Инцидентът е станал вчера около 19.15 ч на булевард "Никола Петков" в града на липите, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията.

Заради движение с несъобразена скорост шофьорът изгубил управление върху автомобила и се качил на десния тротоар, където вървяли двамата пешеходци - на 56 и 31 години. В резултат на удара по-възрастният мъж е загинал на място.
Вторият е получил множество травми и бил настанен с опасност за живота в МБАЛ – Стара Загора, където към 1.30 ч тази нощ е починал.

29-годишният шофьор е ползвал обезопасителен колан. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта му. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава сектор “Пътна полиция” – Стара Загора.

Междувременно министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че броят на жертвите при пътни произшествия от началото на годината е намалял спрямо същия период на миналата година. Данните, изнесени от Цветанов на
заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, сочат, че от началото на годината до момента загиналите при катастрофи са 654, т.е. с 97 по-малко, в сравнение със същия период за миналата година, а ранените са 6575, с 643 по-малко.