Според обвинението Георгиев е излъгал прокуратурата, че не се познава с магистрати, но телефонни разпечатки показват, че е говорил с множество съдии и прокурори, предаде БТА.

Апелативният прокурор на Пловдив Андрей Атанасов обясни, че със сочения за лобист в съдебната система го е запознала негова позната, цитира го БГНЕС. Срещата с него поискал самият Георгиев. Първия път разговаряли по общи теми и той се представил като бизнесмен от Плевен, който работи в София.

"Аз не съм се представил. Той явно знаеше кой съм", каза още Атанасов, който по това време е бил окръжен прокурор. На тази първа среща Красьо Черния разказал, че на предните парламентарни избори е работил за политическа сила, имал много познати и пътувал много.
Тази информация станала интересна за Атанасов по-късно, когато той вече бил избран за апелативен прокурор. В пловдивската ДАНС подготвяли операция, която целяла лица, които срещу залог от лична карта давали заеми. Тези лични карти били един вид гаранция, че даденият човек по-късно ще гласува за дадена политическа сила. По-късно бизнесменът се обаждал на магистрата, за да го разпита за акцията.

В разговорите станало въпрос, че Красимир Георгиев познава хора от съдебната система, но не били коментирани никакви имена. Самият Атанасов му казал, че е кандидат за апелативен прокурор, но нито търсил помощ от него, нито Красьо Черния му предлагал такава, заяви пред съда магистратът. 

За познанството си с бизнесмена разказа и Румяна Ченалова, съдия от Софийски градски съд. Тя обаче уточни, че познава Георгиев от времето, когато е работила като адвокат – 2009 г. Ченалова заяви, че се запознали чрез нейни бивши клиенти. Описа го като "комуникативен, общителен бизнесмен". Направил й впечатление на интелигентен човек.

Съдийката призна, че го е помолила за помощ за работа за сина й и Георгиев й обещал да опита. По този повод се срещали и разговаряли. След като през пролетта на 2009 г. започнала работа в съда, му казала, че е спечелила конкурса и е назначена. Само един път обаче, Черния я е питал в качеството й на магистрат за нещо. Това било по повод егистрацията на спортно дружество. Попитал я защо се бавят тези регистрации и дали може да се ускори процедурата. Ченалова уточни, че работи във фирмено отделение и не знае.

Пред съда даде показания и адвокат, който е работил с подсъдимия покрай бизнеса му. Юристът посочи, че е присъствал на разпит на Георгиев в Софийската градска прокуратура. Тогава плевенският бизнесмен бил попитан дали познава магистрати, на което той отговорил, че се познава с члена на Висшия съдебен съвет (ВСС) Стойко Стоев (той бе уволнен дисциплинарно от системата заради връзките си с Черния - б.р.).

Делото ще продължи чак на 11 април, защото за пореден път двама от свидетелите представиха болнични листове, съобщи БНР. Единият от тях е бившият член на Висшия съдебен съвет Иван Димов, който наскоро също беше уволнен като магистрат. Следващия път той трябва да донесе медицински документи. Общо 16 свидетели трябва да бъдат разпитани.
Според прокурора по делото нещата вървят добре и нищо не оборва обвинителната теза.