31-годишният Хуриет Сюлейманов бе признат за виновен за това, че на 5 май миналата година около 9 часа, на главния път София - Русе, между Луковит и село Петревене, при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по пътищата, навлязъл е в лентата за насрещно движение, без да е изпреварвал или заобикалял друг автомобил.

Движел се е с превишена скорост и е причинил смърт по непредпазливост на трима души и средна телесна повреда на четвърти.

20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков загинаха на място, а по-късно в болница почина и 20-годишната Цветелина Таслакова. Един човек - Иван Иванов, е със средна телесна повреда.

Подсъдимият е избягал от местопроизшествието и е направил опит да се укрие.

Според съда извършеното деяние представлява особено тежък случай и затова присъди максималното наказание, предвидено в закона.

Хуриет Сюлейманов трябва да заплати и разноските по делото, както и за направените експертизи, предаде БТА.

В обвинителния акт стана ясно, че подсъдимият никога не е имал свидетелство за управление на МПС, а шофира от 18 години. Наложени са му и 12 присъди от общ характер, повечето от които за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Днес Хуриет Сюлейманов не успя да чуе лично своята присъда, тъй като е обявен за общодържавно издирване и делото се гледаше в негово отсъствие.

От прокуратурата поискаха на Сюлейманов да бъде издадена европейска заповед за арест. Тя може да бъде издадена, след като присъдата влезе в сила.

Служебният адвокат на подсъдимия - Петър Цолов, заяви, че ще обжалва в установения 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново. Той изложи смекчаващи според него вината обстоятелства и поиска присъда под 10 години.