези неща! Естествено, че за една диктатура е най-добре, задължително да настройва и конфронтира едни големи групи срещу други, за да ги контролира и манипулира, както и да изгражда и подкрепя социалната си база - огромна администрация, полиция, служби, прокуратура,...по брой на които на човек от населението сме първи в Европа! Като се получава омагьосан кръг - беззаконието поражда гняв, саморазправа, те пък поддържат страха в управляващите, и отговарят с нови репресии и особено страхуване - тоест беззаконие, то пък поражда още повече гняв и съпротива! И основното оръжие на властта е СТРАХЪТ!

И основното оръжие на властта е СТРАХЪТ! Ами когато хората са докарани дотам, че ДС им падне пердето!?! Да им писне, да няма повече какво да губят (убиват ти детето!), да започнат да полудяват!?! Ето точно това стана и става в България! И между другото организираната престъпност и мафията са с много ясен генезис, а те с всички сили и средства насърчават, култивират и поддържат И ВСИЧКИ ДРУГИ ВИДИВЕ ПРЕСТЪПНОСТ, вкл. масовата и пл пътищата, всички безобразия и беззакония, хаоса!

И основното оръжие на властта е СТРАХЪТ! Ами когато хората са докарани дотам, че да им падне пердето!?! Да им писне, да няма повече какво да губят (убиват ти детето!), да започнат да полудяват!?! Ето точно това стана и става в България! И между другото организираната престъпност и мафията са с много ясен генезис, а те с всички сили и средства насърчават, култивират и поддържат И ВСИЧКИ ДРУГИ ВИДИВЕ ПРЕСТЪПНОСТ, вкл. масовата и пл пътищата, всички безобразия и беззакония, хаоса!

И основното оръжие на властта е СТРАХЪТ! Ами когато хората са докарани дотам, че да им падне пердето!?! Да им писне, да няма повече какво да губят (убиват ти детето!), да започнат да полудяват!?! Ето точно това стана и става в България! И между другото организираната престъпност и мафията са с много ясен генезис, а те с всички сили и средства насърчават, култивират и поддържат И ВСИЧКИ ДРУГИ ВИДИВЕ ПРЕСТЪПНОСТ, вкл. масовата и пл пътищата, всички безобразия и беззакония, хаоса!

Жалко за детето, но наистина има много неизвестни в този случай. Скоростта може лесно да се установи с голяма точност чрез следствен експеримент. Винаги, когато има загинал, се прави такъв. Ако скоростта е била по-висока от разрешената, ще го отнесе шофьорът. Ако не - в нарушение са били циганката и хлапето, защото не са се движили срещу движението, както е по правилник. Възможно е даже, изобщо да са нямали право да са на пътя - в белите държави, когато нямаш пешеходна зона, а се движиш по шосето е така. Ще видим.

при всички положения ще го отнесе шофьора. така е у нас. а колко се полага за закана за убийство..?

при всеки повод, пък и без повод, циганите искат да се колят българи-спомнете си.. Служебни лица (ЧРЕЗ МАЛКИ ПРИСЪДИ), хелзински комитети и пр. ги стимулират успешно в посока на расова омраза.Пачаври като клинтъновица в присъствието на министър -председателя повеляват да си затваряме очите , когато циганите вършат престъпления и всичко това се нарича ПЪТ КЪМ ЕВРОПА. За българите остава СЛЕДСТВЕНАТА ТАЙНА И......ПРЕГЛЪЩАНЕТО

абе, и на дира хич не му е лесно. половината от мненията на българите по циганската тематика се оказват спам, накърняване на доброто име (това с "доброто им име" е особено комично!), не по темата и т.н. и мненията излизат с половин час закъснение. интересно, защо по останалите теми мненията вървят спокойно, без закриване след модерация, хората си коментират, а по тая тема винаги-тотална цензура. може би защото на българите вече им писна от тия до невъзможност!!!

Както много пъти съм констатирал, в България много ясно и отчетливо вече за всички се очертават две групи - хора, човеци и ... човекоподобни! И не, делението не става (само и) непременно по външни, религиозни, етнически, идеологически, политически, икономически белези. Просто при втората група е напълно закърняла или напълно отсъства втората сигнална система или е тотално и фатално деформирана. И тук гледам, че група човекоподобни веднага реагират на ключови думи - например думичката (или представата, образа) циганин веднага тригерва дежурната порция хейтърскк простотии. А нещата са всъщност много прости - СЪЗДАЙ ЗАКОН, ако не можеш - препиши го и после ПРОСТО ГО СПАЗВАЙ И ОСИГУРИ ВСИЧКИ ДА СА РАВНИ ПРЕД НЕГО, той да важи за всички! Ако в хода на времето той се окаже недостатъчно добър, например защото нещата и животът се променят и са динамични, или е слаб - оправи го или го смени с по-добър, НО НИКОЙ ДА НЕ Е НАД ЗАКОНА! Няма портиер, прокурор, политик, министър, беден или богат, премиер... Няма простотии че някой си не се отчитал на никого, за да бъдел независим, защото ТОЧНО ТОГАВА ВИЖДАМЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ, най-отвратителните и разрушителни зависимости, няма простотии, че над този бил само Господ, или онзи бил с дебели връзки или пачки! Хората са бесни не само к толкова заради случилото се, инциденти и катастрофи стават непрекъснато, някои от тях за съжаление фатални, а ЗАРАДИ ЛИПСА НА ПРАВОСЪДИЕ И СПРАВЕДЛИВОСТ, тоест равнопоставеност пред закона, а защо е така всъщност е важният въпрос, ако говорим сериозно за промени и че тези безобразия к простотии, които коментираме от години повече не могат да продължават. Да го кажа ОАК: ТАКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ! Никой не прави така и никъде, няма значение, че политици к управници непрекъснато твърдят и внушават обратното!

Жалко за детето, защото то не е виновно за нищо. Но все пак присъда едва ли има или ще е ниска, защото: 1. Това не е населено място, щом няма регулация, а е строено незаконно. 2. Няма техническо средство, с което да е измерена скоростта. Потърпевшият естествено ще каже, че е карал и с 200. Това не значи нищо от фактическа и правна гледна точка. 3. Съгласно ЗДвП ромите са се движели от неправилната страна на улицата при липса на тротоар, т.е. ромкатаа е виновна, защото не познава закона и водила детето си на пътното платно от погрешната страна. Така че, ако се спазва законът, едва ли ще има сериозни последствия.

Демек съпричиняването е голямо ако въобще има вина водача.

За съжаление така излиза, но все пак вина може и да се докаже.

Вчера гледах новините как някакво същество, нещо средно между орка и дивак, крещи " Кръв за кръв" и обяснява на развален български като едвам сглобява думите, че ще изнамери къщата на шофьора и ще убие някой негов член от семейството. Само искам да попитам, дали да се приложи този принцип "Кръв за кръв" спрямо всичките му събратя, които денонощно колят, изнасилват, убиват, грабят, палят, бият и режат невинни български граждани, деца и старци. И то пълно съзнателно, а не при инцидент. Тия примати трябва да знаят че има съд, и колкото и лош да е той, да се подчиняват на неговите решения. Защото именно този съд и цялата система им осигурява тоталния разбойнически комфорт, в който живеят. А за самият инцидент има много въпросителни и съмнителни. Няма как летяща със сто километра кола да помете двама души, държащи се за ръка / така, както се представят нещата/, а единият да е мъртъв, а другият да му няма абсолютно нищо. Явно и тук нещата не са така, както се представят от събратята му. Съдът да си каже думата, а този незабавно да го арестуват за заплаха към живота на други лица. Интересно защо още не е арестуван. Ако българин бе казал, че ще убие някой от тях, вече да е с присъда.

Какъв съд??? Нали видяхме какво присъди Българския съд в Асеновград срещу циганите, които заплашваха и биха БЪЛГАРСКИТЕ деца

Съд??? В България??? Нали преди няколко дни видяхме в Асеновград какво се реши за циганите, нападнали и били БЪЛГАРСКИ ДЕЦА

Това не е непредумишлено - Одавна казвам, че щом си се "въоръжил" /опаковал/ с 1-2 тона желязо, и яхнал поне 80+ коня всичко което правиш трябва да е квалифицирано преспление, с умисъл и да те третират като водач на ОПГ/или тетористична група/ - все едно си водач на малка армия/звод с предстъпни намерения.

"В 7.50 ч. излязохме с детето да го водя на училище. Вървяхме отдясно на пътя, защото няма тротоар. Отзад ни блъсна джип." Не знам каква е била скоростта на джипа, но мургавелката е само със счупен нос. А ако наистина е нямало тротоар, по правилник движението на пешеходците е от ляво по един. Но това е за хора, научени да спазват правилата.

Заканата за убийство е наказуема от наказателния закон. Влиза се в панделата без проблем.

не произтичат права от правонарушение

не произтичат права от правонарушение

В България убийците не влизат в затвора, десетки и стотици са незаловените, неосъдените или осъдени, но си били ксмшика и отпрашили някъде пл широкия свят, като братя Бегалеви, а службите, прокуратурата и съдът гонят Михаля с европейски заповеди за издирване, премиер обвини кукловод на държавата от трибуната на З Парламента, че го бил поръчал, че поръчал убийството му,... но онези, които заплашват убийците задължително трябва да влязат в затвора, защото няма държава и правосъдие викаш, а?

Трябва да се приложи закона:Заплаха за убийство-от една до три години.смърт на пътя-каквото се предвижда от закона.доживот няма да има.за предумишлено убийство с кола когато газиха момчето в катуница колко отнесе циганина?тук няма тротоар,няма радар ще почнат доказваници карал ли е бързо,не е ли.при инциденти на пътя няма тежки наказания.жалко за детето.

"В 7.50 ч. излязохме с детето да го водя на училище. Вървяхме отдясно на пътя, защото няма тротоар. Отзад ни блъсна джип." Не знам с каква скорост се е движел джипът, но мургавелката е само със счупен нос. По-важното е, че ако наистина няма тротоар, движението по правилник е по един и отляво на пътя. Но това е за хора, научени да спазват правилата.

Разбира се , че ще получи доживотна присъда ! Веднага след налагане на такива за терористите -коняци от Асеновград , за убийците от Смолян и Бяла , и за всички останали градове и села , където вилнее смрадливия електорат т.е. целокупната територия на прекрасната ни Родина . П.С. Прокуратурата е длъжна да се самосезира за съвсем реалната заплаха . Останалите от катуна резонно трябва да се третират като заплаха за националната сигурност .Ако не го стори .......

loyola

Ако и другите хора живеещи по тези места бяха така настойчиви, може би щеше да е по-добре. Например трагедията с индиго - чакаха години да се протака работата и накрая виновните се излежават в джакузитата си и си броят щастливо паричките на свобода.

Лошо е когато загине дете, независимо какво е-българче, циганче или американче-то си е дете.Обаче циганията на тези наглеци няма край.Оня ден в Аспарухово циганите поискаха милиони кръвнина, защото кмета не взел мерки срещу циганията и. Тази и тя ще убива и иска до живот, за убийство по непредпазливост.Дали е била така непримирима към присъдите в Асеновград и Катуница.Просто такива наглеци дето живеят на стадо и друго не ги интересува трябва постоянно да се съветват с кирката по зъбите.

ТАКА ЩЕ Е ДОКАТО НЯМА ПРАВОСЪДИЕ В БЪЛГАРИЯ. ВСЕКИ ДЕН КАТАСТРОФИ, УБИЙСТВА, ПЛАЩАТ ГАРАНЦИЯ ИЛИ 5-10 ГОДИНИ ЗАТВОР, ТОЛКОВА ЛИ СТРУВА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ ОТ КОЙ ЕТНОС Е.

Напълно справидливо е искането на бащата.Етноса няма никакво значение в случая.При разрешени 30км/ч убиеца е карал със 130.Не пишете глупости ,става въпрос за убийство на едно невинно дете. Да почива в мир!

Къде е държавата когато този "човек"-бащата отправя заплаха за убийство.И да не забравяме Все пак ,че те са се разхождали като кокошките по асфалта.А че няма толкова кокошки убити на пътя е защото имат повече акъл от убитите пешеходци.

Напълно справедливо искам СМЪРТНА присъда за убитата от двама непълнолетни роми възрастна жена в Провадия ! Етноса няма значение , както и възрастта на убийците. И ако може да бъди изпълнена ПУБЛИЧНО!

Какви са тия цигански изблици ? Да бъдат съдени за заплаха за убийство ! А що се отнася до произшествието , има следствие и според закона !

Извинявай, ама откъде знаеш с колко е карал?

ПАК "СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА ". ЗАЩО ДО СЕГА НЕ НЕПРАВИХА ТРОТОАРИ И ЛЕГЛАНИ ПОЛИЦАИ АМ ЧЯКАТ НЯКОЙ ДА БЪДЕ УБИТ. КОЛКОТО ДО ТОЗИ ИДИОТ ДЕТО Е КАРАЛ С БЯСНА СКОРОСТ В НАСЕЛЕНО МЯСТО НЕ САМО ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ГО ОСЪДЯТ НА ЗАТВОР, НО И ДО ЖИВОТ ДА МУ ЗАБРАТЯТ ДА КАРА КОЛА. ИЗРОД !

там е населено но незаконно,,земята там не е в регулация..

Този случай може да се опише с любимото на управляващите "битов инцидент".

Разбирам мъката на този баща. Но не е хубаво заради грехът на един човек друг човек да прави същият грях. Така само Сатана е доволен защото мрази хората които сме създадени по образ и подобие на Бога, а всички останали са губещи. Силата не в гордостта и отмъщението, които разрушават човека, но в смирението което ни издига. Защото тези които се смирят пред Неговата вечнаправда и воля посвететна на живота Бог ги въздига. Ако нямаме духовна сила да се смирим, молим Бог да ни даде сила за това и изпълняваме волята Му не по задължение а от любов и благодарност за всичко добро което ни е дал дарм. Затова е тясна пътеката към живота, понеже човек трябва да се пребори с най- свирепият си враг - своето собствено его. Което е напълно безсмислено в Божието вечно царство, където Бог се грижи за всичко и за всеки. Но в тази трудна борба не сме сами. Имаме един могъщ приятел и единствен Ходотай пред Бога, Божият Син. Бог спасява чрез разума. Чрез любовта която не е чувство, а вечен сплотяващ принцип в Божиято свято царство. Не чрез търговията на добрите дела изисквани от закона, защото законът изявява само какво е добро и какво зло. И защото не можем да предложим нищо на Бога в замяна на вечен живот в Божието царство. Добрите дела са следствие от вярата ни в Бога и приемането на Неговият Възлюбен Син като наш единствен Спасител. Заради любовта ни към Бога и за Негова прослава, а не за търговия. Затова имаме нужда от жертвен Агнец без недостатък, чрез Чиято доброволна саможертва биваме изкупени от старите си грехове и Който чрез личен ни показа как да живеем според Божият воля посветена на живота през вечността. Който опази докрай вярата в Исуса Христа и Божиите заповеди ще получи венеца на живота.

Повярвай ми, че ако беше моето дете щях да направя същия грях, защото ми е само едно и без него живота ми свършва!!!!!

Смисълът на този кратък земен живот е да научим за нашият свят Създател, ПОддръжник и Спасител, за Неговият съвършен свят характер посветен на живота през вечността в любов, истина, правда, родост, смисъл ,красота и хармония. Да се научим да живеем според Божията воля и закон в който са вложени приницпите на вечнит живот: Любов към Бога и ближният, стремеж към истина си справедливост и свободна воля. Бог иска да ни предпази от грехът и да ни даде съвършен вечен живот освободен от веригите на грехът, който когато напълно се развие ражда смърт. Когато отвръщаме на злото със зло ние не решаваме проблема, а го задълбочаваме. И така изземваме фунциите на Бог като единствен абсолютен Съдия втв вселената без Неговото позволение и без да имаме право на това понеже сме грешници, а само светите имат прзаво да съдят. Така неволно слъжим на лукавият на който му остава малко време. Гордостта която прозихожда от егото е слобост с която човек трябва да се справи на всяка цена за да има бъдеще.

Имаш ли деца?

Алоо!Държавата!Не чувствате ли,че нещо заплахите станаха много от страна на манго?Някой да му потърси сметка.Да не стане късно след време.

Коментари - Бащата на прегазено дете: Шофьорът - доживот или ще го убия | Днес.dir.bg

Бащата на прегазено дете: Шофьорът - доживот или ще го убия

Искаме присъда до живот, да гние. Ако не, събираме се тука циганите и ще му запалим къщата и ще го утрепем. Ако не получи до живот, ще взема нож и ще го убия.

Обратно в новината

Коментари - Бащата на прегазено дете: Шофьорът - доживот или ще го убия | Днес.dir.bg

Коментари

тия мърляви мангали се зимат много на сериозно па и заплашват. вкарайте тая миризлива крава малко на судено,но държавата спи,ако беше българин до сега да са го прибрали. тъпотия,има ли държава????

Заканата с убийство е престъпление. Наказва се с до 3 години. А тука още - организация на престъпна група, закана с палеж, закана за етнически безредици - цигани срещу българи. Някой трябва да и направи забележка на тази жена, а не да и се дава трибуна !

И да се похвалят всички медии, които тиражират и възхваляват изявленията на приматите.

При липса на тротуар, движението на пешеходци се извършва по пътното претно, в ляво по посоката на която се движат и по този начин наблюдават грози ли ги някаква опасност от насрещен автомобил ... Малоумната майка е по-виновна, от водача на колата. Никой не мечтае да блъсне някой на пътя и да го убие. Ние като пешеходци също сме участници в движението и сме длъжни сами да се пазим.Колата е куп желязо и е възможно не винаги да се подчини на водача.Цеганинът, който бълва заплахи,следва веднага да му се повдигне обвинение. Липсата на Държава води до тази цигания!!!

Вместо да се занимавате с простотии цигани българи помислете убито е дете преди коледа .....

Въобще не омаловажавай проблема, с това мръсно племе

Бог да прости детето ! Но роднините му нямат право да изземат закона в свои ръце,когато им изнася..когато не им изнася държавата е мащеха,не се грижат за тях,нарушават правата им.. а сега те се опитват да вземат закона в ръцете си и да съдят все още недоказан виновник.Къде ще се намеси изпълнителната и съдебна власт в нашата държава в случая,да постави тези човекоподобни, на мястото им ??

Отново - за истинските дебили тук - става дума не за проблемите с малцинствата, а за безобразията и катастрофите по пътищата, където нелепо загиват толкова много българи, а страната и без това е в демографска катастрофа!

Напротив, и за малцинствата става дума. Безобразията по пътичата са огромни - корупцията и двойните стандарти обаче пречат проблема да се реши. С ръка на сърцето кжаете колко шофьори са минали с лека или само условна присъда - за сгазени български деца. Един циганин, убил трима студенти от Германия го доведоха, да си излежи присъдата. Нека сме равни във всичко - в правата, и в задълженията с циганите. Прекрасно знаете, че от това българите ще спечелят, а ромите ще загубят много.

ако на този му дадът доживотна присъда, то тогава ще трябва да избият всички гадни цигани нападали или убивали българи!!!

Абе, г-да редактори, що не публикувате всички коментари, а ги криете???

Демократична техника бе пич...МОЖЕ,,ниможееее.Лице трабва да се пазиии.

Защото изповядват веруюто; Има постинг (не наш, тоест потенциално неприятен) - има проблем, няма постинг - няма проблем!

"..караше с бясна скорост. Като наби спирачки, имаше 10 метра спирачен път." Само за информация, 10 м спирачен път означава, че автомобилът се е движил с доста по-ниска скорост от разрешената 50 км/ч. Което, съвсем не е "бясна скорост"!

При движение със скорост 50 км/ч,спирачния път е 88-90 метра,тази циганка лъже !

Ако тази глупост, дето си написал, е вярна, то няма да остане жив пешоходец.

Ако си изпуснал една нула до петицата, съм съгласен.

Спорите без да смятате, или поне да прочетете малко по-подробно правилникът. При скорост 50 км/ч , спирачният път на ЛЕК автомобил с изправна спирачна система, нормално износени гуми и средно ниво на човешки реакции, е от порядъка на 13-15 метра! Много, малко, това е физика и закони на динамиката.

На сух,хоризонтален път,с деама пътника ,,Лада" , /,,допотопно" возило/,без ABS-и, ТРЯБВА да спре при 80км/ч за....38 м..... И СПИРА...! ГАРАНТИРАМ след 1 000 000 км с тази марка !

И ти си същия капацитет като циганите.

Съгласна съм, ама със всички цигани, извършили престъпление - умишлено, да се постъпва по същия начин.

Моля уважаемия Дир.бг да не ни занимава с "ромски" истории!!! Не се трогвам от тях!!! Когато "ромите" поискат справедливо наказание и за техните "роми", които безчинстват из страната, когато покажат, че са съпричастни към останалите общност, тогава и АЗ ще бъда съпричастен!!! Засега някои хора ги възприемам единствено като паразити и не мога да съчувствам за едно малко паразитче!!! Не съм жесток, но Истината за "ромите" е ясна на всички! Както и да ги прекръстваш, никъде не ги обичат! Ако някой не ми вярва, нека посочи една страна, в която обичат "ромите"/сиганите !!!

Всички цигани и турци трябва да бъдат осъдени на доживотен затвор.

Това е глупаво и опасно изказване.турците какво общо имат с това?а циганите трябва да бъде овладяна гетовизацията.

Тези какви са почти не им се разбира българския,а онзи дето скача и вика че е баща дали е записан или майката се води самотна ..... а шофьора да се накаже според закона.

Нека пак да обясня за човекоподобните тука - имаме поредната катастрофа или инцидент на пътя, за съжаление с фатален край! Шофьор на джип, който се е случило вероятно да не е циганин (което НЕ е от значение, и съгласно закона, и за всеки ЧОВЕК с поне грам мозък и себеуважение) прегазва и убива дете, което доколкото разбирам е от малцинствата - циганче, което ОТНОВО НЕ Д ОТ ЗНАЧЕНИЕ за всеки, който НЕ е човекоподобно! Една забележителна отличителна черта на човекоподобните е, че те много силно искат да минат за хора, за човеци и затова темата за малцинствата и не хората е основна и ги е завладяла напълно, те са обсебени натрапчиво с нея! А простата истина е, че след толкова години беззаконие и отсъствие на правосъдие, справедливост и държава, още по-лошото - след като в България мафията си има държава и сме свидетели на диктатура, макар и мека и прикрита, на олигархо-монополистическа диктатура, имитираща държава, законова, демократична европейска държава, при този невероятен правен нихилизъм, лъжи и измами на депутати, политици и управници, при този дебилизъм, цинизъм и корупция на всички, и особено на най-високите нива в страната този хаос, беззаконие и безобразия, от там логичният общ масов гняв и следващата стъпка -саморазоравата са съвсем логични! От кога си ги разказваме тези неща! Естествено, че за една диктатура е най-добре, задължително да настройва и конфронтира едни големи групи срещу други, за да ги контролира и манипулира, както и да изгражда и подкрепя социалната си база - огромна администрация, полиция, служби, прокуратура,...по брой на които на човек от населението сме първи в Европа! Като се получава омагьосан кръг - беззаконието поражда гняв, саморазправа, те пък поддържат страха в управляващите, и отговарят с нови репресии и особено страхуване - тоест беззаконие, то пък поражда още повече гняв и съпротива! И основното оръжие на властта е СТРАХЪТ!

И основното оръжие на властта е СТРАХЪТ! Ами когато хората са докарани дотам, че ДС им падне пердето!?! Да им писне, да няма повече какво да губят (убиват ти детето!), да започнат да полудяват!?! Ето точно това стана и става в България! И между другото организираната престъпност и мафията са с много ясен генезис, а те с всички сили и средства насърчават, култивират и поддържат И ВСИЧКИ ДРУГИ ВИДИВЕ ПРЕСТЪПНОСТ, вкл. масовата и пл пътищата, всички безобразия и беззакония, хаоса!

И основното оръжие на властта е СТРАХЪТ! Ами когато хората са докарани дотам, че да им падне пердето!?! Да им писне, да няма повече какво да губят (убиват ти детето!), да започнат да полудяват!?! Ето точно това стана и става в България! И между другото организираната престъпност и мафията са с много ясен генезис, а те с всички сили и средства насърчават, култивират и поддържат И ВСИЧКИ ДРУГИ ВИДИВЕ ПРЕСТЪПНОСТ, вкл. масовата и пл пътищата, всички безобразия и беззакония, хаоса!

И основното оръжие на властта е СТРАХЪТ! Ами когато хората са докарани дотам, че да им падне пердето!?! Да им писне, да няма повече какво да губят (убиват ти детето!), да започнат да полудяват!?! Ето точно това стана и става в България! И между другото организираната престъпност и мафията са с много ясен генезис, а те с всички сили и средства насърчават, култивират и поддържат И ВСИЧКИ ДРУГИ ВИДИВЕ ПРЕСТЪПНОСТ, вкл. масовата и пл пътищата, всички безобразия и беззакония, хаоса!

Жалко за детето, но наистина има много неизвестни в този случай. Скоростта може лесно да се установи с голяма точност чрез следствен експеримент. Винаги, когато има загинал, се прави такъв. Ако скоростта е била по-висока от разрешената, ще го отнесе шофьорът. Ако не - в нарушение са били циганката и хлапето, защото не са се движили срещу движението, както е по правилник. Възможно е даже, изобщо да са нямали право да са на пътя - в белите държави, когато нямаш пешеходна зона, а се движиш по шосето е така. Ще видим.

при всички положения ще го отнесе шофьора. така е у нас. а колко се полага за закана за убийство..?

при всеки повод, пък и без повод, циганите искат да се колят българи-спомнете си.. Служебни лица (ЧРЕЗ МАЛКИ ПРИСЪДИ), хелзински комитети и пр. ги стимулират успешно в посока на расова омраза.Пачаври като клинтъновица в присъствието на министър -председателя повеляват да си затваряме очите , когато циганите вършат престъпления и всичко това се нарича ПЪТ КЪМ ЕВРОПА. За българите остава СЛЕДСТВЕНАТА ТАЙНА И......ПРЕГЛЪЩАНЕТО

абе, и на дира хич не му е лесно. половината от мненията на българите по циганската тематика се оказват спам, накърняване на доброто име (това с "доброто им име" е особено комично!), не по темата и т.н. и мненията излизат с половин час закъснение. интересно, защо по останалите теми мненията вървят спокойно, без закриване след модерация, хората си коментират, а по тая тема винаги-тотална цензура. може би защото на българите вече им писна от тия до невъзможност!!!

Както много пъти съм констатирал, в България много ясно и отчетливо вече за всички се очертават две групи - хора, човеци и ... човекоподобни! И не, делението не става (само и) непременно по външни, религиозни, етнически, идеологически, политически, икономически белези. Просто при втората група е напълно закърняла или напълно отсъства втората сигнална система или е тотално и фатално деформирана. И тук гледам, че група човекоподобни веднага реагират на ключови думи - например думичката (или представата, образа) циганин веднага тригерва дежурната порция хейтърскк простотии. А нещата са всъщност много прости - СЪЗДАЙ ЗАКОН, ако не можеш - препиши го и после ПРОСТО ГО СПАЗВАЙ И ОСИГУРИ ВСИЧКИ ДА СА РАВНИ ПРЕД НЕГО, той да важи за всички! Ако в хода на времето той се окаже недостатъчно добър, например защото нещата и животът се променят и са динамични, или е слаб - оправи го или го смени с по-добър, НО НИКОЙ ДА НЕ Е НАД ЗАКОНА! Няма портиер, прокурор, политик, министър, беден или богат, премиер... Няма простотии че някой си не се отчитал на никого, за да бъдел независим, защото ТОЧНО ТОГАВА ВИЖДАМЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ, най-отвратителните и разрушителни зависимости, няма простотии, че над този бил само Господ, или онзи бил с дебели връзки или пачки! Хората са бесни не само к толкова заради случилото се, инциденти и катастрофи стават непрекъснато, някои от тях за съжаление фатални, а ЗАРАДИ ЛИПСА НА ПРАВОСЪДИЕ И СПРАВЕДЛИВОСТ, тоест равнопоставеност пред закона, а защо е така всъщност е важният въпрос, ако говорим сериозно за промени и че тези безобразия к простотии, които коментираме от години повече не могат да продължават. Да го кажа ОАК: ТАКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ! Никой не прави така и никъде, няма значение, че политици к управници непрекъснато твърдят и внушават обратното!

Жалко за детето, защото то не е виновно за нищо. Но все пак присъда едва ли има или ще е ниска, защото: 1. Това не е населено място, щом няма регулация, а е строено незаконно. 2. Няма техническо средство, с което да е измерена скоростта. Потърпевшият естествено ще каже, че е карал и с 200. Това не значи нищо от фактическа и правна гледна точка. 3. Съгласно ЗДвП ромите са се движели от неправилната страна на улицата при липса на тротоар, т.е. ромкатаа е виновна, защото не познава закона и водила детето си на пътното платно от погрешната страна. Така че, ако се спазва законът, едва ли ще има сериозни последствия.

Демек съпричиняването е голямо ако въобще има вина водача.

За съжаление така излиза, но все пак вина може и да се докаже.

Вчера гледах новините как някакво същество, нещо средно между орка и дивак, крещи " Кръв за кръв" и обяснява на развален български като едвам сглобява думите, че ще изнамери къщата на шофьора и ще убие някой негов член от семейството. Само искам да попитам, дали да се приложи този принцип "Кръв за кръв" спрямо всичките му събратя, които денонощно колят, изнасилват, убиват, грабят, палят, бият и режат невинни български граждани, деца и старци. И то пълно съзнателно, а не при инцидент. Тия примати трябва да знаят че има съд, и колкото и лош да е той, да се подчиняват на неговите решения. Защото именно този съд и цялата система им осигурява тоталния разбойнически комфорт, в който живеят. А за самият инцидент има много въпросителни и съмнителни. Няма как летяща със сто километра кола да помете двама души, държащи се за ръка / така, както се представят нещата/, а единият да е мъртъв, а другият да му няма абсолютно нищо. Явно и тук нещата не са така, както се представят от събратята му. Съдът да си каже думата, а този незабавно да го арестуват за заплаха към живота на други лица. Интересно защо още не е арестуван. Ако българин бе казал, че ще убие някой от тях, вече да е с присъда.

Какъв съд??? Нали видяхме какво присъди Българския съд в Асеновград срещу циганите, които заплашваха и биха БЪЛГАРСКИТЕ деца

Съд??? В България??? Нали преди няколко дни видяхме в Асеновград какво се реши за циганите, нападнали и били БЪЛГАРСКИ ДЕЦА

Това не е непредумишлено - Одавна казвам, че щом си се "въоръжил" /опаковал/ с 1-2 тона желязо, и яхнал поне 80+ коня всичко което правиш трябва да е квалифицирано преспление, с умисъл и да те третират като водач на ОПГ/или тетористична група/ - все едно си водач на малка армия/звод с предстъпни намерения.

"В 7.50 ч. излязохме с детето да го водя на училище. Вървяхме отдясно на пътя, защото няма тротоар. Отзад ни блъсна джип." Не знам каква е била скоростта на джипа, но мургавелката е само със счупен нос. А ако наистина е нямало тротоар, по правилник движението на пешеходците е от ляво по един. Но това е за хора, научени да спазват правилата.

Заканата за убийство е наказуема от наказателния закон. Влиза се в панделата без проблем.

не произтичат права от правонарушение

не произтичат права от правонарушение

В България убийците не влизат в затвора, десетки и стотици са незаловените, неосъдените или осъдени, но си били ксмшика и отпрашили някъде пл широкия свят, като братя Бегалеви, а службите, прокуратурата и съдът гонят Михаля с европейски заповеди за издирване, премиер обвини кукловод на държавата от трибуната на З Парламента, че го бил поръчал, че поръчал убийството му,... но онези, които заплашват убийците задължително трябва да влязат в затвора, защото няма държава и правосъдие викаш, а?

Трябва да се приложи закона:Заплаха за убийство-от една до три години.смърт на пътя-каквото се предвижда от закона.доживот няма да има.за предумишлено убийство с кола когато газиха момчето в катуница колко отнесе циганина?тук няма тротоар,няма радар ще почнат доказваници карал ли е бързо,не е ли.при инциденти на пътя няма тежки наказания.жалко за детето.

"В 7.50 ч. излязохме с детето да го водя на училище. Вървяхме отдясно на пътя, защото няма тротоар. Отзад ни блъсна джип." Не знам с каква скорост се е движел джипът, но мургавелката е само със счупен нос. По-важното е, че ако наистина няма тротоар, движението по правилник е по един и отляво на пътя. Но това е за хора, научени да спазват правилата.

Разбира се , че ще получи доживотна присъда ! Веднага след налагане на такива за терористите -коняци от Асеновград , за убийците от Смолян и Бяла , и за всички останали градове и села , където вилнее смрадливия електорат т.е. целокупната територия на прекрасната ни Родина . П.С. Прокуратурата е длъжна да се самосезира за съвсем реалната заплаха . Останалите от катуна резонно трябва да се третират като заплаха за националната сигурност .Ако не го стори .......

loyola

Ако и другите хора живеещи по тези места бяха така настойчиви, може би щеше да е по-добре. Например трагедията с индиго - чакаха години да се протака работата и накрая виновните се излежават в джакузитата си и си броят щастливо паричките на свобода.

Лошо е когато загине дете, независимо какво е-българче, циганче или американче-то си е дете.Обаче циганията на тези наглеци няма край.Оня ден в Аспарухово циганите поискаха милиони кръвнина, защото кмета не взел мерки срещу циганията и. Тази и тя ще убива и иска до живот, за убийство по непредпазливост.Дали е била така непримирима към присъдите в Асеновград и Катуница.Просто такива наглеци дето живеят на стадо и друго не ги интересува трябва постоянно да се съветват с кирката по зъбите.

ТАКА ЩЕ Е ДОКАТО НЯМА ПРАВОСЪДИЕ В БЪЛГАРИЯ. ВСЕКИ ДЕН КАТАСТРОФИ, УБИЙСТВА, ПЛАЩАТ ГАРАНЦИЯ ИЛИ 5-10 ГОДИНИ ЗАТВОР, ТОЛКОВА ЛИ СТРУВА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ ОТ КОЙ ЕТНОС Е.

Напълно справидливо е искането на бащата.Етноса няма никакво значение в случая.При разрешени 30км/ч убиеца е карал със 130.Не пишете глупости ,става въпрос за убийство на едно невинно дете. Да почива в мир!

Къде е държавата когато този "човек"-бащата отправя заплаха за убийство.И да не забравяме Все пак ,че те са се разхождали като кокошките по асфалта.А че няма толкова кокошки убити на пътя е защото имат повече акъл от убитите пешеходци.

Напълно справедливо искам СМЪРТНА присъда за убитата от двама непълнолетни роми възрастна жена в Провадия ! Етноса няма значение , както и възрастта на убийците. И ако може да бъди изпълнена ПУБЛИЧНО!

Какви са тия цигански изблици ? Да бъдат съдени за заплаха за убийство ! А що се отнася до произшествието , има следствие и според закона !

Извинявай, ама откъде знаеш с колко е карал?

ПАК "СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА ". ЗАЩО ДО СЕГА НЕ НЕПРАВИХА ТРОТОАРИ И ЛЕГЛАНИ ПОЛИЦАИ АМ ЧЯКАТ НЯКОЙ ДА БЪДЕ УБИТ. КОЛКОТО ДО ТОЗИ ИДИОТ ДЕТО Е КАРАЛ С БЯСНА СКОРОСТ В НАСЕЛЕНО МЯСТО НЕ САМО ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ГО ОСЪДЯТ НА ЗАТВОР, НО И ДО ЖИВОТ ДА МУ ЗАБРАТЯТ ДА КАРА КОЛА. ИЗРОД !

там е населено но незаконно,,земята там не е в регулация..

Този случай може да се опише с любимото на управляващите "битов инцидент".

Разбирам мъката на този баща. Но не е хубаво заради грехът на един човек друг човек да прави същият грях. Така само Сатана е доволен защото мрази хората които сме създадени по образ и подобие на Бога, а всички останали са губещи. Силата не в гордостта и отмъщението, които разрушават човека, но в смирението което ни издига. Защото тези които се смирят пред Неговата вечнаправда и воля посвететна на живота Бог ги въздига. Ако нямаме духовна сила да се смирим, молим Бог да ни даде сила за това и изпълняваме волята Му не по задължение а от любов и благодарност за всичко добро което ни е дал дарм. Затова е тясна пътеката към живота, понеже човек трябва да се пребори с най- свирепият си враг - своето собствено его. Което е напълно безсмислено в Божието вечно царство, където Бог се грижи за всичко и за всеки. Но в тази трудна борба не сме сами. Имаме един могъщ приятел и единствен Ходотай пред Бога, Божият Син. Бог спасява чрез разума. Чрез любовта която не е чувство, а вечен сплотяващ принцип в Божиято свято царство. Не чрез търговията на добрите дела изисквани от закона, защото законът изявява само какво е добро и какво зло. И защото не можем да предложим нищо на Бога в замяна на вечен живот в Божието царство. Добрите дела са следствие от вярата ни в Бога и приемането на Неговият Възлюбен Син като наш единствен Спасител. Заради любовта ни към Бога и за Негова прослава, а не за търговия. Затова имаме нужда от жертвен Агнец без недостатък, чрез Чиято доброволна саможертва биваме изкупени от старите си грехове и Който чрез личен ни показа как да живеем според Божият воля посветена на живота през вечността. Който опази докрай вярата в Исуса Христа и Божиите заповеди ще получи венеца на живота.

Повярвай ми, че ако беше моето дете щях да направя същия грях, защото ми е само едно и без него живота ми свършва!!!!!

Смисълът на този кратък земен живот е да научим за нашият свят Създател, ПОддръжник и Спасител, за Неговият съвършен свят характер посветен на живота през вечността в любов, истина, правда, родост, смисъл ,красота и хармония. Да се научим да живеем според Божията воля и закон в който са вложени приницпите на вечнит живот: Любов към Бога и ближният, стремеж към истина си справедливост и свободна воля. Бог иска да ни предпази от грехът и да ни даде съвършен вечен живот освободен от веригите на грехът, който когато напълно се развие ражда смърт. Когато отвръщаме на злото със зло ние не решаваме проблема, а го задълбочаваме. И така изземваме фунциите на Бог като единствен абсолютен Съдия втв вселената без Неговото позволение и без да имаме право на това понеже сме грешници, а само светите имат прзаво да съдят. Така неволно слъжим на лукавият на който му остава малко време. Гордостта която прозихожда от егото е слобост с която човек трябва да се справи на всяка цена за да има бъдеще.

Имаш ли деца?

Алоо!Държавата!Не чувствате ли,че нещо заплахите станаха много от страна на манго?Някой да му потърси сметка.Да не стане късно след време.