Лидерът на партията Яне Янев заяви пред журналисти, че става дума за "дръзки и безпардонни финансови отношения", предаде агенция КРОСС.

РЗС разполагат с нотариалните актове на 43 имота на стойност около 10 млн. лв. по пазарна цена, придобити от Иванов, когато бил полицай и данъчен. Това се предимно магазини, търговски площи, чейндж-бюра и други. От партията обещават, че в петък ще разкрият "грандиозна спекулативна схема с имоти". Освен това Иванов отнемал съдебни решения с административни актове, за да се облагодетелства.

Янев не пропусна да отбележи, че Андрей Иванов бил предложен за общински съветник и председател на СОС от Цветан Цветанов. Сигнал срещу Иванов вече е подаден. РЗС иска Комисията за борба с корупцията да провери данъчните му декларации, както и да стане ясно дали председателят на СОС е източвал фирми за маршрутни линии чрез поставени лица и дали е имал "нерегламентирани финансови отношения" с вътрешния министър Цветан Цветанов.
"Тепърва цялата мистерия около фракцията на Цветан Цветанов от ГЕРБ ще излиза на бял свят", гарантира Янев.

"Андрей Иванов го познавам като служител на МВР, който като много български граждани стана съпричастен към проекта ГЕРБ. Когато са обсъждани кандидатурите за председател на СОС, Иванов беше един от кандидатите. Нямам никакъв общ бизнес с когото и да било, както с депутати, така и с хора, които ще се въртят в публичното пространство", коментира по-късно самият министър.