Обляното в кръв тяло на 52-годишния д-р Емил Матеев е открито в кабинета  от старшата медицинска сестра тази сутрин около 8 часа.

В едната ръка на гинеколога е имало скалпел. Полицията извърши оглед на мястото. Първоначалната версия, която се разследва, е самоубийство, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Разград.

Според заключението на съдебния лекар от извършената аутопсия на тялото на д-р Емил Матеев, причината за смъртта е остра кръвозагуба. Установени са две порезни рани от двете страни на врата му, нанесени със скалпел, който докторът държал в дясната си ръка. Нараняванията са в областта на сънните артерии - в такива случаи смъртта настъпва бързо. Няма други рани или нарези по тялото. Взета е кръв за изследване в лаборатория. Към момента не може да се каже дали има употреба на упойващи вещества, допълват от пресцентъра на ОДП-Разград.

По предварителна информация медикът е имал лични и служебни проблеми. Предстояла е данъчна проверка на частната му практика. Засега не е открито оставено предсмъртно писмо.

Всички в болницата са шокирани от смъртта на д-р Матеев и от случващото се, каза изпълнителният директор на МБАЛ-Разград д-р Иван Петров, цитиран от "Фокус".
Гинекологът бил на работа през целия ден вчера,
дори правил операция. Тази нощ също бил на смяна. Д-р Петров коментира, че явно нещо се е случило, но засега не е ясно какво. 

Eмил Матеев работел в болницата в Разград от 30 години, а от 10 бил началник на АГ отделението, съобщи bTV. Лекарят имал и частен кабинет в центъра на града.

Новината е актуализирана към 15.50 ч.