Момченцето, майката Десислава, таткото и по-големият им син кацнаха на летище София с полет на Lufthansa от Манчестър през Мюнхен. Малкият Николай отново "летя" на височина, близка до тази, на която се роди преди 2 седмици.. Бебето се чувства добре, а семейството е щастливо да бъде у дома в Пазарджик.

"Много сме щастливи да посрещнем малкия Николай за първи път на родна земя. Всички ние от Луфтханза му пожелаваме крепко здраве, прекрасно детство и да открие красотата и любовта към летенето", сподели Александър Толвет, представител на Луфтханза Груп за България.

Николай се роди на 12 000 метра надморска височина на 26 юли над водите на Северния Атлантически океан. Момченцето ще бъде с българска националност, но като място на раждане няма да бъде посочен град, а географските координати – 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина.

Актът за раждане на Николай ще бъде съставен в българското посолство в Лондон и ще бъде изпратен за представяне в общинската администрация в Пазарджик, където ще бъде издадено и оригиналното Удостоверение за раждане.