В столицата се образуваха няколко шествия. Преди обед една част от протестиращите се събраха пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) с цветя и български знамена, предаде “Фокус”.
Хората развяха плакати с надписи "Да не ни лъжат. Да бдим! Граждански съюз „Нетърпимост”. По-късно те се отправиха към президентството.

В същото време тръгна шествие от Орлов мост. Хората носеха плакат, на който бе изобразено прасе-касичка и пишеше "Правителство".
От НДК пък потегли друга група протестиращи.

Трите лъча се сляха и продължиха към президентството. След това те продължиха към паметника на Васил Левски, където някои поднесоха цветя. После множеството се премести пред Народното събрание. По-късно отново част от шествието се отправи към президентството.
Протестиращите скандираха „Искаме промяна, искаме живот, всеки в България да живее като Бог”.

Протестиращите се обявиха за постоянно присъствие пред НС и президентството. Активистите имат три искания – свикване на референдум за Велико народно събрание, промяна в Изборния кодекс, като гражданите да могат да участват в избори със свои представители, и трето – мораториум върху изпълнителните дела на банките.

В понеделник в 11 часа ще бъде сформиран палатков лагер пред парламента, като протестиращите заплашиха, че ще го блокират, докато депутатите не приемат промените в Изборния кодекс.

Гражданите заявиха още, че на 9 март от 13.00 часа в зала „Арена Армеец” ще проведат национална протестна конференция - Оборище с единствено искане – да се върне държавата на гражданите. Залата е известна като "гордостта на Бойко Борисов".
Не е ясно кои инициативни движения ще участват в конференцията.

В същото време граждани се подписваха пред парламента в подписката на Движение "Модерна България". То организира подписка за свикване на референдум за възможност за отзоваване на политици и за индивидуални жалби пред КС. Около 40 000 подписа вече са събрани. Подписката продължава да се събира до 11 май.

Участници в протеста обявиха по микрофон и други свои искания -  свобода от монополите, олигарсите и мафиотските схеми, експертен, а не служебен кабинет.

Шествие на ВМРО се сля с участниците в протеста. Войводите обърнаха родния трибагреник. Обяснението на зам.-председателя на партията Ангел Джамбазки бе, че властта води война с народа си, цитира го Нюз.бг.

Малко след 12,30 часа част от протестиращите отидоха отново до Орлов мост и блокираха движението към бул. "Цариградско шосе". Полицията своевременно пренасочи трафика и в блокадата няма блокирани автомобили и автобуси. Друга част от шествието се намира на бул. "Васил Левски", други са по бул. "Цар Освободител".
След около час блокадата беше вдигната и движението бе пуснато. Част от шествието се отправи към Съдебната палата. По пътя обаче хората се спряха  пред парламента, където извиха хоро, което обиколи паметника отпред.

След като стигнаха до Съдебната палата, протестиращите събраха в шапка пари, като обявиха, че те са в помощ за лечението на Бойко Борисов, който прекара три дни в болница заради високо кръвно налягане. Координаторите пресметнаха жълтите стотинки и обявиха по микрофон, че сумата е равна приблизително на тази на потребителската такса при посещение при лекар.

Протестната група „Орлов мост” прикани, който види на протеста хора с качулки и шалчета, които крият лицата си, да съобщава на полицията. Повод за това стана появата на няколко такива младежи.
След това шествието отново се насочи към Орлов мост.

Полицаи с микробуси обаче препречиха пътя на протестиращите към парламента, тъй като започва подготовката за тържествената заря-проверка, която ще се проведе довечера по случай 3 март. „Пазите тези, които са ограбили България”, скандираха протестиращите срещу полицаите, които са без щитове.

Междувременно тръгна и още едно шествие - на "Атака".

В 16 часа организаторите на протеста обявиха, че той приключва и призоваха хората да се разотидат или да се включат към отбелязването на 3 март. Част от протестиращите обаче отново блокираха Орлов мост, а други поеха по бул. "Цариградско шосе". Недоволните отказаха да напуснат. Към 17,30 часа на платното останаха само 5-6 души. 15 минути по-късно и те се разотидоха. Движението на градския транспорт и другите автомобили беше възстановено. От последните участници в протеста обаче останаха много пластмасови бутилки и кенчета от бира.

В центъра на София цял ден има засилено полицейско присъствие, но нямаше напрежение и не се е наложила намесата на униформените.

Варна

Десетки хиляди протестиращи се събраха и на площада до община Варна, след което проведоха шествие, съобщи БГНЕС. Някои от протестиращите обявиха, че от днес обявяват гражданско неподчинение и никой няма да плаща сметките си за ток.
Шествието отново е предвождано от около 50 рокери с мотори. Засега протестът е мирен.
По-рано стана ясно, че ГЕРБ оттегля подкрепата си за кмета Кирил Йорданов, след няколко седмици протести с искане за неговата оставка. Самият той обаче все още не е обявил дали ще се откаже от поста, но свика извънредна сесия на съвета. Варненци се подредиха пред общината така, че образуваха с телата си голям надпис "България", викаха "Оставка!" и замеряха плакт с лика на кмета с яйца.

Пловдив

Със сбиване започна митинга пред сградата на Централна поща в Пловдив, съобщи Дарик радио. Пловдивчанин започна да дава интервю на журналистите и да обяснява кой и кога ще води шествието. Секунди по-късно към него се приближи Павел Иванов от организация „Че Гевара", който започна да го блъска и му изля кафе в лицето, като поиска обяснение кой е и от чие име говори. Настана блъсканица, но полицията бързо се намеси и разтърва двете групи.
По-късно мъжът призна, че работи в голяма и известна пловдивска фирма.
След това протестиращите, около 10 000 души, се отправиха на шествие и  блокираха на булеварди. Те поискаха оставката на кмета Иван Тотев заради увеличаването на местните данъци.

Бургас

Около 2000 души се включиха в протестното шествие и в Бургас, предаде Дарик радио. То премина пред сградата на EVN и приключи в Морската градина, където протестиращите поднесоха цветя на паметниците на българи, загинали за свободата. Гневните бургазлии поискаха още веднъж пряко участие на гражданското общество в управлението. Президентът беше наречен „марионетка на интереси, които са го издигнали на власт и стоят зад него”.