Около 12 часа на изхода за Асеновградско шосе служители от сектор „Пътна полиция” в Пловдив спрели за проверка за обезопасителни колани автомобил „БМВ Х6”, управляван от Ангел Рашков, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицаите установили, че внукът на Цар Киро шофира без книжка, тъй като тя му бе отнета заради използвана фалшива диплома за основно образование за издаването й.

За да не бъде санкциониран, Ангел Рашков подхвърлил банкнота от 20 лева в полицейския автомобил, след което бил арестуван и отведен в Пето РПУ в Пловдив.

Той ще остане в ареста за 72 часа, като са му повдигнати обвинения и предстои наблюдаващият случая прокурор да реши дали да внесе искане в съда на Рашков да му бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража". За такова престъпление законът предвижда до 6 години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева, съобщи Дарик радио.

В края на октомври м.г. 20-годишният младеж бе задържан в Стара Загора, след като отишъл в “Пътна полиция", за да поиска да му бъде върната отнетата преди време шофьорска книжка за шофиране в нетрезво състояние.
В старозагорския КАТ обаче установили, че представената от Ангел Рашков диплома за завършено основно образование, с която успял преди 3 години да си изкара книжка, е фалшива. Тя била издадена от училище в Раднево, в което се оказало, че той никога не е учил.