Заловен с нелегален алкохол литовец заяви: ”За жената е!”

stat
18:55  |  16 юли 2017 | По света / Редактор Димитър Михайлов /  
Изобретателният литовец взел максимални мерки за сигурност за проиводството на нелегален алкохол Изобретателният литовец взел максимални мерки за сигурност за проиводството на нелегален алкохол
Сн.: bTV Media Group

Полицията в Литва задържа изобретателен мъж на 64 години, който произвеждал незаконно високоградусови напитки в гората.
Не всички жени харесват кафе в леглото. Някои, оказва се, предпочитат твърд алкохол в животозастрашаващи количества. Поне според обяснението на съпрузите им, когато са заплашени със затвор, съобщава bTV.

След като органите на реда открили цели 100 литра от тях, заподозреният обяснил, че прави алкохола за жена си. На въпроса дали съпругата му планира да го продаде задържаният отговорил, че тя ще си го изпие сама.

Нелегалното производство се случвало в палатка в гората около град Каунас в централна Литва. Районът бил обграден от саморъчно направена аларма от дърво до дърво, която да предупреждава за идването на неканени гости.

Това е вторият път, в който същият мъж е хващан с нелегален алкохол. Преди е получил 140 евро глоба, но сега е изправен пред 5 години затвор.

Незаконните пунктове за дестилация се смятат за голям проблем в страната – само миналата година полицията е провела 500 разследвания и открила повече от 50 хиляди литра домашно приготвен алкохол.
Последно в По света


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.