Това каза пред "Капитал" окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов, цитиран от в. "Дневник".

Стойчо Стоев-Чочо, един от похитителите на убитата Мирослава от Перник, се застреля в дома си на 12 януари, докато е бил на оглед с полицаи. Заради самоубийството вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че ще има наказания за служителите, които са го допуснали и го определи като голям пропуск, но го отдаде на преумората и предоверяването. Той беше категоричен, че са спекулация твърденията в медии, че Чочо се е самоубил с пистолета на един от служителите, който успял да извади от кобура му.

Окръжният прокурор на Перник допълни, че разследването се води лично от директора на следствения отдел на Окръжната прокуратура и неговия заместник. По случая работят следователи, тъй като на местопроизшествието е имало служители на МВР и законът задължава в такива случаи, разследването да се води от следовател. Пламен Найденов каза още, че тепърва ще се изяснява какво е оръжието, с което Стоев се е застрелял – законно или незаконно, ако е било законно кой е дал разрешителното.

Той беше категоричен, че жилището на Чочо не е било претърсвано преди това, но отказа повече подробности, за да не попречи на разследването.

Същевременно пред сградата на Областната дирекция на МВР в Перник се състоя втори протест, съобщи БТА. На проявата, организирана чрез социалната мрежа "Фейсбук", дойдоха приятели, съученици на убитата Мирослава Николова и съпричастни към трагедията граждани. Не присъстваха обаче роднините на убитото момиче.

Протестиращите отново настояха за възмездие и справедлив съдебен процес за извършителите на престъпното деяние. Те поискаха и ясни отговори за самоубийството на уличения като организатор на престъплението Стойчо Стоев-Чочо. Сред недоволните бяха и членове на агитката на футболния отбор на "Миньор", защото приживе Мирослава е била привърженик на пернишкия тим. Протестът се охраняваше от полицията.

*Според юристи фактът, че делото е образувано по този текст не означава нищо на този етап, защото това е работна квалификация. Практиката била в такива случаи да се образува или дело за убийство или за склоняване към самоубийство. Ако се установи, че служителите на МВР не са изпълнили задълженията и са допуснали инцидента, квалификацията също може да бъде сменена.