30-годишния Хуриет Сюлейманов бе осъден от ловешките окръжни магистрати на 15 години затвор при първоначален строг режим за смъртта на 20-годишните Владислав Горанов, Николай Менков и Цветелина Таслакова.

При катастрофата край Луковит през май миналата година, Владислав и Николай загинаха на място, а по-късно в болница почина и Цветелина. Един човек - Иван Иванов, е със средна телесна повреда.

Сюлейманов, който е с 12 присъди, никога не е имал шофьорска книжка. Преди началото на процеса той бе под домашен арест, но избяга от страната. Бе обявен за общодържавно издирване, но и досега не е открит.

Служебният му адвокат обжалва присъдата пред втората инстанция.

Тричленният състав на Апелативния съд във Велико Търново обаче потвърждава изцяло решението на Окръжния съд в Ловеч.

Според апелативните магистрати присъдата, представляваща максимума на наказанието по закон, е справедлива и отговаря напълно на обществената опасност на деянието.

Съдът счита, че оплакванията на защитата, че първата инстанция не е оценила важни смекчаващи вината обстоятелства, които имат значение при индивидуализация на наказанието на подсъдимия, се явяват неоснователни. Според апелативните магистрати не е налице нито едно смекчаващо вината обстоятелства.

Решението подлежи на обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок от съобщаването му на страните.

Бивш полицай, убил младеж преди 17 г., избягал от присъдата