Мерките за неотклонение бяха гледани до късно снощи, но съдията отложи решението си за днес сутринта.

Според съда доказателствата по делото, макар и косвени, са достатъчни за обосновано предположение за вероятна съпричастност към отвличането, но не могат категорично да обосноват тезата на обвинението.

Съдът уточни, че доказателствата към момента не са достатъчни за осъдителна присъда и ако останат същите, то крайният резултат от делото вероятно би бил оправдателна присъда. Той допълни, че обвиненията не са докрай юридически издържани. Според съда все пак има опасност лицата да се укрият, както и да окажат натиск на свидетели или да унищожат доказателства, свързани с делото.

Според прокуратурата, Ивайло Борисов-Ториното и Мартин Марков са осигурили коли с марки "Опел" и "Шкода" на похитителите, а Георги Джамбазов и приятелката му Здравка Стефанова са купили СИМ-картите, с които се е поддържала връзката между похитителите и бащата на отвлечения млад мъж - Тони Златков.

Съдът прецени, че за четиримата обвиняеми са събрани достатъчно доказателства за причастност към престъплението и има опасност обвиняемите да се укрият или извършат друго престъпление, съобщиха от държавното обвинение. 

Процесуално-следствените действия продължават и към момента. Решението на съда не е окончателно и може да се обжалва. Наказанието, което могат да получат четиримата, ако бъдат признати за виновни, е от 7 до 15 години затвор.

Ивайло Борисов, който е сочен за дясната ръка на Златомир Иванов-Баретата, твърди, че е невинен и не знае кой може да стои зад отвличането. Пред медиите Ториното заяви, че на Марков и Джамбазки главният секретар на МВР и прокурорите по делото са им предлагали сделки, "за да ме нареди по това дело и ще го изкара в Швейцария и ще го направи защитен свидетел в Австрия".

Адвокатът на Марков, Кристиян Мирчев коментира, че неговият подзащитен му е разказа, че му е било предлагано да стане защитен свидетел от лица на много високо ниво в МВР, в замяна да свидетелства срещу други обвиняеми.

Защитникът на Ториното, Марияна Тодорова допълни, че и на Стефанова, и на Джамбазов им е предлагано да бъдат защитени свидетели и да бъдат изведени в Австрия и Швейцария. Според адвокат Тодорова няма никакви доказателства, а оскъдни данни, че една кола, която някога е била на Борисов да е същата, която е използвана за отвличането на Златков. По думите й те били с различни регистрационни номера и в делото няма данни да са идентични.

Съдът обаче каза, че регистрационните номера съвпадат. Защитникът отрече да има данни за опасност Борисов да се укрие.