В Бобовдол вече са Владимир Ангелов-Стъклето, който бе осъден на 4 г. затвор, Апостол Чакалов-Тоци, който също получи 4 г. затвор, и Георги Блатски, осъден на три години и шест месеца лишаване от свобода.

По думите на прокурор Сиракова вчера присъдите им са били изпратени за изпълнение на Съдебна охрана, като тримата са били издирени и откарани в Бобовдол.

"Вчера Окръжната прокуратура в Кюстендил изготви и внесе в Областната дирекция на МВР ограничителна мярка по отношение на Пламен Галев и Ангел Христов, с която им се забранява напускането на страната", каза още Сиракова, цитирана от БТА. Тя посочи, че е връчено и разпореждане на Съдебна охрана да издири двамата бизнесмени и да докладва писмено на окръжния прокурор за местонахождението им.

Ако те не бъдат открити до края на седмицата, ще бъде възложено искане чрез полицията за обявяването им за общонационално издирване, посочи още говорителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил.

На 3 май Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно ефективните им присъди за рекет и изнудване на Ангел Христов и Пламен Галев и те трябва да влязат зад решетките за 5 г. Наказанието на Галев беше намалено от 7 г. и така той ще може да го изтърпи в общежитие, иначе трябваше да отиде в затвора в Бобов дол. Както вече стана ясно, те трябва да лежат в затворническото общежитие от открит тип в дупнишкото село Самораново, което се намира само на 3 км от имението им в Ресилово.

Никой в Ресилово обаче не е виждал Пламен Галев и Ангел Христов от края на миналата седмица, предаде БГНЕС. Вратата на имението им са затворени както винаги, но зад тях няма признаци на живот. Пред портите бе паркиран един червен джип, който със сигурност не е на "братята".
Никой в Ресилово не казва лоша дума за бизнесмените. Имат ги за благодетели на селото.

Внезапното изчезване на братята е най-коментираната тема в Дупница. В южния град отдавна се носят слухове, че те ще избягат от страната и няма да влязат в затвора. Назоваваше се дори и конкретна дестинация за бягството им – Аржентина, тъй като от там не можели да ги екстрадират.