Властите в окръг Сейнт Луис, щата Мисури, въведоха извънредно положение във Фъргюсън след безредиците в града в деня на годишнината от смъртта на чернокожия младеж Майкъл Браун, прострелян от бял полицай.

Убийството предизвика тогава масови граждански вълнения

"Протестите във Фъргюсън вече не са мирни. Сигурността, нашият върховен приоритет, е нарушена. Участниците в демонстрацията не са се събрали законно. Бутилки с вода бяха хвърлени по полицаи. Беше дадена заповед за разпръсване, тези които не се подчинят, ще бъдат арестувани“, се посочва в съобщение на полицията на Сейнт Луис в социалните мрежи, цитирано от "Вашингтон пост", а който се позова "Фокус".

"Последните актове на насилие няма да бъдат толерирани в общността, която положи толкова усилия през последната година, за да се изгради отново и да стане по-силна", заяви Стийв Стенгър, който оглавява изпълнителната власт в окръг Сейнт Луис.

Прокуратурата вчера предяви обвинения срещу 18-годишен афроамериканец за нападение срещу полицаи във Фъргюсън след престрелка предишната нощ.

Двама души бяха ранени при стрелба в града вчера. Стрелбата отекна по време на сблъсък между група демонстранти и полицията. Силите на реда се опитаха да разпръснат демонстрантите, които чупели витрини на магазини и блокирали пътна артерия в града.