Днес той провери наскоро ремонтираната част от Главен път Е-79, която минава през Димово, откъдето, заедно с министрите Лиляна Павлова и Владислав Горанов, започна обиколка на реконсткрукцията на инфраструктурата в Монтана и Враца.

Борисов посочи, че само булевардът в град Димово струва около 2 милиона лева, предаде БТА.

"Истината е, че там където има пътища, има бизнес има и живот. Събраните средства от контрабандистите ще бъдат инвестирани в пътища", каза премиерът.

Той изтъкна, че 30-40 години мостовете в страната не са пипани и сега огромни пари отиват там, докато се строят магистралите „Марица”, „Струма”, „Хемус”, което също изисква много средства.

Вижте снимки >>

Според него, ако всяко предишно правителство е построило по един път, докато е управлявало в мандата си, сега в бюджета е щяло да има средства за по-високи заплати и по-високи пенсии.

Има ли път, ще дойдат инвеститорите. Направим ли детските градини и училищата, ще останат и младите хора”, каза още премиерът, цитиран от "Фокус".

Той се извини на жителите на Димово, че през последните години Северозападът е бил изоставен, но уточни, че когато има европейски проект, не може с пари от бюджета да се финансират същите дейности.

"Успяхме само за 35 дни да поправим тази несправедливост, която беше причинена на жителите на Димово", допълни Павлова.

Тя обяви, че 25 милиона лева ще бъдат инвестирани в 60 километра от инфраструктура от Видин до Монтана. Ще бъде инвестирано и в общо 250 километра пътища с приоритет в Северозападна България, подчерта регионалният министър.

По-късно Бойко Борисов изреди в профила си във Фейсбук:

С над 25 млн. лв. от държавния бюджет се ремонтират пътища в област Видин. До края на юни трябва да приключи ремонтът на два участъка от главния път Е-79. С 21 млн. лв. от държавния бюджет се ремонтират 57,4 км от трасето между Видин и Медовница, което преминава през Димово и селата Бела и Скомля и което не е ремонтирано от 2006 г.

В момента се работи в участъка между Димово и Ружинци.

С допълнителни 4,2 млн. лв. ще бъде финансиран и ремонтът на 10,5 км от третокласния път от Граница ОПУ – Монтана – Тополовец, който не е ремонтиран от 2000 г.

Агенция „Пътна инфраструктура“ работи по подготовката за изграждане на обходен път на Димово, с който ще започне изграждането на бъдещата магистрала от Видин в посока София.