Онкоболна намери сестра си след 39 г., за да живее

stat
11:04  |  12 януари 2018 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Цвета Мирчева (вляво) откри сестра си, която ще й помогне да оздравее Цвета Мирчева (вляво) откри сестра си, която ще й помогне да оздравее
Сн.: NOVA Broadcasting Group

39-годишната Цвета Мирчева е осиновена преди 30 г. Не е търсила биологичните си родители до миналата година. Но започва. Защото се разболява от левкемия.
В края на март м.г. на младата жена е поставена тежка диагноза - остра миеловидна левкемия. Единственият й шанс за живот е лечение със стволови клетки или костен мозък от донор. 

Решиха със стволовите клетки да опитаме. Трябва да имаш точен донор, който не е задължително да бъде биологичен роднина, но е желателно да бъде съвместим. Бях регистрирана в Александровска болница за кандидат донор, но получих отговор, че в световен мащаб заради сложността на стволовите ми клетки, не може да се открие такъв”, разказва Цвета пред Нова телевизия. 

Тогава младата жена започва да търси биологичните си родители и евентуални братя или сестри. За да спаси живота си. 

От акта, който ми е издаден след осиновяването, пише, че съм родена 1978 година. Но дали това е така, просто гадаем”, обяснява Цвета Мирчева.

10 години тя е дъщеря на държавата. Живее в дом. След това е осиновена.

Никога няма да забравя как в училище, когато започнах първи клас, са ни делили на градски и домски деца”, разказва младата жена.

Осиновителката на Цвета й казва, че има сестра. Анонимен служител от системата пък разбрал за тежката диагноза на младата жена, отваря делото й и й дава необходимата информация. Така след 39 години Цвета се среща със сестра си Лили. Оказва се, че и тя е израснала в дом за деца. Биологичната майка на двете днес е на 73 години и е в дом за възрастни хора. А баща им е неизвестен.

Лили обаче е категорична, че ще помогне на Цвета. Последно в Общество


Европейската отбрана на фокус при визитата на Меркел

Основните теми на разговорите при визитата на Меркел в София ще са свързани с миграцията и общата европейска отбрана, отбеляза за Дир.бг Даниел Стефанов.