Коментари - България празнува 24 май (снимки) | Днес.dir.bg

България празнува 24 май (снимки)

Достойнството на едно общество, неговият просперитет са в пряка връзка с отношението към знанието, заяви президентът Радев. Този празник ни обединява като народ, съхранява ни през годините и ни кара да се гордеем, каза премиерът Димитър Главчев

Обратно в новината

Коментари - България празнува 24 май (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

Страхотен празник докато днес един общински с;ужител не ми го развали,на входа пред библиотеката където проверяваха за какво ли не искахме да влезнем със семейството ми защото дъщеря ми беше в хора отпред,имахме куче мини йорки с нас част от семейството,съпругата ми мина тръгнах и аз синът ми беше зат нас с кучето в ръка и в този момент полицая казва ако общинският служител ви пусне ще преминете и този хубавец ми зададе въпроса имате ли паспорт за кучете,не повярвах какво ме пита явно имах вълкодав с мен,егати простотията нямам думи!

Разбира де че трябва да имате паспорт на кучето с всички ваксинации, дори на улицата, така както трябва да си носите лич.карта

честит празник и на цензурата на по света и у нас! начело с гугъла, сзо, церу неграмотникът петреус и всички тотални лузъри, които се имат за нещо, а са тоталното нищо, защото използваха Божието Слово за разпространение на велзевулските "ценности". ...... Бог с нас

наистина един Светъл Праздник. все пак Словото ни прави различни от останалите Божии твари, а Писменото Слово ни е дало възможността да се развием така, в см. до такава степен, че чрез словото да похулиме Бога и да приравним човека до най-низвергнатия, деградиращ умствено организъм. "върви народе възродени", написваш буквичките подредени спретнато между кавичките, но не в най-популярната търсачка на цру - гугъл - крадците на данни и четеш (ако можеш, все още): "„Върви, народе възродени“ по стихове от Стоян Михайловски и музика на Панайот Пипков. Известна е още и като „Химн на св. св. Кирил и Методий“. Текстът е публикуван за първи път в сп. „Мисъл“, кн. 9–10, 1892 г. Оригиналното заглавие е „Кирил и Методий“ с подзаглавие „Проект за български всеучилищен химн“. Под текста авторът, подписан като Ст. Михайловский, подава датировка „Русе, 1892 Априлий 15“.[1]" представяте ли си какво бихме били без Писмеността и Четимостта. не е въпрос. накъмто днешен ден, почти в средата на 2024-тата година от рд на Христа не виждаме нито народ възроден, нито вървящ напред, нито държава. виждаме гладна сган, бореща се за место под брюкселска тантела - марка собствено убогатение и третополова реализация на небинарен сюртук. и джендерали доде ти погледа види. върви... върви... върви... но още от римската империя стои въпросът - куо вадис, или преведено на съврременен - к'ъв го вадиш? е тримореца го вади, а ма све по комсомолски мек и все не може да начеше крастата на онез, що не могат да четат или разбират текст! но, както и да е. все пак не всички празнуват само холлоууин, не спа. много джендър, малко пипе и тотална деградация. криво-лево това е състоянието на света към днешна дата. ------- Бог с нас

От всички официални празници в България, за мен този е най-хубавия, най-стойностен за почитане. Колкото и да е опросточено населението, българският език наистина е свещен. И това не е просто клише, в езика наистина е заложена много силна енергия, най-правилният език в света. Няма друг език, на който да можеш да се изкажеш толкова ясно и подробно. За жалост особено по-малките вече говорят масово на смесица между английски и български и си мислят, че са много напреднали.

Много глупости по долу , но всички на - БЪЛГАРСКИ . Докато има 24 ти май ще я има и България . Поклон на създателите на Славянската азбука - св св Кирил Методий и също техните ученици и подръжници !

Кирил и Методи не са ползвали кирилица и интереса им към България е бил минимален. Великоморавия е днешна Чехия. С поклони тази работа не става. Трябва четене. Няма нищо патриотично в неграмотността. Ако наистина се чувстваш горд българин ще търсиш истината за страната си.

Патриотарски напъни в македонски стил. Истината е, че нищожен процент от българите са разтворили дебелите книги да научат истината за въвеждането на кирилицата в България. Повечето нямат интерес, тънат в невежество и папагалстват.

Добре че са били византийците Кирил и Методи да направят глаголицата по поръчна на византийския император, който да я ползвал да се преведе светото писание на разбираем език за южните славянио в Моравия, та тези хора, преь целия си стзнателен живот, не са стъпили на българска земя. Да не забравяме, че отново византийците са ни покръстили в християнството, насила. Всичко е написано, само че е по-лесно да се четат вестникарски глупости, а не история. Нито сме дали пшисменост на руснаците нито християнство, отново това са сторили византийците - Василий Българоубиец го е направил.

Свети апостол Андрей Първозванни още във 2 век е покръствал по нашите земи, Св. апостол Ерм ок. 166 година е бил пръв епископ на Пловдив, и т.н и т.н почети малко побил темата първо , после се изявявай !

Признайте, че Русия ви даде писменост култура образование АЙДЕЕ признайте роуби

Радев чете кеша. Чопли семки и крещи за Левски , но шипка е свалена от съществуване. Кравата мъжка... Ха ха ха

балгодари на майка България - за езика, религията, писмеността и държавността, която ни дарихте !

„Денят в памет на Кирил и Методий, създатели на славянската писменост, се празнува за първи път в света в Русия, през 1963 година. Достиженията на нашата руска култура трябва да станат известни по целия свят“.

Младите са прости.

е съвършена...За всеки звук има и знак... В латиницата-при немския 3 знака за един звук /сцх за Ш..../ Също ТСЦХ за Ч За англияския и френския да не говорим... Не ценим какво съкровище е нашата азбука... Не ценим езика си... Най -страшното е, че вече не можем и да пишем правилно... За говоренето-нямам думи... Пропуснах книгите...кой ли ги чете... Честит празник!

В готическият ли имало 5 различни букви за С. А иначе за немски колко по-добре си звучи на кирилица: Дойч .

40% не са прочели дори една книга за 1 година 80% от завършващите средно са функционално неграмотни, а от общото население процентът е 46% средна възраст на учителите, там дето ги има, е 62г. 850 училища затворени за последните 15г., за 30г. около 1500 училища затворени Какво точно празнувате и какъв е целия този ентусиазъм?

Не ми е много празнично в най- просташката държава, в деня на просвета и култура.

Путин рече: Днес в Русия е свещен ден, а писмеността дойде при нас именно от македонската земя И русофилските полезни идиоти от България изпаднаха в екстаз.

Съдейки по броя на коментите в сравнение с другите статии, на никой ме му пука за празника.

Къде е Копейката най-големия "патриот" защо не е начело или Мутрафонова му е забранила защото Путлер казал че нашите букви са македонски.

При майка ти е, опъва я на задна. Като свърши с нея, ще опраши и теб, спокойно.

Абе има нещо което генерално не мога да разбера - цял свят иска да мине на латиница, ние тука от едната кирилица направихме егаси чудото! Е, няма такива комплексари като нас!

Тия дето искаха латиницата, те искаха да правят 24 май национален празник. Пародия. А в Сърбия където приеха латиницата, ги гледах на протест всичките им плакати на кирилица. Очевидно им е неудобна и бедна латиницата.

Хан Аспарух на какъв език е говорел ?

8 хиляди пенсионера в МВР и Армията празнуват 30 процента повишение на заплатите и пенсийте от 2025 г

Българската азбука е крадена от гърците.

не пишете тогава на гръцката азбука, вие блядовете от масква ???

Празнува се азбуката? Че къде е истината - това е последната създадена азбука, на всичкото отгоре преработена поради непригодност с някаква преработка на гръцката, а на всичкото отгоре и печатната азбука, която масово се използва е холандско изобретение по поръчка на руския император. Голям повод за гордост, няма що, сега остава да се изтъпаним в гърдите, че сме изобретили секса

в 13.00. 57 . ч . зададох един въпрос на россолюбските безродници и още няма отговор! защо тъй, крепостни??? въпроса е, защо на никой паметник на св.св. кирил и методий надписа не е написан на азбуката измислена от тях?

наистина си тъп отрядник на бкп

четеш значи крепостнико! ми тогава ми напиши защо, бе безроднико!

си позволява да трие честитка по случай 24 май!!?? Веднага да скочи в дупката на кенефа и да пусне водата след себе си. Долнопробна купена журналистическа паплач!

Само да кажа, че именно кирилицата е онова, което все още ни кара да не се чувстваме европейци! Кой пише на кирилица в наши дни? Само Русия и нейните колонии! Е, нужно ли е да казвам, че СССР се разпадна, а? Нужно ли е да казвам, че вече няма комунизъм никъде, освен при Путин? Нужно ли е да казва, че цял свят говори на бизнес английки и пише на латиница? Нужно ли е да казвам, че като видят кирилица всички нормално хора по света се сещат само и единствено за Русия, а? Е, ако е нужно да пояснявам всички тия неща, то вече ми е пределно ясно защо вие сте на нивото на което сте, а аз съм на нивото, на което съм...

От друга страна, нека 24 май да бъде контрапункт на 3 март! Комунистите си искат да си празнуват странни комуннистически празник 3 март, защото видиш ли тогава Русия ни била освободила... Да бе... дръжки... освободила ни, за да ни пороби отново! И от богата провинция на Османската империя да се превърнем в последна дупка на кавала под руско влияние! Е, мерси за такова освобождаване... Днес вече сме истински свободни, защото сме в ЕС! Защото можем свободно да кажем НЕ на Путин и на Русия! А и можем свободно да пътуваме, право което сме имали и когато сме били в рамките на Османската империя! Та, не знам комунистите какво си мислят, че празнуват на 3 март и не искат да признаят, че най-българският празник е именно днешният 24 май! Но, той е и ние демократите, ще ви го покажем! Да живее 24 май, но много моля да се прави разлика между 24 май и кирилицата, която отдавна не трябваше да я има...

комунистите, синко забраниха 3 март, защото бил прекалено националистически по времето когато бяхме интернационалисти! а истинския празник за България е 22 септември!

Кирилицата не го карала да се чувства европеец,по-голяма комплексарщина няма на къде вече,ако тези небивалици въобще ги пишат нормални хора,а не платени тролове провокатори.А той преди европеец е българин,такъв се е родил за негово съжаление и за това е комплексиран,не може са приеме това,което няма как да промени

Аз69 май е Габриела Славова, която уби Пейо. Сега Габриела иска да убие и кирилицата.

2024-05-24 13:10:38 Русия (нерегистриран) БЛАГОДАРИ на България за езика,писменноста, държавността и религията която ни дарихте! .................. 9-и век вас даже на проект, на чертеж ви нямаше ! нямаше я и масква ...нямаше я даже самата дума "рус" (гребец от скандинавски) . кагато москалите ви измислиха през 16-и век, ние според легендата вече бяхме то турско "робство" !

Честит празник на всички българи и малко история: 1. Кирил и Методий са били на Византийска служба. 2. Кирил и Методий никога не са живяли и работили в пределите на тогавашна България. 3. Кирил и Методий са измислили глаголицата, която е византийски проект за християнизация на славяните в тогавашната държава Великоморавия. 4 .Кирил и Методий носят гръцки лични имена. 5. Кирилицата е измислена от Климент Охридски, Наум Преславски, Горазд, Сава и Ангеларий. Защо техните паметници са по-малко на брой и по-неизвестни?

е, сега яко ще те плюят! аз това го пиша и говоря вече 30 години, и ефекта е ....ще видиш какъв е!!!

какво общо имат "кирил и методи" с кирилицата, за да ги "честваме" на този ден ? . второ: да уточним - днес честваме "кирилицата" или честваме "кири и методи", защото двете нямат нищо общо ??? . трето: каква "славанска" писменост, като 90% от славяните пишат или на латиница, или на смес от латиница и кирилица ?

БЛАГОДАРИ на България за езика,писменноста, държавността и религията която ни дарихте!

Нито имаме достойнство нито просперитет.

Е ми кво да ти кажа? Направихте си Рассията пълна кочина, а сега дойдохте тук и квичите като ритнат помияр, как нито имате достойнство, нито просперитет. Ми сами си го направихте бе...

кака е на паркинга

И заработва ли добре кака ти на паркинга? Сигурно прави повече кинти от теб и това те нервира? Ми иди и ти на паркинга при кака си... Все някой мангал ще се смили над теб и ще те оноди...

да внимавам покрай прозорци,да не ти видя посрания вълнясал задник ли,не бой се не налитам като тебе на мъжко,ама поне ще ти снимам мизерията в която живееш като европейски плъх

И Путин да празнува

празнува че говори и пише на нашата азбука и писменост,а вие виете че укрия е капут,а между впрочем и те отдават чест на нашите Български ученици на кирил и методий за това че могат да приказват и пишат на разбираем от 250 милиона човека език

Не лъжи гнидо, Путя пише и чете на македонската азбука. Сам си го каза. Вие слугите му не празнувате българската азбука, а македонската. Аре у лево.

истината бе въшлясалия комунист а понастоящем пепесарски плъх

Путин: Днес в Русия е свещен ден, а писмеността дойде при нас именно от македонската земя Изказването беше цитирано от руското посолство в Скопие Ко рече гнидо? Наричаш господарят си Путин лъжец? За днес на теб надник няма да запишат като гледам... И внимавай като минаваш покрай прозорци....

да внимавам покрай прозорци,да не ти видя посрания вълнясал задник ли,не бой се не налитам като тебе на мъжко,ама поне ще ти снимам мизерията в която живееш като европейски плъх

предава Македония... Заради едната омраза що се срамиш да си признаеш че Македония е България?!

Тъжен ден за посолственити седерасти. Петър Стоянов туркофилов искаше да сменяме кирилицата с латиница както и всичката седерастска сволочь.

за Петър Стоянов не знам какво е искал да прави, ма че господарят ви Путин направи кирилицата македонска знам.

и ти ли си захапал демократичния банан и мучиш като кацнал на луната астронафт в мохаве и усетил полъха на лунния ветър

Аре, разбирача ака аполо нанайси цъфна да ни забавлява с мозъчните си полюции... Ето до какво води не взимането на лекарствата за шизофрения, мили деца.

Какво празнува Оркландия

какво празнуваш с европейския си мозък

Комунягите каква култура имате?

каква е бе пепейския дебеец

Уста ти промита пепейци е родилката ти копейкаджииски ОРК

не можеш бе,щото си прост третополов неудачник

Празнуват го българите, русофилите тихичко псуват

си е идиот

Така е братко, да си продадеш народа за панелка в София

Скандал с Трети март! Лечева регистрирала бъдещата президентска партия с патент за шоу програми и реклама https://www.epo.org/en

Варненска народна република и яко, яко панелни блокове! Всички комуняги да се натъпчете там

от панелката в люлин и виж че света наоколо е шарен а не сив като мозъка ти залупен от сматрфона от който те заливат с това че си ценен европеец

https://static.dir.bg/uploads/images/2024/05/24/2674629/orig.jpg?_=1716542162

мавзолея нема откъде да приветстват празнуващите ,а слочаенос на Ян Палах са му изнесли амуниците в Усрайна

На снимката - комунист до комунист. А дали президента споделя мнението на Путин, че азбуката е дело на македонци?

верно сте кухи лейки,вместо да браните българската азбука се ловите като маймуни на банан кво е казал путин,да ви имам евроатлантическото убразувание в мозъците плитки

Вижте ги хубаво, само бандити и крадци.... с изключение на Президента че той поне няма достъп до изпълнителната власт

ахахах ... 2 години кой събираше подаръчните торбички от черепа , трактора и гришата

И Маслото гея и Главчо тиквата - като въшки на чело!

Уж всяка година празнуваме деня на българската просвета и култура, а с всяка година обществото ни става все по-неграмотно и опростачено. Лицемерно е при това падение на българите да празнуваме просвета и култура, резонно е празникът да отбелязва само, че и ние сме дали нещо на света като българската азбука.

Е, кво, държавата ли ви е виновна, комуняги, че нямате ценности?

вие евроатлантите сте ценни и пълни със ценности на гей парадите ли,или когато циганите и турците ви избират управниците а вие виете от кеф че сте пълни със ценности,по времето на социализма просветата и културата бяха на такова ниво което вие не сте и сънували,аман от европейски тиквеници

буквите може и да са вечни, ама точно тия букви измислени от ромейските чиновници кирил и методи не са остискали и 20 години! българската азбука е измислена от българи в България!! и няма никаква връзка между славяните и нашата азбука! славяните пишат на латиница и са католици, ще рече друга култура! а с нашите букви освен нас пишат рассияните, казахстанците монголците, чечня, башкирия, бурятия, чечня и тнт "славяни!

мръсна еврейска сган мразеща Българите

напротив! аз се гордея с нашата азбука измислена от българи в България! но точно тези двамата ромейски чиновници нямат нищо общо с нея! а иначе мразя само россолюбците безродни като тебе! впрочем, един въпрос към тебе лично, крепостнико : защо няма паметник на св. св. килил и методий, дето надписа да е изписан с тяхната азбука?

ти мръсен пр4езрян евреин,не ставаш и за сапун щото си дрът стрелочник-отрядник на бкп

Върви народе възродени! И народа тръгна......зад граница и благодари за трите дена рахат.

тези 3 дена рахат обаче не съществуват - има ги само в България

Васко вече шкембенце ли има?

Честит празник българи. срам ме е че руски терористи и военнопрестъпници са анексирали нашата азбука.

Къде е Копейката най-големия "патриот" защо не е начело или Мутафонова му е забранила защото Путлер казал че нашите букви са македонски.

идиот умен и красив нали,и си от ппдб под прикритие от герб,и вееш турския байрак на рамазана

Да ти имам малкото мозъче селташко

а язе да ти имам европейския задник

обществото го демонстрира отношението си към знанието на последните избори ... професор срещу крим е руски

"Достойнството на едно общество, неговият просперитет са в пряка връзка с отношението към знанието" така е ... пак късмет сме извадили с византийците да ни напишат азбука ... иначе те ви го те ходещото отношение на нащо общество ... силовак с зелени чорапи продал душицата си на диктатор с още по малко отношение към знанието. кгб агент тормозеж света.

Коментари - България празнува 24 май (снимки) | Днес.dir.bg

България празнува 24 май (снимки)

Достойнството на едно общество, неговият просперитет са в пряка връзка с отношението към знанието, заяви президентът Радев. Този празник ни обединява като народ, съхранява ни през годините и ни кара да се гордеем, каза премиерът Димитър Главчев

Обратно в новината

Коментари - България празнува 24 май (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

Страхотен празник докато днес един общински с;ужител не ми го развали,на входа пред библиотеката където проверяваха за какво ли не искахме да влезнем със семейството ми защото дъщеря ми беше в хора отпред,имахме куче мини йорки с нас част от семейството,съпругата ми мина тръгнах и аз синът ми беше зат нас с кучето в ръка и в този момент полицая казва ако общинският служител ви пусне ще преминете и този хубавец ми зададе въпроса имате ли паспорт за кучете,не повярвах какво ме пита явно имах вълкодав с мен,егати простотията нямам думи!

Разбира де че трябва да имате паспорт на кучето с всички ваксинации, дори на улицата, така както трябва да си носите лич.карта

честит празник и на цензурата на по света и у нас! начело с гугъла, сзо, церу неграмотникът петреус и всички тотални лузъри, които се имат за нещо, а са тоталното нищо, защото използваха Божието Слово за разпространение на велзевулските "ценности". ...... Бог с нас

наистина един Светъл Праздник. все пак Словото ни прави различни от останалите Божии твари, а Писменото Слово ни е дало възможността да се развием така, в см. до такава степен, че чрез словото да похулиме Бога и да приравним човека до най-низвергнатия, деградиращ умствено организъм. "върви народе възродени", написваш буквичките подредени спретнато между кавичките, но не в най-популярната търсачка на цру - гугъл - крадците на данни и четеш (ако можеш, все още): "„Върви, народе възродени“ по стихове от Стоян Михайловски и музика на Панайот Пипков. Известна е още и като „Химн на св. св. Кирил и Методий“. Текстът е публикуван за първи път в сп. „Мисъл“, кн. 9–10, 1892 г. Оригиналното заглавие е „Кирил и Методий“ с подзаглавие „Проект за български всеучилищен химн“. Под текста авторът, подписан като Ст. Михайловский, подава датировка „Русе, 1892 Априлий 15“.[1]" представяте ли си какво бихме били без Писмеността и Четимостта. не е въпрос. накъмто днешен ден, почти в средата на 2024-тата година от рд на Христа не виждаме нито народ възроден, нито вървящ напред, нито държава. виждаме гладна сган, бореща се за место под брюкселска тантела - марка собствено убогатение и третополова реализация на небинарен сюртук. и джендерали доде ти погледа види. върви... върви... върви... но още от римската империя стои въпросът - куо вадис, или преведено на съврременен - к'ъв го вадиш? е тримореца го вади, а ма све по комсомолски мек и все не може да начеше крастата на онез, що не могат да четат или разбират текст! но, както и да е. все пак не всички празнуват само холлоууин, не спа. много джендър, малко пипе и тотална деградация. криво-лево това е състоянието на света към днешна дата. ------- Бог с нас

От всички официални празници в България, за мен този е най-хубавия, най-стойностен за почитане. Колкото и да е опросточено населението, българският език наистина е свещен. И това не е просто клише, в езика наистина е заложена много силна енергия, най-правилният език в света. Няма друг език, на който да можеш да се изкажеш толкова ясно и подробно. За жалост особено по-малките вече говорят масово на смесица между английски и български и си мислят, че са много напреднали.

Много глупости по долу , но всички на - БЪЛГАРСКИ . Докато има 24 ти май ще я има и България . Поклон на създателите на Славянската азбука - св св Кирил Методий и също техните ученици и подръжници !

Кирил и Методи не са ползвали кирилица и интереса им към България е бил минимален. Великоморавия е днешна Чехия. С поклони тази работа не става. Трябва четене. Няма нищо патриотично в неграмотността. Ако наистина се чувстваш горд българин ще търсиш истината за страната си.

Патриотарски напъни в македонски стил. Истината е, че нищожен процент от българите са разтворили дебелите книги да научат истината за въвеждането на кирилицата в България. Повечето нямат интерес, тънат в невежество и папагалстват.

Добре че са били византийците Кирил и Методи да направят глаголицата по поръчна на византийския император, който да я ползвал да се преведе светото писание на разбираем език за южните славянио в Моравия, та тези хора, преь целия си стзнателен живот, не са стъпили на българска земя. Да не забравяме, че отново византийците са ни покръстили в християнството, насила. Всичко е написано, само че е по-лесно да се четат вестникарски глупости, а не история. Нито сме дали пшисменост на руснаците нито християнство, отново това са сторили византийците - Василий Българоубиец го е направил.

Свети апостол Андрей Първозванни още във 2 век е покръствал по нашите земи, Св. апостол Ерм ок. 166 година е бил пръв епископ на Пловдив, и т.н и т.н почети малко побил темата първо , после се изявявай !

Признайте, че Русия ви даде писменост култура образование АЙДЕЕ признайте роуби

Радев чете кеша. Чопли семки и крещи за Левски , но шипка е свалена от съществуване. Кравата мъжка... Ха ха ха

балгодари на майка България - за езика, религията, писмеността и държавността, която ни дарихте !

„Денят в памет на Кирил и Методий, създатели на славянската писменост, се празнува за първи път в света в Русия, през 1963 година. Достиженията на нашата руска култура трябва да станат известни по целия свят“.

Младите са прости.

е съвършена...За всеки звук има и знак... В латиницата-при немския 3 знака за един звук /сцх за Ш..../ Също ТСЦХ за Ч За англияския и френския да не говорим... Не ценим какво съкровище е нашата азбука... Не ценим езика си... Най -страшното е, че вече не можем и да пишем правилно... За говоренето-нямам думи... Пропуснах книгите...кой ли ги чете... Честит празник!

В готическият ли имало 5 различни букви за С. А иначе за немски колко по-добре си звучи на кирилица: Дойч .

40% не са прочели дори една книга за 1 година 80% от завършващите средно са функционално неграмотни, а от общото население процентът е 46% средна възраст на учителите, там дето ги има, е 62г. 850 училища затворени за последните 15г., за 30г. около 1500 училища затворени Какво точно празнувате и какъв е целия този ентусиазъм?

Не ми е много празнично в най- просташката държава, в деня на просвета и култура.

Путин рече: Днес в Русия е свещен ден, а писмеността дойде при нас именно от македонската земя И русофилските полезни идиоти от България изпаднаха в екстаз.

Съдейки по броя на коментите в сравнение с другите статии, на никой ме му пука за празника.

Къде е Копейката най-големия "патриот" защо не е начело или Мутрафонова му е забранила защото Путлер казал че нашите букви са македонски.

При майка ти е, опъва я на задна. Като свърши с нея, ще опраши и теб, спокойно.

Абе има нещо което генерално не мога да разбера - цял свят иска да мине на латиница, ние тука от едната кирилица направихме егаси чудото! Е, няма такива комплексари като нас!

Тия дето искаха латиницата, те искаха да правят 24 май национален празник. Пародия. А в Сърбия където приеха латиницата, ги гледах на протест всичките им плакати на кирилица. Очевидно им е неудобна и бедна латиницата.

Хан Аспарух на какъв език е говорел ?

8 хиляди пенсионера в МВР и Армията празнуват 30 процента повишение на заплатите и пенсийте от 2025 г

Българската азбука е крадена от гърците.

не пишете тогава на гръцката азбука, вие блядовете от масква ???

Празнува се азбуката? Че къде е истината - това е последната създадена азбука, на всичкото отгоре преработена поради непригодност с някаква преработка на гръцката, а на всичкото отгоре и печатната азбука, която масово се използва е холандско изобретение по поръчка на руския император. Голям повод за гордост, няма що, сега остава да се изтъпаним в гърдите, че сме изобретили секса

в 13.00. 57 . ч . зададох един въпрос на россолюбските безродници и още няма отговор! защо тъй, крепостни??? въпроса е, защо на никой паметник на св.св. кирил и методий надписа не е написан на азбуката измислена от тях?

наистина си тъп отрядник на бкп

четеш значи крепостнико! ми тогава ми напиши защо, бе безроднико!

си позволява да трие честитка по случай 24 май!!?? Веднага да скочи в дупката на кенефа и да пусне водата след себе си. Долнопробна купена журналистическа паплач!

Само да кажа, че именно кирилицата е онова, което все още ни кара да не се чувстваме европейци! Кой пише на кирилица в наши дни? Само Русия и нейните колонии! Е, нужно ли е да казвам, че СССР се разпадна, а? Нужно ли е да казвам, че вече няма комунизъм никъде, освен при Путин? Нужно ли е да казва, че цял свят говори на бизнес английки и пише на латиница? Нужно ли е да казвам, че като видят кирилица всички нормално хора по света се сещат само и единствено за Русия, а? Е, ако е нужно да пояснявам всички тия неща, то вече ми е пределно ясно защо вие сте на нивото на което сте, а аз съм на нивото, на което съм...

От друга страна, нека 24 май да бъде контрапункт на 3 март! Комунистите си искат да си празнуват странни комуннистически празник 3 март, защото видиш ли тогава Русия ни била освободила... Да бе... дръжки... освободила ни, за да ни пороби отново! И от богата провинция на Османската империя да се превърнем в последна дупка на кавала под руско влияние! Е, мерси за такова освобождаване... Днес вече сме истински свободни, защото сме в ЕС! Защото можем свободно да кажем НЕ на Путин и на Русия! А и можем свободно да пътуваме, право което сме имали и когато сме били в рамките на Османската империя! Та, не знам комунистите какво си мислят, че празнуват на 3 март и не искат да признаят, че най-българският празник е именно днешният 24 май! Но, той е и ние демократите, ще ви го покажем! Да живее 24 май, но много моля да се прави разлика между 24 май и кирилицата, която отдавна не трябваше да я има...

комунистите, синко забраниха 3 март, защото бил прекалено националистически по времето когато бяхме интернационалисти! а истинския празник за България е 22 септември!

Кирилицата не го карала да се чувства европеец,по-голяма комплексарщина няма на къде вече,ако тези небивалици въобще ги пишат нормални хора,а не платени тролове провокатори.А той преди европеец е българин,такъв се е родил за негово съжаление и за това е комплексиран,не може са приеме това,което няма как да промени

Аз69 май е Габриела Славова, която уби Пейо. Сега Габриела иска да убие и кирилицата.

2024-05-24 13:10:38 Русия (нерегистриран) БЛАГОДАРИ на България за езика,писменноста, държавността и религията която ни дарихте! .................. 9-и век вас даже на проект, на чертеж ви нямаше ! нямаше я и масква ...нямаше я даже самата дума "рус" (гребец от скандинавски) . кагато москалите ви измислиха през 16-и век, ние според легендата вече бяхме то турско "робство" !

Честит празник на всички българи и малко история: 1. Кирил и Методий са били на Византийска служба. 2. Кирил и Методий никога не са живяли и работили в пределите на тогавашна България. 3. Кирил и Методий са измислили глаголицата, която е византийски проект за християнизация на славяните в тогавашната държава Великоморавия. 4 .Кирил и Методий носят гръцки лични имена. 5. Кирилицата е измислена от Климент Охридски, Наум Преславски, Горазд, Сава и Ангеларий. Защо техните паметници са по-малко на брой и по-неизвестни?

е, сега яко ще те плюят! аз това го пиша и говоря вече 30 години, и ефекта е ....ще видиш какъв е!!!

какво общо имат "кирил и методи" с кирилицата, за да ги "честваме" на този ден ? . второ: да уточним - днес честваме "кирилицата" или честваме "кири и методи", защото двете нямат нищо общо ??? . трето: каква "славанска" писменост, като 90% от славяните пишат или на латиница, или на смес от латиница и кирилица ?

БЛАГОДАРИ на България за езика,писменноста, държавността и религията която ни дарихте!

Нито имаме достойнство нито просперитет.

Е ми кво да ти кажа? Направихте си Рассията пълна кочина, а сега дойдохте тук и квичите като ритнат помияр, как нито имате достойнство, нито просперитет. Ми сами си го направихте бе...

кака е на паркинга

И заработва ли добре кака ти на паркинга? Сигурно прави повече кинти от теб и това те нервира? Ми иди и ти на паркинга при кака си... Все някой мангал ще се смили над теб и ще те оноди...

да внимавам покрай прозорци,да не ти видя посрания вълнясал задник ли,не бой се не налитам като тебе на мъжко,ама поне ще ти снимам мизерията в която живееш като европейски плъх

И Путин да празнува

празнува че говори и пише на нашата азбука и писменост,а вие виете че укрия е капут,а между впрочем и те отдават чест на нашите Български ученици на кирил и методий за това че могат да приказват и пишат на разбираем от 250 милиона човека език

Не лъжи гнидо, Путя пише и чете на македонската азбука. Сам си го каза. Вие слугите му не празнувате българската азбука, а македонската. Аре у лево.

истината бе въшлясалия комунист а понастоящем пепесарски плъх

Путин: Днес в Русия е свещен ден, а писмеността дойде при нас именно от македонската земя Изказването беше цитирано от руското посолство в Скопие Ко рече гнидо? Наричаш господарят си Путин лъжец? За днес на теб надник няма да запишат като гледам... И внимавай като минаваш покрай прозорци....

да внимавам покрай прозорци,да не ти видя посрания вълнясал задник ли,не бой се не налитам като тебе на мъжко,ама поне ще ти снимам мизерията в която живееш като европейски плъх

предава Македония... Заради едната омраза що се срамиш да си признаеш че Македония е България?!

Тъжен ден за посолственити седерасти. Петър Стоянов туркофилов искаше да сменяме кирилицата с латиница както и всичката седерастска сволочь.

за Петър Стоянов не знам какво е искал да прави, ма че господарят ви Путин направи кирилицата македонска знам.

и ти ли си захапал демократичния банан и мучиш като кацнал на луната астронафт в мохаве и усетил полъха на лунния ветър

Аре, разбирача ака аполо нанайси цъфна да ни забавлява с мозъчните си полюции... Ето до какво води не взимането на лекарствата за шизофрения, мили деца.

Какво празнува Оркландия

какво празнуваш с европейския си мозък

Комунягите каква култура имате?

каква е бе пепейския дебеец

Уста ти промита пепейци е родилката ти копейкаджииски ОРК

не можеш бе,щото си прост третополов неудачник

Празнуват го българите, русофилите тихичко псуват

си е идиот

Така е братко, да си продадеш народа за панелка в София

Скандал с Трети март! Лечева регистрирала бъдещата президентска партия с патент за шоу програми и реклама https://www.epo.org/en

Варненска народна република и яко, яко панелни блокове! Всички комуняги да се натъпчете там

от панелката в люлин и виж че света наоколо е шарен а не сив като мозъка ти залупен от сматрфона от който те заливат с това че си ценен европеец

https://static.dir.bg/uploads/images/2024/05/24/2674629/orig.jpg?_=1716542162

мавзолея нема откъде да приветстват празнуващите ,а слочаенос на Ян Палах са му изнесли амуниците в Усрайна

На снимката - комунист до комунист. А дали президента споделя мнението на Путин, че азбуката е дело на македонци?

верно сте кухи лейки,вместо да браните българската азбука се ловите като маймуни на банан кво е казал путин,да ви имам евроатлантическото убразувание в мозъците плитки

Вижте ги хубаво, само бандити и крадци.... с изключение на Президента че той поне няма достъп до изпълнителната власт

ахахах ... 2 години кой събираше подаръчните торбички от черепа , трактора и гришата

И Маслото гея и Главчо тиквата - като въшки на чело!

Уж всяка година празнуваме деня на българската просвета и култура, а с всяка година обществото ни става все по-неграмотно и опростачено. Лицемерно е при това падение на българите да празнуваме просвета и култура, резонно е празникът да отбелязва само, че и ние сме дали нещо на света като българската азбука.

Е, кво, държавата ли ви е виновна, комуняги, че нямате ценности?

вие евроатлантите сте ценни и пълни със ценности на гей парадите ли,или когато циганите и турците ви избират управниците а вие виете от кеф че сте пълни със ценности,по времето на социализма просветата и културата бяха на такова ниво което вие не сте и сънували,аман от европейски тиквеници

буквите може и да са вечни, ама точно тия букви измислени от ромейските чиновници кирил и методи не са остискали и 20 години! българската азбука е измислена от българи в България!! и няма никаква връзка между славяните и нашата азбука! славяните пишат на латиница и са католици, ще рече друга култура! а с нашите букви освен нас пишат рассияните, казахстанците монголците, чечня, башкирия, бурятия, чечня и тнт "славяни!

мръсна еврейска сган мразеща Българите

напротив! аз се гордея с нашата азбука измислена от българи в България! но точно тези двамата ромейски чиновници нямат нищо общо с нея! а иначе мразя само россолюбците безродни като тебе! впрочем, един въпрос към тебе лично, крепостнико : защо няма паметник на св. св. килил и методий, дето надписа да е изписан с тяхната азбука?

ти мръсен пр4езрян евреин,не ставаш и за сапун щото си дрът стрелочник-отрядник на бкп

Върви народе възродени! И народа тръгна......зад граница и благодари за трите дена рахат.

тези 3 дена рахат обаче не съществуват - има ги само в България

Васко вече шкембенце ли има?

Честит празник българи. срам ме е че руски терористи и военнопрестъпници са анексирали нашата азбука.

Къде е Копейката най-големия "патриот" защо не е начело или Мутафонова му е забранила защото Путлер казал че нашите букви са македонски.

идиот умен и красив нали,и си от ппдб под прикритие от герб,и вееш турския байрак на рамазана

Да ти имам малкото мозъче селташко

а язе да ти имам европейския задник

обществото го демонстрира отношението си към знанието на последните избори ... професор срещу крим е руски

"Достойнството на едно общество, неговият просперитет са в пряка връзка с отношението към знанието" така е ... пак късмет сме извадили с византийците да ни напишат азбука ... иначе те ви го те ходещото отношение на нащо общество ... силовак с зелени чорапи продал душицата си на диктатор с още по малко отношение към знанието. кгб агент тормозеж света.