Ердоган имаше предвид ядрените възможности на Израел, която никога не е признавала официално, че разполага с подобна мощ, съобщава агенцията, цитирана от БТА.

В миналото Ердоган обвини Запада, че поддържа "двойни стандарти", тъй като се опитва да забрани на Иран да произвежда ядрени оръжия, а не предприема подобни мерки и срещу Израел.

Премиерът отново осъди еврейската държава заради израелското нападение срещу турския кораб "Мави Мармара" от международна флотилия с помощи за Газа през май миналата година, при което бяха убити девет турски активисти.

Нападението предизвика сериозна криза в отношенията между Турция и Израел. След като Израел отказа да се извини за нападението, Турция изгони миналия месец израелския посланик и замрази всички двустранни договори в областта на отбраната. После бяха бяха прекратени и търговските отношения.

Ердоган, чиято Партия на справедливостта и развитието е с ислямистки корени, обвини също Израел в "държавен тероризъм" в Близкия изток и специално в палестинските територии.