Мъжът е арестуван часове, след като успял да проникне в клона на банката, където се плащат такси към КАТ и измъкнал металната каса. Тъй като обирът е станал на метри от дежурните на Второ управление на полицията в Благоевград, чиято сграда е в съседство с тази на КАТ, шефът на благоевградската полиция Николай Хаджиев разпореди спешна дисциплинарна проверка.

Днес от прокуратурата ще дадат подробности по случая на пресконференция, но по неофициална информация Тарантулата е успял да зарови част от задигнатите пари в гората край Благоевград, съобщиха "Струма" и "24 часа".

При разбиването на банковото гише Тарантулата се е порязъл и е оставил следи. Мотивът за престъплението са дългове. В касата е имало 16 000 лв. и 3000 евро. С част от парите Илиев е откупил от заложна къща лаптопа си и други вещи, след което погасил дълговете си в размер на 2470 лева към хранителен магазин. Малка част от сумата била оставена в колата му, а над 10 хил. лв. заровил в гората.

Илия Илиев е от Благоевград. Той е криминално проявен и има условна присъда за грабеж отпреди 6 г., чиито изпитателен срок е изтекъл. След това е осъден и на пробация.

Предстои от прокуратурата да поискат от съда налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Очакват се и резултатите от дисциплинарната проверка в МВР-Благоевград.