Освен срещу него, обвинения са повдигнати на още седем души - Ивайло Борисов, Златко Гочев, Кристиян Лалев, Тихомир Стоянов, Тодор Цветанов, Петър Цветанов и Стефан Грозданов. Те бяха задържани на 16 февруари при операция на ГДБОП и областните дирекции на МВР в Пазарджик, Стара Загора, София-град и София област.

Според прокуратурата групата е била ръководена от Златомир Иванов до деня на покушението над него пред Съдебната палата в София - 29 януари. След тази дата ръководството поемат Ивайло Борисов-Ториното и Златко Гочев-Малкия Златко. Доказателствата сочат, че групата е разпространявала кокаин и марихуана от 2012 г. в курортния комплекс "Слънчев бряг" и в София. Известни количества са били пласирани на територията на Казанлък и Стара Загора.

Освен делото срещу арестувания на 2 февруари 2013 г. дилър на групата Иван Иванов, към настоящото съдебно производство ще бъде присъединено и друго дело - срещу двама дилъри на Златко Гочев, задържани в Казанлък на 9 февруари. С това обвинените за участие в организираната престъпна група ще станат 11, посочват от обвинението.

На 17 февруари Специализираният съд е наложил постоянна мярка "задържане под стража" на Ториното и Стефан Грозданов. Съдът е оставил без мярка за неотклонение Кристиян Лалев, Тихомир Стоянов и Тодор Цветанов. От прокуратурата заявяват, че ще протестират това решение.

Днес в спецсъда ще бъде внесено искане за налагане на "задържане под стража" на Златко Гочев и Йордан Цветанов.

Обвинението срещу Златомир Иванов е повдигнато, но не е предявено, тъй като той е на лечение в болница. Материалите срещу него ще бъдат предявени, когато здравословното му състояние позволява това, посочват от прокуратурата. Преди година Баретата беше осъден от Софийския градски съд на 8 години затвор като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с търговия на наркотици в София. Това дело продължава пред Софийския апелативен съд, но бе отложено с поне три месеца заради състоянието му след стрелбата по него пред Съдебната палата.