Младият мъж, който е баща на две деца, бе прегазен в събота по време на работа от 40-годишната Катя Лерца. Палазов загина на място..

Днес над 500 души се събраха на Централните гробища в града под тепетата, за да се простят с пътния полицай. Сред опечалените бяха главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов, шефът на ГД "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски и заместникът му Тодор Гребенаров и директорът на МВР-Пловдив старши комисар Христо Разсолков, съобщиха "Марица" и "Монитор".

За нас Делян Палазов остава в паметта ни като изключителен професионалист и като човек, който е загубил живота си по време на изпълнение на служебните задължения. За съжаление, това го има и при нашата работа, много пъти една ситуация не може да бъде преценена, не могат да бъдат предвидени всички опасности. За съжаление, има граждани, които се държат изключително безотговорно и нарушават правилата за движение и законите, и всичко това води до такива случаи”, каза главният секретар на МВР Младен Маринов, цитиран от Блиц.

Делян Папазов бе погребан в затворен ковчег, а върху него близките оставиха фуражката и каската на младия мъж, както и негови снимки. Майката и съпругата на загиналия полицай бяха подкрепяни от близки, а двете деца на Палазов не присъстваха на погребението.

На гроба бе прочетен съболезнователен адрес от вътрешния министър Валентин Радев.

В нашите сърца полицай Делян Палазов ще остане като пример за висок професионализъм, скромност и доброта. Неговата всеотдайност, чувство за дълг и висок професионализъм ще бъдат пример за цялото ни общество”, се казва в него.

Колегите на младия мъж вече са разкрили банкова сметка на името на съпругата му Делка Палазова. Отделно децата на полицая, които са на 6 и на 14 г., ще бъдат включени в националната програма за подпомагане на деца на загинали униформени.

Ако желаете да помогнете на вдовицата на загиналия полицай, можете да го направите, като преведете пари по банкова сметка:

Име: Делка Танева Палазова
Банка: УниКредит Булбанк
IBAN: BG71UNCR75271065752515
BIC UNCRBGSF