Той подчерта при това, че разчита на поддръжката на политическите сили, които споделят възгледите му за развитие на страната, предаде ТАСС.

"Ще разчитам, разбира се и на широка подкрепа от страна на гражданите", изтъкна сегашният държавен глава.

Путин съобщи, че все още не е определил ръководител на предизборния си щаб.

Отговаряйки на въпрос за наличие на разногласия в администрацията му по този въпрос, той ги обясни с "оживената атмосфера", присъща на всяко обсъждане.

"По повод на разногласията... Винаги има такива, атмосферата е оживена - има и спорове, и несъгласие, но до момент, в който не стигнем до някакво единно решение", поясни руският президент.

Според Путин въпросът за предизборния му щаб е "технически, но все пак важен".

"Бих искал това да са авторитетни хора, известни в страната и искрено поддържащи политиката, която провеждам през последните години", обясни той.

За сегашния си президентски мандат Путин бе избран през 2012 г. като кандидат на партия "Единна Русия".

Президентските избори в Русия са на 18 март 2018 година.

За да е конкурентоспособна, руската опозиция трябва да предложи "реален дневен ред, в какъвто хората да повярват", заяви Путин. Опозицията в Русия би трябвало "не само да шуми по площадите или в по-кулоарна обстановка, да говори за антинароден режим" - "важно е все пак нещо да предложи, за да се наредят нещата още по-добре", заяви президентът Владимир Путин.

"Хората естествено са недоволни от твърде много неща към момента и са прави - резултатите би могло да са по-добри", каза държавният глава.

Путин обаче сподели "големи съмнения" във връзка с предложенията на руски опозиционни лидери.

Желанието си да участват в кандидатпрезидентската надпревара освен Путин обявиха председателят на либералдемократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски, основателят на партия "Яблоко" Григорий Явлински, шефът на "Комунистите на Русия" Максим Сурайкин, председателят на Партията на растежа (руската бизнеспартия) Борис Титов, политологът и ръководител на Центъра за социални технологии Андрей Богданов, телевизионната водеща Ксения Собчак, председателката на партията "Женски диалог" Елена Семерикова, бизнесменът Сергей Полонски, певицата-правозащитничка Екатерина Гордон, както и някои по-малко известни на широката общественост дейци.

Лидерите на Комунистическата партия на Руската Федерация (КПРФ) и на "Справедлива Русия" засега запазват мълчание относно кандидатпрезидентската надпревара.

Лидерът на КПРФ Генадий Зюганов заяви наскоро, че като лидер на партия трябва да бъде винаги готов за участие в избори, но решение за това ще вземе конгресът.

Председателят на "Справедлива Русия" Сергей Миронов съобщи неотдавна на журналисти, че в партията му се отнасят положително към издигането на кандидатурата на Владимир Путин.

Независимо от това обаче, той предупреди журналистите, че "Миронов готви изненада".

Путин: Искам модерна Русия с гъвкава политическа система>>