По-рано тази година се появиха множество съобщения, че британската полиция разследва твърдения, че двойката е била убита от военен.

Даяна, Ал Файед и шофьорът им загинаха на 31 август 1997 г. при катастрофа, докато бяха преследвани от фотографи, след като напуснали парижкия хотел "Риц". През 2008 г. следствието заключи, че за трагедията са виновни шофьорът и фотографите.
Даяна бе първа съпруга на принц Чарлз, принца на Уелс, и майка на наследниците на британския трон принцовете Уилям и Хари.

Вижте снимки на Принцесата на Уелс >>

"Няма достоверно доказателство" за участие на Специалната военновъздушна служба, нито основание за криминално разследване, посочи полицията, цитирана от ДПА и БТА.

Според "Дейли телеграф" тези информации са се появили в хода на разследването и процеса срещу Дани Найтингел, снайперист от британските спецчасти SAS. Той бе признат за виновен за незаконно притежание на оръжие.

"Полицията анализира тези информации, за да оцени тяхното значение и достоверност. Този анализ е направен. Помощник комисар Марк Рауни изготви доклад", се казва в съобщение на "Скотланд Ярд", без да се дават никакви подробности за това какви са заключенията.

Според "Скай Нюз", която твърди, че се сдобила с едно от писмата, изпратени от полицията до съответните засегнати страни, докладът заключава, че няма никакво достоверно доказателство, че войник на SAS може да е убил Даяна.