Това се случи след като при разкриването на убийството, министър-председателят поиска семейството да се извини за лошото си отношение към полицията.

Сестрата на убитото момиче се срещна с премиера в Министерски съвет. Елеонора Николова влезе в сградата малко след 18 ч., придружена от директора на пернишката полиция Валентин Димитров. След срещата сестрата на Мирослава не коментира какво са си говорили с премиера Борисов. Каза само, че е приела извиненията му. "Утре, вдругиден ще го коментираме и това", каза още Елеонора, предаде БГНЕС.

По-рано през деня десетки се събраха пред сградата на полицията в Перник на мълчалив протест. Гневът на хората от Перник беше предизвикан от факта, че соченият за физически убиец на Мирослава Марио Любенов – Заека, се оказа с диагноза шизофрения.

Майката на убитото момиче поиска нова психиатрична експертиза и попита как някой с психични отклонения може да планира отвличане и убийство повече от 6 месеца. Семейството обаче имало доверие в полицията за изясняване на случая.

По-рано през деня, по време на протеста в Перник, майката на убитото момиче също сподели, че е приела извиненията на премиера, разбунили обественото недоволство.