Оставката е била приета от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.

До назначаването на титуляр на длъжността функциите ще се изпълняват от Камелия Лозанова, която в момента е заместник-изпълнителен директор на агенцията.

"Беше при мен в 8.00 часа тази сутрин и поиска да си подаде оставката. Тя е млад човек, има планове за бъдещето, за кариера, не мога дя я спирам", заяви пред журналисти в парламента Младенов, цитиран от БТА.
Министърът увери, че оставката няма нищо общо с работата на агенцията. През последните два-три месеца са били наваксани, по думите му, доста изостанали плащания по ОП "Човешки ресурси".
"Няма да се избързва с назначаването на нов изпълнителен директор, тъй като това е важна институция, нещата ще бъдат съгласувани", добави той.

Росица Стелиянова бе назначена за директор на агенцията през юни 2009 г. от тогавашния министър на труда Емилия Масларова. От 2002 г. работи в системата на Агенцията по заетостта, а от декември 2003 г. до 2009 г. е неин зам.-изпълнителен директор.

През юни беше сменен ресорният за европарите зам.-социален министър Красимир Попов. Наследи го съветничката на премиера Бойко Борисов - Деяна Костадинова. Като мотив тогава беше изтъкнато желанието за по-добро усвояване на парите по оперативната програма “Човешки ресурси."

Неотдавна Тотю Младенов съобщи, че към 29 август т.г. безработицата е 9.45%, а безработните са 314 000. Той се позова на данните на Агенцията по заетостта, въпреки че НСИ отчете 11% ръст на безработицата. За това, че има разминаване в данните, министърът уточни, че "методиките са различни и няма никаква драма в това".

През август обаче и Евростат отчете 11,4% ръст на безработицата за България, като година по-рано техният дял е бил 10.1%. Така България се нареди на второ място в ЕС по ръст на безработицата.