Коментари - Четири китайски кораба са навлезли в тайвански териториални води | Днес.dir.bg

Четири китайски кораба са навлезли в тайвански териториални води

Военните учения, които Пекин провежда два дни имат за цел да тестват способността за "завземане на властта"

Обратно в новината

Коментари - Четири китайски кораба са навлезли в тайвански териториални води | Днес.dir.bg

Коментари

Забелязан е камион с памперси пред Белия дом...

много скоро, предчуствам как една малка дружинка китайчета - милион- два, ще стане сутринта, ще со включи лаптопчетата и една скромна армия от милион-два дрона ще пресече границата на Тайван...

Народна Република Китай има необходимост от демкратизиране и незаконните озурпатори от комунистическите кланове ще бъдат скоро пометени от вътре. Скоро гражданската война за либерализиране на този бастион на комунистите ще избухне и тогава другарите партийци ще побегнат към Северна Корея. Китайското население няма постоянно да робува на закостенелия строй от миналия век. Либерално-демократичната вълна е на прага! За световно правителство!

Новият световен ред и Световното правителство с Антихриста начело ще просъществуват само три години и половина.

500 000 000 +++

Първо се ограмоти, а после, когато пишеш мисли, щото явно мисленето, ти е трудно и много-много не ти се удава.

САЩ вече 3 год НЕ връщат на Китай 600 тона злато дадени на съхранение и с връщане при първо поискване!!! В отговор китайците изкараха на пазара държавни акции на САЩ да 700 милиарда долара!???? Това доведе до ОТКАЗ за закупуване на акции по външният дълг на САЩ . Саудитска Арабия направи същото . В създалата се ситуация е нормално Китай да си приобщи Тайван--САЩ са заети с Украйна и ивицата Газа !!!! Те НЯМАТ необходимият военен ресурс за да се противопоставят на Китай! Нека НЕ забравяме че Русия ще ПОДКРЕПИ Китай с/у САЩ !!! "Хегемона" остана без зъби !

държавни акции? Къде да си купя? Искам да стана акционер в САЩ. Големи специалисти сте.

Тайван за китайците е нещо като Македония за нас.За незапознатите-о-в Тайван е неразделна част от Китай до средата на миналия век.В Китай властта взимат комунистите и дотогавашните управници (нещо като нашия цар) бягат със сподвижниците си спасявайки се от континентален Китай на о-в Тайван.Веднъж установили се на острова те не признават властта на комунистите и така възникват два Китай-я, Китайска Демократична Република (Тайван) и Китайска Народна Република.Първата и до момента не е призната от много държави.Така че спорът не е дали Тайван е част от Китай, а кой да управлява Китай-дали комунистите или опозицията им на о.Тайван.

Всичко около Тайван започва с бягството на Генералисимус Чак Кайши от Китай и заселването му с остатъците от неговата Армия на острова. Един народ една нация разделена в 2 държави, като Русия и Посрайна, България и Македония, САЩ - Канада (там никой не си позволява да се ебава с етническият мир толкова грубо)

Да се надяваме, че китайците са се научили вече да воюват! Не ми се ще да припомням срамната им загуба от Виетнам от преди 50 години който победиха милиардната държава за месец, след като вече бяха наритали в задниците извратените франсета и армията на САЩ.

Само дето виетнамците в момента канят САЩ да строят военни бази във Виетнам. Филипиците - също. Японците искат още американски бази на техните острови. Южна Корея и Австралия купуват самолети и подводници с ядрени двигатели от САЩ.

САЩ искат... ама Виетнам се дърпа-)

Китай се готвят да завземат Тайван и не виждам кой ще ги спре. Войните ще снанат много Украйна,Израел и сега Тайван.

Тайван няма териториални води, по простата причина, че не е отделна държава.

А тайванските ВМС какво правят спят ли тряб я веднага да ги изгонят китайците все пак и янките са с тях достатъчно могъщ съюзник имат

Не знам кой спи, ама е жалко, че твоите родители не са спали, вместо да те направят.Такива като теб са причина за ниското средно КИ на нацията ни.

Няма Тайвански ВВС. Тайван е острова, държавата се казва Република Китай…. Република Китай (Тайван) е частично призната държава…

Според тебе дали тайванците имат ресурса икономически и човешки,за да се противопоставят на Китай? Може би за това китайците правят тези провокации,на тайванците да не им издържат нервите и да започнат неравна война с повече от милиарден Китай.

Путинист: "Ще стана антисемит, също и аятолах, а защо не е севернокореец или пък китайски комунист, само да съм угода на фюрера". Ето, това са нашите "източни партньори" - необразовани "последователи" на путинизма, не ли?!

Да. Русофила се пише най-големия християнин на света, ама най-много подкрепя радикалните чалми в Иран и комунистическите безверници в Китай. И Северна Корея, където ще те арестуват ако кацнеш на летището с библия в багажа. Библията там е редактирана да боготвори династията на Ким (вижте в гугъл).

"вижте в гугъл" Ти си доста откровен с тъпотията си.

от първата страница на търсенето, на български: . . "Религията и притежанието на Библията са забранени Северна Корея е светска държава. Повечето граждани са атеисти. Конституцията на КНДР казва, че "на гражданите е гарантирана свобода на съвестта". Но въпреки факта, че Северна Корея има действаща католическа църква и активна православна църква, правителството на страната провежда тежка атеистична пропаганда и решителна борба срещу религията. в Северна Корея е забранено да имате и четете Библията, а за споменаването на Бог можете да получите арест или изгнание. Как тогава действат тези две църкви в страната, не е ясно.

ти ми напомни как се пише пропагнада-) Кацането на корейците на "нощната" страна на Слънцето беше пуснато от ирландски сатиричен сайт... който искаше да покаже как пропагандата може да разпространи всяка тъпотия стига да осмива идеологическият противник. До обяд всичките ни телевизии разпространяваха създадената от ирландците "новина"... а след обяд се извиняваха че са станали жертва на нескопосана шега;)

Каква е новината тук? Китай има право да придвижва в свои води корабите си където поиска.

Бати "обединението на родината". Тайванците миналата година пак избраха про-американски президент. Открито про-китайски кандидат даже нямаше на изборите, това е губеща кауза в Тайван. Всяка година правят проучване и всяка година младите тайванци все повече се дистанцират от Китай. Не са луди младите хора - да се отказват от нормална демократична нация и да се събират с гнусна диктатура като Китай. Ясно че русофилите ще квичат по интернет - в Китай никога не са били, ама по руските сайтове им обясняват колко е хубаво.

Все едно не си виждал как работят социологическите агенции, младите тайванци си търсят работа в... Китай, то и затова дори Гуоминдана вече е прокитайски а и Тайванския парламент е на кантар.

Кой си търси работа в Китай, бе? Безработицата сред младите хора в Китай е на рекорно ниво в момента. Това по данни от китайското правителство, които знаем че са лъжливи и по-зле от колкото ги представят. Работни места има само в провинциите, на оризовите ниви.

почти всички от квартала на които им трябват пари си търсят работа в Китай, и това не е парадокс а десетилетна тенденция.

мосадчо... безработен е не този който няма работа а този който си търси работа, това че не работиш не те прави безработен.

По инициатива на САЩ през Октомври 1971г., на 26-тата сесия на Общото събрание на ООН, е приета резолюция № 2758, с която Китайската народна република зае мястото на Тайван като единствен представител на всички китайци в организацията, а самата Тайван престана да бъде международно призната държава, включително и от САЩ, като президентът Никсън обяви че САЩ са съгласни с китайската теза за единен Китай, от който Тайван е неделима част, след което САЩ и Китай подписаха сума ти и договори за сътрудничество, включително и във военната област, и от тогава Тайван няма дипломатическо, а само икономическо, представителство в САЩ... по онова време само СССР признаваше Тайван за държава а днес 18 формирования, някои от които са непризнати като Тайван държави, са съглани че Тайван е държава;) А колкото до нарушаването на "териториалните" води на Република Китай, както управляващите на остров Формоса държат да наричат архипелага върху който се опитват да наложат своя суверенитет и да го обявят за независима държава, та този архипелаг включва сума ти и острови на които тайванците си имат военни бази, примерно Мацу, който е на 9 морски мили от брега на Китайската народна република, или остров Ердан, който пък е на 5 морски мили навътре в залива на Ксиямен, лежащ изцяло в териториалните води на Китайската народна република... та в този ред на мисли Тайван е постоянен нарушител, и военна заплаха, на Китайските териториални води;)

БРАВО !!! Сега е най-подходящият момент за приобщаване на "острова"към Китай !!!! САЩ са разчекнати в Усрайна , ивицата Газа и приобщаването на Тайван ще ги скапе !!!! Момента е избран перфектно !!! Краварите ще скъсат гащите!! Да им е честито !

Един остров не може да има териториални води. Държава може да има териториални води. Коя държава се намира на остров Тайван? Там се намира Република Китай. Защо ли са я нарекли така ?

македония е България бе триещия соросоиден парцал,както тайван е китай така е и тука мамицата ви продажна европейски мекерета

Китайците не лъжат като руснаците и винаги спазват договорите!

Тайван е мой.

Тайван е китайски остров, на който бягат сепаратисти и обявяват собствено управление. И САЩ го подкрепят. ДНР и ЛНР са сепараисти от Украйна, обявили собствено управление. И САЩ го отричат. Защо така, бе братя американци, за някои може, за други - не?

Коментари - Четири китайски кораба са навлезли в тайвански териториални води | Днес.dir.bg

Четири китайски кораба са навлезли в тайвански териториални води

Военните учения, които Пекин провежда два дни имат за цел да тестват способността за "завземане на властта"

Обратно в новината

Коментари - Четири китайски кораба са навлезли в тайвански териториални води | Днес.dir.bg

Коментари

Забелязан е камион с памперси пред Белия дом...

много скоро, предчуствам как една малка дружинка китайчета - милион- два, ще стане сутринта, ще со включи лаптопчетата и една скромна армия от милион-два дрона ще пресече границата на Тайван...

Народна Република Китай има необходимост от демкратизиране и незаконните озурпатори от комунистическите кланове ще бъдат скоро пометени от вътре. Скоро гражданската война за либерализиране на този бастион на комунистите ще избухне и тогава другарите партийци ще побегнат към Северна Корея. Китайското население няма постоянно да робува на закостенелия строй от миналия век. Либерално-демократичната вълна е на прага! За световно правителство!

Новият световен ред и Световното правителство с Антихриста начело ще просъществуват само три години и половина.

500 000 000 +++

Първо се ограмоти, а после, когато пишеш мисли, щото явно мисленето, ти е трудно и много-много не ти се удава.

САЩ вече 3 год НЕ връщат на Китай 600 тона злато дадени на съхранение и с връщане при първо поискване!!! В отговор китайците изкараха на пазара държавни акции на САЩ да 700 милиарда долара!???? Това доведе до ОТКАЗ за закупуване на акции по външният дълг на САЩ . Саудитска Арабия направи същото . В създалата се ситуация е нормално Китай да си приобщи Тайван--САЩ са заети с Украйна и ивицата Газа !!!! Те НЯМАТ необходимият военен ресурс за да се противопоставят на Китай! Нека НЕ забравяме че Русия ще ПОДКРЕПИ Китай с/у САЩ !!! "Хегемона" остана без зъби !

държавни акции? Къде да си купя? Искам да стана акционер в САЩ. Големи специалисти сте.

Тайван за китайците е нещо като Македония за нас.За незапознатите-о-в Тайван е неразделна част от Китай до средата на миналия век.В Китай властта взимат комунистите и дотогавашните управници (нещо като нашия цар) бягат със сподвижниците си спасявайки се от континентален Китай на о-в Тайван.Веднъж установили се на острова те не признават властта на комунистите и така възникват два Китай-я, Китайска Демократична Република (Тайван) и Китайска Народна Република.Първата и до момента не е призната от много държави.Така че спорът не е дали Тайван е част от Китай, а кой да управлява Китай-дали комунистите или опозицията им на о.Тайван.

Всичко около Тайван започва с бягството на Генералисимус Чак Кайши от Китай и заселването му с остатъците от неговата Армия на острова. Един народ една нация разделена в 2 държави, като Русия и Посрайна, България и Македония, САЩ - Канада (там никой не си позволява да се ебава с етническият мир толкова грубо)

Да се надяваме, че китайците са се научили вече да воюват! Не ми се ще да припомням срамната им загуба от Виетнам от преди 50 години който победиха милиардната държава за месец, след като вече бяха наритали в задниците извратените франсета и армията на САЩ.

Само дето виетнамците в момента канят САЩ да строят военни бази във Виетнам. Филипиците - също. Японците искат още американски бази на техните острови. Южна Корея и Австралия купуват самолети и подводници с ядрени двигатели от САЩ.

САЩ искат... ама Виетнам се дърпа-)

Китай се готвят да завземат Тайван и не виждам кой ще ги спре. Войните ще снанат много Украйна,Израел и сега Тайван.

Тайван няма териториални води, по простата причина, че не е отделна държава.

А тайванските ВМС какво правят спят ли тряб я веднага да ги изгонят китайците все пак и янките са с тях достатъчно могъщ съюзник имат

Не знам кой спи, ама е жалко, че твоите родители не са спали, вместо да те направят.Такива като теб са причина за ниското средно КИ на нацията ни.

Няма Тайвански ВВС. Тайван е острова, държавата се казва Република Китай…. Република Китай (Тайван) е частично призната държава…

Според тебе дали тайванците имат ресурса икономически и човешки,за да се противопоставят на Китай? Може би за това китайците правят тези провокации,на тайванците да не им издържат нервите и да започнат неравна война с повече от милиарден Китай.

Путинист: "Ще стана антисемит, също и аятолах, а защо не е севернокореец или пък китайски комунист, само да съм угода на фюрера". Ето, това са нашите "източни партньори" - необразовани "последователи" на путинизма, не ли?!

Да. Русофила се пише най-големия християнин на света, ама най-много подкрепя радикалните чалми в Иран и комунистическите безверници в Китай. И Северна Корея, където ще те арестуват ако кацнеш на летището с библия в багажа. Библията там е редактирана да боготвори династията на Ким (вижте в гугъл).

"вижте в гугъл" Ти си доста откровен с тъпотията си.

от първата страница на търсенето, на български: . . "Религията и притежанието на Библията са забранени Северна Корея е светска държава. Повечето граждани са атеисти. Конституцията на КНДР казва, че "на гражданите е гарантирана свобода на съвестта". Но въпреки факта, че Северна Корея има действаща католическа църква и активна православна църква, правителството на страната провежда тежка атеистична пропаганда и решителна борба срещу религията. в Северна Корея е забранено да имате и четете Библията, а за споменаването на Бог можете да получите арест или изгнание. Как тогава действат тези две църкви в страната, не е ясно.

ти ми напомни как се пише пропагнада-) Кацането на корейците на "нощната" страна на Слънцето беше пуснато от ирландски сатиричен сайт... който искаше да покаже как пропагандата може да разпространи всяка тъпотия стига да осмива идеологическият противник. До обяд всичките ни телевизии разпространяваха създадената от ирландците "новина"... а след обяд се извиняваха че са станали жертва на нескопосана шега;)

Каква е новината тук? Китай има право да придвижва в свои води корабите си където поиска.

Бати "обединението на родината". Тайванците миналата година пак избраха про-американски президент. Открито про-китайски кандидат даже нямаше на изборите, това е губеща кауза в Тайван. Всяка година правят проучване и всяка година младите тайванци все повече се дистанцират от Китай. Не са луди младите хора - да се отказват от нормална демократична нация и да се събират с гнусна диктатура като Китай. Ясно че русофилите ще квичат по интернет - в Китай никога не са били, ама по руските сайтове им обясняват колко е хубаво.

Все едно не си виждал как работят социологическите агенции, младите тайванци си търсят работа в... Китай, то и затова дори Гуоминдана вече е прокитайски а и Тайванския парламент е на кантар.

Кой си търси работа в Китай, бе? Безработицата сред младите хора в Китай е на рекорно ниво в момента. Това по данни от китайското правителство, които знаем че са лъжливи и по-зле от колкото ги представят. Работни места има само в провинциите, на оризовите ниви.

почти всички от квартала на които им трябват пари си търсят работа в Китай, и това не е парадокс а десетилетна тенденция.

мосадчо... безработен е не този който няма работа а този който си търси работа, това че не работиш не те прави безработен.

По инициатива на САЩ през Октомври 1971г., на 26-тата сесия на Общото събрание на ООН, е приета резолюция № 2758, с която Китайската народна република зае мястото на Тайван като единствен представител на всички китайци в организацията, а самата Тайван престана да бъде международно призната държава, включително и от САЩ, като президентът Никсън обяви че САЩ са съгласни с китайската теза за единен Китай, от който Тайван е неделима част, след което САЩ и Китай подписаха сума ти и договори за сътрудничество, включително и във военната област, и от тогава Тайван няма дипломатическо, а само икономическо, представителство в САЩ... по онова време само СССР признаваше Тайван за държава а днес 18 формирования, някои от които са непризнати като Тайван държави, са съглани че Тайван е държава;) А колкото до нарушаването на "териториалните" води на Република Китай, както управляващите на остров Формоса държат да наричат архипелага върху който се опитват да наложат своя суверенитет и да го обявят за независима държава, та този архипелаг включва сума ти и острови на които тайванците си имат военни бази, примерно Мацу, който е на 9 морски мили от брега на Китайската народна република, или остров Ердан, който пък е на 5 морски мили навътре в залива на Ксиямен, лежащ изцяло в териториалните води на Китайската народна република... та в този ред на мисли Тайван е постоянен нарушител, и военна заплаха, на Китайските териториални води;)

БРАВО !!! Сега е най-подходящият момент за приобщаване на "острова"към Китай !!!! САЩ са разчекнати в Усрайна , ивицата Газа и приобщаването на Тайван ще ги скапе !!!! Момента е избран перфектно !!! Краварите ще скъсат гащите!! Да им е честито !

Един остров не може да има териториални води. Държава може да има териториални води. Коя държава се намира на остров Тайван? Там се намира Република Китай. Защо ли са я нарекли така ?

македония е България бе триещия соросоиден парцал,както тайван е китай така е и тука мамицата ви продажна европейски мекерета

Китайците не лъжат като руснаците и винаги спазват договорите!

Тайван е мой.

Тайван е китайски остров, на който бягат сепаратисти и обявяват собствено управление. И САЩ го подкрепят. ДНР и ЛНР са сепараисти от Украйна, обявили собствено управление. И САЩ го отричат. Защо така, бе братя американци, за някои може, за други - не?