На 23 юли двойката пътувала с лека кола от Чехия към родните си места - Драгиново и Пловдив. Решили да спрат в района на бензиностанция намираща се в района на АМ „Тракия”. Докато си починат и освежат, обаче, забравили кожена чанта на една от пейките между бензиностанцията и заведение за хранене.

Малко по-късно инспекторите от РПУ-Септември Васил Даскалов и Красимир Василев, които били на дежурство на автомагистрала “Тракия“ в района на Церово, пристигнали в района на бензиностанцията, където извършвали рутинен обход. Тогава били информирани от управителя на заведението, че има забравена кожена чанта. Полицаите проверили чантата, в която имало лични вещи и принадлежности, както и солидна сума пари.

Банкнотите били преброени и станало ясно, че в чантата има 6000 евро. Тъй като в чантата не били открити документи за самоличност, криминалистите незабавно прегледали записите от охранителните камери в периметъра. Установен бил автомобилът, с който пътували момчето и момичето.

Междувременно собствениците на багажа установили липсата му и притеснени подали сигнал на телефон 112. Така Васил Даскалов и Красимир Василев предали парите на младите хора и те спокойно се прибрали по родните си места, където да прекарат лятната си отпуска.