Положението не се оправи в неделя, тъй като времето все още създава проблеми.

Около 130 полета са отменени на международното летище във Франкфурт, най-голямото в страната, заради силния снеговалеж и поледицата, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на компанията оператор Фрапорт (Fraport AG). На летището цари напрежение, полетите се бавят заради задължителните процедури по отстраняване на обледяването на самолетите. На пътниците, чиито полети са отменени, се предлага да пътуват с влакове на Дойче бан (Deutsche Bahn).

Лондонското летище "Хийтроу" отмени днес 20 процента от полетите заради продължаващия снеговалеж в британската столица, предаде Ройтерс. Летището заяви, че отмяната на около 250 полета ще му помогне да се справи с очакваните още снегове, без да прави допълнителни промени в графика. Това е трети пореден ден, в който то отменя полети заради снега. По-малките лондонски летища "Станстед" и "Гетуик" казаха, че работят нормално, но допуснаха възможността за отмяна и  абавяне на полети. Според метеоролозите снеговалежът вероятно ще продължи днес и утре. Очаква се в Югоизточна Англия да паднат около осем сантиметра сняг.

Валежите от сняг над Белгия станаха причина за нарушения в движението на влакове и самолети, съобщиха местните медии. Засега най-засегнато е летището край Шарльороа, където някои полети са били отменени, а други са били пренасочени към аерогари в Холандия и в Германия. Причината за затрудненията там са свързани с много ниска видимост. На основното летище на Брюксел се отчитат закъснения заради необходимостта от допълнителни процедури по почистването на самолетите и пистите. Съобщава се за отменени полети от Германия.

Френските власти вече са издали заповед за свиване на излитанията и кацанията на летищата "Шарл де Гол" и "Орли" с 40%. Заради лед по пътищата във Франция е имало няколко катастрофи, при които са загинали 6 души. В неделя продължават обилните валежи в северните и югоизточните части на страната. Влаковете във Франция се движат средно с 40 минути закъснение.

В Шотландия лавина погреба четирима алпинисти и сериозно рани един, а шестият от групата се е отървал невредим, съобщи полицията.

В Северна Ирландия 900 домакинства са останали без ток заради скъсани далекопроводи.

Поради силния вятър в Испания влаковете на АDIF се движат с голямо закъснение. Вътрешното министерство предупреди за предстоящи ветрове със скорост до 100 км/ч и бурни вълни по средиземноморското крайбрежие.

В Португалия за два дни е имало 3 900 инцидента, причинени от лошото време. В Русия обаче стотици православни християни пренебрегнаха студа и се потапяха в дупки в леда в реки и езера, за да отбележат Богоявление в събота.

В България пък времето се затопля от днес