Така министърът на вътрешните работи коментира реакцията на социалистите по повод разкритието, направено от самия него, че през 2007 г. трима общински съветници в София са изнудвали Росен Плевнелиев за 1 милион лева, но прокуратурата не е била сезирана за това.

В неделя от БСП заявиха, че по този начин се прикрива престъпление, което трябва да се провери от прокуратурата. А тази сутрин кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев съобщи, че Росен Плевнелиев е бил изнудван за пари преди 4 години от действащ общински съветник от ГЕРБ и от двама общински съветници от десните партии. Кадиев обаче отказа да назове имената на тримата.

"Ако се върнем назад, аз бих искал, след като БСП са такива радетели за права и свободи, нека да обяснят как се случваха нещата в "Софийски имоти", защото в борда имаше представител висш функционер на партията. Нека да кажат всичко, което се случваше в общинските предприятия, които бяха разкрити като престъпна дейност точно от сегашния премиер и тогавашен кмет на София през 2005 година", каза днес в град Раковски Цветан Цветанов, цитиран от Дарик радио и в. "Дневник".

По думите му кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев трябва да се замисли какво предлага като политика, а не да се прави на разследващ орган.