Пловдивският районен съд взе мярка за неотклонение "Задържане под стажа" по отношение на Християн Л., Димитър Т., Александър Г. и Марио Г., съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата, цитиран от БТА.

Според съда има обосновано предположение на 14 април 2017 г. на 145-я километър на автомагистрала "Тракия", край Пловдив, че те в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на моторно превозно средство.

Съдът прецени, че не е налице опасност четиримата да се укрият, но има опасност същите да извършат престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Пловдив.

Основният заподозрян за побоя – Румен Мишев, чието описание съвпада с описанието на мъжа, нанесъл удари над оператора – е оневинен напълно, съобщи bTV.

В негова полза е свидетелствал цял отбор по кикбокс, който участвал в състезание в Сърбия. Румен Мишев и Стилиян Георгиев били с отбора в Сърбия по време на инцидента.

Управителят на фирмата Павел Петков, в която работят някои от обвиняемите, твърди, че те всички не отричат участието си в инцидента, но били невинни: „Казват, че е имало засичане, че е имало нагло поведение от страна на тези двама колеги ваши... от Нова телевизия. Но никой от тях не е стигал до контакт, не стигал до ръкопашно нещо, нищо!“, заяви Петков.

Два от автомобилите на нападателите все още са в неизвестност. Единият бил брониран. В неизвествост е и основният заподозрян за отнемането на телефона на репортерката.

Трима от задържаните са с висше образование от спортната академия, но са на щат като шофьори.