Коментари - Естония: Русия е премахнала навигационни шамандури от погранична река | Днес.dir.bg

Естония: Русия е премахнала навигационни шамандури от погранична река

Брюксел и Париж определиха действията на Москва като неприемливи и като провокация

Обратно в новината

Коментари - Естония: Русия е премахнала навигационни шамандури от погранична река | Днес.dir.bg

Коментари

По -големи шамандури от балтийските тигри няма!

При смяна на шамандури се маха всяка втора и след поставянето на нови се сменят тези, които са несменени, отново половината. Та казват от 50 шамандури, които Русия е поставила и се сменят всяка година, Русия махнала 24. Докъде падна това еСССР в пропагандата.

И трите козящки трола са на амбразурата. Няма да помогне.

пак дойче зеле... тва е кокошкарство и най веровтно естонците са си ги откраднали шамандурите сигурно щото по другите места отдавна са изкрадени и само тея са били останали... ама нали е граница...

Добре,че не е премахнала Естония,защото както Естония се е хванала да се бори с паметниците на загиналите съветски воини не е далеч момента да дойдат техните внуци и да ги върнат на мястото им!

русоробите май не правите разлика между съветски и руски (каквото и да е). Тъй че внуците на загиналите руски войни може и да са от Украйна (или поне една част). Същата работа е и при нашето Освобождение - основната част от руската имперска армия е от украинските земи , също от Финландия и Полша. Ама русоробите си искате руският чепик на азиатските орки - угро-фини,монголоиди,кавказци и сибирска сволоч.

Виж сега в Талин градския транспорт е безплатен за всички естонци . Изстрелват с 200 русофил като тебе в Русия само докато си сложи някъде руски символ арест и на границата с Русия. Тия нямат стигане

Ееее кво толкоз станало ся? Откраднали блядките шамандурите, продали ги и изпили парите. Особености на руската душевност.

Мрете мръсни русомонголски свини , там в Украйна ще ви е краят !!! Ходете като послушни овце на заколение заради шепа мерзавци в кремъл начело със страхливото жуже пу.тьо.то. Даже не го наричам путлер, че да не обидя Хитлер !!!!

Е велик

по-добре ядрена война отколкото руский мир!

правят провокации. Да видим, кога ще им отвъртят шамара.

тези 24 шамандури не се махат за секунди, т.е. някой от естонска страна е стоял с ръцете в джоба и е гледал как ги махат.

Значи да разбираме ,че Русия се отказва в полза на Естония…

значи готви се за отстрел, шамандуро сороска! ----- Бог с нас

проблемът е ясен и локализиран мистър шеф на нато лузърката нуланд!!! ето ма боклук: естонската армия нема за какво поединично да се ловка, а??? педираз. цензурката турска, безграмотна.... а , за... за всяка шамандура, за да не се удави, докато напада рашъните! това е сериозен проблем! но решението, както винаги е просто по цереушки -петреушки! ето: нато трябва да прати на естония екстремисти от уса за плуване на двеста метра свободен стил между говната в сена! ----- Бог с нас премахването на шаманурите на юдео-нацистите, като натеняу, като зеленски, биербок, учителят в манастир - шолц, сороските отрепки, фед, и етцетера може да се ознаменува! едно добр начало за плуване без "вечните" шаман-дури, като "призрака от киев" и турската неграмотничка на вечен стаж в цру-гугълСКАТА ЦЕНЗУРА . на дебилите с третия полов орган - майясъла! е Приветствано! -------- Бог с нас

Както каза ръководителят Виктор Карпенко, който командва морската гранична охрана в района на Кингисеп в продължение на десет години, причината за демонтирането на шамандури във водите на Нарва са неправилни координати за поставяне на навигационни знаци. Всяка година на Нарва се монтират шамандури. В процеса участват двете страни, а работата в акваторията е предшествана от тематична среща. До сега естонската страна изпращаше координати на руските граничари. Руснаците ги координираха, а монтирането на шамандурите ставаше съвместно. На 20 април естонската страна изпрати координатите за монтиране на шамандурите. Руските граничари анализираха данните и установиха, че по-голямата част от шамандурите според документите се намират на руска територия. Това беше съобщено на естонската страна. Нямаше отговор. След това неправилно поставените шамандури бяха премахнати, каза Карпенко.

през последните 10 г. шамандурите са слагани след двустранно съгласуване, а сега естонците са решили да изхитруват и сложили шамандурите в руска територия без съгласуване. Баси нахалите. И още имат претенции. Защо не спазват закона - да сложат шамандурите след двустранно съгласуване?

Вместо да се радват, че все още имат Държава, въпреки наглото си фашистко поведение, те се оплакват за някакви си шамандури.

Това агресивно азиатско племе ще бъде ошамарено,та да миряса ,неизбежно е.

Естонците ли имаш предвид?!

Естонците не са азиатци,образовай се.

Путьовата работа е гол, насран, но се перчи.

Ако са на руснаците защо да не ги махнат? естонците да поставят нови, кой им пречи?

Руски граничари са премахнали навигационни шамандури ОТ ЕСТОНСКАТА страна на река Нарва. Не са руски, а и нямат работа от ОТ ЕСТОНСКАТА страна.

Абе филките все се опитват да се преструват, все няма проблем, ама днес пак гледах видео, как Атакамс разпукват С-400. Стана редовно. А това не са дори най-добрите ракети на САШ. С голи г... сте пред САЩ.

И що не прати линк и ние да го гледаме или бяха мокрите ти сънища. Видяхме я западната техника на фронта. С нетърпение чакам да гледам сеира и на Ефките.

Постоянно провокират Русия, обаче, т.нар. "медии" отразяват само реакциите й, като ги представят тях за "провокации". Както и в случая: Естонците провокативно си слагат шамандури без да съгласуват с Русия, но това не се оповестява, оповестява се, че "руснаците махнали шамандурите, които бележат границата".

Нещо се чуват слухове, че Путин е започнал да моли за мир... А още не е дошла цялата помощ от САЩ... Май не му останаха танкове и ПВО (непробиваемото)... Атакамс, хау!

Така е...победихте го...

И къде се чуват тези "слухове"?

Ройтерс

"Хайли лайкли"?

Защо ли светът трябва да съществува, ако Русия се налага във всяко нещо? Перифразирам Путин. До кога ще е така? С изключение на 3-4 държави, цял свят е против Путин. Не може ли да му се посочи място в Ада, което да заеме и проблема да се приключи?

Хех...Щурев да не се окажеш ти и несретното ми адашче... Много си зле...само има един бот тука със тонове спам... само той ти е конкуренция...

Този бот ти ли си? Аз друг не виждам. Покани Митрофанова на любовна среща и дано те огрее късмета, ако се интересуваш от жени с мустачки и пагони.

Щурев...ако се окажеш и бота - ще те призная...

кои са против? ЕС, САЩ и подлоги. При решение на ООН срещу Русия, от Африка били гласували 3 държави. 3 от цяла Африка!

Все не им изнася на тези държави Джуджета ! Постоянно им е виновна Русия !

Време е да изгоним всички с руски паспорти да не осъмнем с руски народни републики на българска територия и да се национализират всички имоти и пари на руските нашественици

Ше се връщаш от евронивата ли Щурев!?

до тук беше руската романтика на окупант и властелин на пръстена.. Руската велика империя се оказа една художествена измислица и лирическия герой с име на женски полов орган- който му отива се оказа един комплексар и фашист който потопи в кръв и разрушения два народа. В следващите 100 г руснака ще бъде мразен и презиран и ще е синоним на разбойничество, убийства и най нишата прослойка на човечеството. Русия се държи като стара незадоволена мома която прави всичко възможно да я изнасилят негри от Алабама - части на НАТО..ха хаха Е няма как. Просто ще я погребат без секс ха хаха

Щурев....спести ни козяшките си педалски въжделения...

Кат нема черен 25 сантов от халабама.... вземи си пластмасов...от чайна

ей руски педал кой та кара да ми сядаш на скута да и да подскачаш и нижеш...ха ха ха айде марш в блатната рашка говняшка.. никой не ви ще в България

На скута на Магнитский на мазно кафе ли!? Мравояда Боикикев!?

Тя и Посраина искаше да гони руснаци..и сега те си отиват...ма със земята

ех тия руски мечти..ха.ха идат Ф-ките ке ревете и ще се оплаквате в ООН ха ха ха ха а в България се лъжете че ще останете..ха.ха

Ке додат...фките...ма да не ги духне само вятъро...

Ватата съвсем изтрещя,май накрая ще плават само в териториалните си води.

Тъй де...само дето териториалните им води са четирите океана

Theodore Alexander

Мечти мечти говежди и никога осъществими !!! Россия губи, губи, губи по всички фронтове !!!

И ватата не трещи..вмирисва се...кат на тебе между краката

Сложени ли са там в съгласие с Русия? И в какви води? Може да е изчислено, че 24 от 50 са в руски води, където нямат правото да слагат такива. В собствени колкото си искат. А колко е удобно за корабоплаване там?

Скоро руснаците ще премахнат и трите шамандури...Латвия, Литва и Естония Когато Петър ги взе от шведите никой не бе чувал за тях...те бяха селяците на немските бюргери

Трябва задължително и веднага да изгоним всички рушляци и рушофилистици от България, които са около милион

Изгони ги, де?! Много сте отворени, ама едва ли можеш да го кажеш на руснак в очите, простако

Трябва задължително да изгоним всички соросоиди предатели. И за въведем закон за чуждите агенти, какъвто има и САЩ от 1938г.

А те защо са ги поставили без да питат? А сега реват, че руснаците са ги махнали?!!

Добре, че реших да прочета десетина коментара, в т.ч. и Вашият коментар. Щях да напиша същото! Тъпите естонци , без да съгласуват със съседите, Руската федерация, слагат шамандури където те така са решили. А сега реват като вдовици за ....., че са премахнати. Наглеци!

А то къде пише че не са съгласувани? И другия въпрос колко често трябва да се съгласуват? Доколкото рабирам границата се маркира с тях. Тъй че ако се слагат на едно и също място не виждам за какво питане трябва да става върпрос. Точно от другата страна трябва да дойде заявката че нещо ги притеснява. Действия без обяснение .... да бяха казали че никога това не е съгласувано - щях да им повярвам ама те мълчат....

И изкукуригалото и диктаторче не престават да вършат глупости. Видяха, че ядат дебелия в Украйна, но се заядоха с другите си комшии. Кацапското пиянство какво ли не върши....

Урви усраинскии

Бийте шибаните ватници даже и на снимка

И в краварския Ню Йорк тоже Кулите Близнаци От 18-ти до началото на 20-ти век самият размер на Кралския флот на Обединеното кралство означаваше, че той има контрол над голяма част от световните океани и морета. Задушните точки бяха от огромно значение за Британската империя, която често ги използваше, за да контролира търговията в британските колонии и, в по-малка степен, за отбрана. Точките на задушаване също бяха източник на напрежение, особено по време на Суецката криза. Кралските военноморски сили все още смятат своите въздушни точки за стратегически жизненоважни. Всъщност значението на точките на задушаване беше признато за първи път от британския адмирал Джон Фишър.

Ето заради подобни агресивни актове трябва да се разположат ядрените ракети на НАТО точно в тези държави които граничат с Русия и трябва да живеят непрекъснато под заплахите на късокракият Московски терорист .

Драги копейки, сега разбрахте ли, че Русия няма да спре с Украйна. Ще иска още и още. И някъде там в това още сме и ние.

Русия се държи като стара незадоволена мома която прави всичко възможно да я изнасилят негри от Алабама - части на НАТО..ха хаха Е няма как. Просто ще я погребат без секс ха хаха

Отдавна не съм пребивал руснак, а сега не мога защото избягаха страхливците, освен мисля да застана на входа на посолството им и първия който се появи . . .

Кочината е прокълната страна.

Честит 24ти март! Путинягите да хващат пътя и при него! Този ненормалник, който не признава нашата писменост и култура, а всички вие тук само че не му лижете гъзъ. Мамка ви мърши негодни

Като малък на морето поисках да пипам чурките на едни чичковци руснаци, те ми дадоха и много ми хареса. После пораснах и открих прелестите на аналната любов. Затова мразя руснаците !

Ало, русоробите, сега каво ще измислите да защитите провокациите да рашистите? 1. Естонците ядат деца. 2. Естонците са нацисти. 3. Естонците убиват мирни граждани на рассия

Не, ама кажи, моля те, свои хора сме си тука, верно ли духаш на негрите от Алабама ?

Ами обявете война на Русия, нали сте вече в НАТУ !

Путин още преди 10 години много ясно обясни, че границите на Русия никъде не свършват. Тогава му се смяха, сега май не ви е много смешно!

Те рашистите са затънали в Украйна , с НАТО ще се закачат. Такъв бой ще ядат , че ще ви се насълзят очичките. Ще се повтори ВОВ с Хитлер само че на обратна посока към Москва

Верно голям бой ядат. Американците гледат изгорелите си танкове на Червения Площад и сълзи им капят от очите !

По време на Студената война американски кораби поставяха буеве за изследване на океаните, за да можеш да криеш подводниците си трябва да знаеш какви са и как се изменят солеността и температурата на водата в даден оперативно интересен район, а съветските кораби вървяха след тя и ги потапяха... с оправданието че представляват опасност за корабоплаването, което формално е вярно, тъй като за всеки такъв обект трябва да се пусне известие до мореплавателите че има нещо такова в този райони той тррябва да се избягва, а американците ги пропускаха тия работи щото операцията по поставянето на тези буйове се водеше секретна. Границата между Естония и Русия е установена през 2014-а година, но от време на време естонците продължават да предявават териториални претенции към Русия, та като нищо тия шамандури може и да не са там където би трябвяло да са по договор. Абе, едните се мъчат да прецакат другите... ама вторите имат формално, но напълно законно,оправдание.;)

Естонците трябва да почнат и те какво са направили. А то е - те са сложили тези шамандури по реката, които да определят границата, по своя инициатива. Защо не,са консултиране с руснаците? Това е обща граница. По тази логика, Естония може да си е присвоил руска територия. Ако не,са съгласни с това руснаците - ще махнат шамандурите.

Света трябва да е готов за Третата Световна Война, която обезумелите ватенки ни готвят. За да се предотврати тоталния апокалипсис, империята на злото трябва да бъде унищожена предварително

А пък ДЕ ЮРЕ : Не всявай излишна паника, ходи на фронта се бий с руснаците ! Какво си клецнал пред компа и плямпаш алабализми !

"Де Факто" да върви на майка си в хралупата !;)

Орбан каза вчера, че войната я готвят сатанистите в щабовете на НАТО. Та на кого да вярвам сега, на един евтин и дебилен козяшки трол като тебе или на доказана и уважавана личност като него?

И шведите и французите и ние и Хитлер и японците и финландците и поляците и талибаните са били ватниците, но те си остават диваци, далече от цивилизацията. Руската свиня не разбира и от бой

Путин прилага тактиката на фашистка Германия!

Всички войнолюбиви диктатори започват по един начин и свършат по познатия - на бунището на историята. Да си припомним подобни провокации на "младия" фюрер преди нахлуването в суверенна Полша, преди да бъде нападната от изток от другата сатрапия в Европа. Новият фюрер действа от 10-на години като "младия му събрат": "Вечерта на 31 август 1939 г. войници от СС нахълтват в зданието на радиостанцията в град Глайвиц (Гливице), близо до границата с Полша. Инсценирайки нападение на германска територия, те прочитат предварително написан текст на полски език. За по-голяма убедителност са докарани няколко криминални престъпници, преоблечени в полска военна униформа, които са застреляни на място".

Да де, ама тънката разлика е, че в Донбас убитите руснаци от 2014 не са криминали, има даже и деца, и се борят за автономия (пример Сев. Ирлндия, Каталуния, Косово и т.н.), и понеже добрите западняци така и не се разбраха с Русия какво да се прави с тези региони, та затова и това се случи. както се вика каквото повикало такова се обадило. А историята е затова, да ни учи от грешките, само че има свойството никога да не се повтаря.

В Донбас никак не е тънка тази граница, а изключително "дебела" - кой провокира (отново тази дума е актуална) "сепаратизъм"?! Гиркин и пр. представители на ФСБ. И кога Донбас реши да се "самоопределя" - след като Гиркин и ФСБ нахлуха в суверенна Украйна. Апропо, през войната от 2104 г. до 2022 г. са загинали 15000 украински войници. Коя ли пък съседна държава е провокирала сепаратизма в Северна Ирландия и Испания? А какво прави централната власт?! Риторични са въпросите - да поясня, на тях не се отговаря!

Ама много, много лоша тая Русия бе! Тия европейски педераси кога най-после ще бъдат намазани на веригите на танковте питам?

кочината трябва да се разпадне! всичко трябва да се даде на Украйна за целта

Верно, кочината ЕС която е под пълния контрол на англосаксите в този и вид трябва да се разпадне.

Колко си прост само ти си знаеш. Излизал ли си някога от село?

Крайцера Москва

Жалко, че Америка спаси руската кочина от Хитлер през ВСВ, сега света плаща за това. Америка спаси от глад руската кочина и през 1991 година, за благодарност, Америка е мразена до смърт от ватниците. Храни куче, да те хапе.

Те пък са им подарили някога си за без пари Аляска, така че са си отблагодарили ! Теб какво те вълнуват чуждите взаимоотношения? Гледай си в копанката !

Коментари - Естония: Русия е премахнала навигационни шамандури от погранична река | Днес.dir.bg

Естония: Русия е премахнала навигационни шамандури от погранична река

Брюксел и Париж определиха действията на Москва като неприемливи и като провокация

Обратно в новината

Коментари - Естония: Русия е премахнала навигационни шамандури от погранична река | Днес.dir.bg

Коментари

По -големи шамандури от балтийските тигри няма!

При смяна на шамандури се маха всяка втора и след поставянето на нови се сменят тези, които са несменени, отново половината. Та казват от 50 шамандури, които Русия е поставила и се сменят всяка година, Русия махнала 24. Докъде падна това еСССР в пропагандата.

И трите козящки трола са на амбразурата. Няма да помогне.

пак дойче зеле... тва е кокошкарство и най веровтно естонците са си ги откраднали шамандурите сигурно щото по другите места отдавна са изкрадени и само тея са били останали... ама нали е граница...

Добре,че не е премахнала Естония,защото както Естония се е хванала да се бори с паметниците на загиналите съветски воини не е далеч момента да дойдат техните внуци и да ги върнат на мястото им!

русоробите май не правите разлика между съветски и руски (каквото и да е). Тъй че внуците на загиналите руски войни може и да са от Украйна (или поне една част). Същата работа е и при нашето Освобождение - основната част от руската имперска армия е от украинските земи , също от Финландия и Полша. Ама русоробите си искате руският чепик на азиатските орки - угро-фини,монголоиди,кавказци и сибирска сволоч.

Виж сега в Талин градския транспорт е безплатен за всички естонци . Изстрелват с 200 русофил като тебе в Русия само докато си сложи някъде руски символ арест и на границата с Русия. Тия нямат стигане

Ееее кво толкоз станало ся? Откраднали блядките шамандурите, продали ги и изпили парите. Особености на руската душевност.

Мрете мръсни русомонголски свини , там в Украйна ще ви е краят !!! Ходете като послушни овце на заколение заради шепа мерзавци в кремъл начело със страхливото жуже пу.тьо.то. Даже не го наричам путлер, че да не обидя Хитлер !!!!

Е велик

по-добре ядрена война отколкото руский мир!

правят провокации. Да видим, кога ще им отвъртят шамара.

тези 24 шамандури не се махат за секунди, т.е. някой от естонска страна е стоял с ръцете в джоба и е гледал как ги махат.

Значи да разбираме ,че Русия се отказва в полза на Естония…

значи готви се за отстрел, шамандуро сороска! ----- Бог с нас

проблемът е ясен и локализиран мистър шеф на нато лузърката нуланд!!! ето ма боклук: естонската армия нема за какво поединично да се ловка, а??? педираз. цензурката турска, безграмотна.... а , за... за всяка шамандура, за да не се удави, докато напада рашъните! това е сериозен проблем! но решението, както винаги е просто по цереушки -петреушки! ето: нато трябва да прати на естония екстремисти от уса за плуване на двеста метра свободен стил между говната в сена! ----- Бог с нас премахването на шаманурите на юдео-нацистите, като натеняу, като зеленски, биербок, учителят в манастир - шолц, сороските отрепки, фед, и етцетера може да се ознаменува! едно добр начало за плуване без "вечните" шаман-дури, като "призрака от киев" и турската неграмотничка на вечен стаж в цру-гугълСКАТА ЦЕНЗУРА . на дебилите с третия полов орган - майясъла! е Приветствано! -------- Бог с нас

Както каза ръководителят Виктор Карпенко, който командва морската гранична охрана в района на Кингисеп в продължение на десет години, причината за демонтирането на шамандури във водите на Нарва са неправилни координати за поставяне на навигационни знаци. Всяка година на Нарва се монтират шамандури. В процеса участват двете страни, а работата в акваторията е предшествана от тематична среща. До сега естонската страна изпращаше координати на руските граничари. Руснаците ги координираха, а монтирането на шамандурите ставаше съвместно. На 20 април естонската страна изпрати координатите за монтиране на шамандурите. Руските граничари анализираха данните и установиха, че по-голямата част от шамандурите според документите се намират на руска територия. Това беше съобщено на естонската страна. Нямаше отговор. След това неправилно поставените шамандури бяха премахнати, каза Карпенко.

през последните 10 г. шамандурите са слагани след двустранно съгласуване, а сега естонците са решили да изхитруват и сложили шамандурите в руска територия без съгласуване. Баси нахалите. И още имат претенции. Защо не спазват закона - да сложат шамандурите след двустранно съгласуване?

Вместо да се радват, че все още имат Държава, въпреки наглото си фашистко поведение, те се оплакват за някакви си шамандури.

Това агресивно азиатско племе ще бъде ошамарено,та да миряса ,неизбежно е.

Естонците ли имаш предвид?!

Естонците не са азиатци,образовай се.

Путьовата работа е гол, насран, но се перчи.

Ако са на руснаците защо да не ги махнат? естонците да поставят нови, кой им пречи?

Руски граничари са премахнали навигационни шамандури ОТ ЕСТОНСКАТА страна на река Нарва. Не са руски, а и нямат работа от ОТ ЕСТОНСКАТА страна.

Абе филките все се опитват да се преструват, все няма проблем, ама днес пак гледах видео, как Атакамс разпукват С-400. Стана редовно. А това не са дори най-добрите ракети на САШ. С голи г... сте пред САЩ.

И що не прати линк и ние да го гледаме или бяха мокрите ти сънища. Видяхме я западната техника на фронта. С нетърпение чакам да гледам сеира и на Ефките.

Постоянно провокират Русия, обаче, т.нар. "медии" отразяват само реакциите й, като ги представят тях за "провокации". Както и в случая: Естонците провокативно си слагат шамандури без да съгласуват с Русия, но това не се оповестява, оповестява се, че "руснаците махнали шамандурите, които бележат границата".

Нещо се чуват слухове, че Путин е започнал да моли за мир... А още не е дошла цялата помощ от САЩ... Май не му останаха танкове и ПВО (непробиваемото)... Атакамс, хау!

Така е...победихте го...

И къде се чуват тези "слухове"?

Ройтерс

"Хайли лайкли"?

Защо ли светът трябва да съществува, ако Русия се налага във всяко нещо? Перифразирам Путин. До кога ще е така? С изключение на 3-4 държави, цял свят е против Путин. Не може ли да му се посочи място в Ада, което да заеме и проблема да се приключи?

Хех...Щурев да не се окажеш ти и несретното ми адашче... Много си зле...само има един бот тука със тонове спам... само той ти е конкуренция...

Този бот ти ли си? Аз друг не виждам. Покани Митрофанова на любовна среща и дано те огрее късмета, ако се интересуваш от жени с мустачки и пагони.

Щурев...ако се окажеш и бота - ще те призная...

кои са против? ЕС, САЩ и подлоги. При решение на ООН срещу Русия, от Африка били гласували 3 държави. 3 от цяла Африка!

Все не им изнася на тези държави Джуджета ! Постоянно им е виновна Русия !

Време е да изгоним всички с руски паспорти да не осъмнем с руски народни републики на българска територия и да се национализират всички имоти и пари на руските нашественици

Ше се връщаш от евронивата ли Щурев!?

до тук беше руската романтика на окупант и властелин на пръстена.. Руската велика империя се оказа една художествена измислица и лирическия герой с име на женски полов орган- който му отива се оказа един комплексар и фашист който потопи в кръв и разрушения два народа. В следващите 100 г руснака ще бъде мразен и презиран и ще е синоним на разбойничество, убийства и най нишата прослойка на човечеството. Русия се държи като стара незадоволена мома която прави всичко възможно да я изнасилят негри от Алабама - части на НАТО..ха хаха Е няма как. Просто ще я погребат без секс ха хаха

Щурев....спести ни козяшките си педалски въжделения...

Кат нема черен 25 сантов от халабама.... вземи си пластмасов...от чайна

ей руски педал кой та кара да ми сядаш на скута да и да подскачаш и нижеш...ха ха ха айде марш в блатната рашка говняшка.. никой не ви ще в България

На скута на Магнитский на мазно кафе ли!? Мравояда Боикикев!?

Тя и Посраина искаше да гони руснаци..и сега те си отиват...ма със земята

ех тия руски мечти..ха.ха идат Ф-ките ке ревете и ще се оплаквате в ООН ха ха ха ха а в България се лъжете че ще останете..ха.ха

Ке додат...фките...ма да не ги духне само вятъро...

Ватата съвсем изтрещя,май накрая ще плават само в териториалните си води.

Тъй де...само дето териториалните им води са четирите океана

Theodore Alexander

Мечти мечти говежди и никога осъществими !!! Россия губи, губи, губи по всички фронтове !!!

И ватата не трещи..вмирисва се...кат на тебе между краката

Сложени ли са там в съгласие с Русия? И в какви води? Може да е изчислено, че 24 от 50 са в руски води, където нямат правото да слагат такива. В собствени колкото си искат. А колко е удобно за корабоплаване там?

Скоро руснаците ще премахнат и трите шамандури...Латвия, Литва и Естония Когато Петър ги взе от шведите никой не бе чувал за тях...те бяха селяците на немските бюргери

Трябва задължително и веднага да изгоним всички рушляци и рушофилистици от България, които са около милион

Изгони ги, де?! Много сте отворени, ама едва ли можеш да го кажеш на руснак в очите, простако

Трябва задължително да изгоним всички соросоиди предатели. И за въведем закон за чуждите агенти, какъвто има и САЩ от 1938г.

А те защо са ги поставили без да питат? А сега реват, че руснаците са ги махнали?!!

Добре, че реших да прочета десетина коментара, в т.ч. и Вашият коментар. Щях да напиша същото! Тъпите естонци , без да съгласуват със съседите, Руската федерация, слагат шамандури където те така са решили. А сега реват като вдовици за ....., че са премахнати. Наглеци!

А то къде пише че не са съгласувани? И другия въпрос колко често трябва да се съгласуват? Доколкото рабирам границата се маркира с тях. Тъй че ако се слагат на едно и също място не виждам за какво питане трябва да става върпрос. Точно от другата страна трябва да дойде заявката че нещо ги притеснява. Действия без обяснение .... да бяха казали че никога това не е съгласувано - щях да им повярвам ама те мълчат....

И изкукуригалото и диктаторче не престават да вършат глупости. Видяха, че ядат дебелия в Украйна, но се заядоха с другите си комшии. Кацапското пиянство какво ли не върши....

Урви усраинскии

Бийте шибаните ватници даже и на снимка

И в краварския Ню Йорк тоже Кулите Близнаци От 18-ти до началото на 20-ти век самият размер на Кралския флот на Обединеното кралство означаваше, че той има контрол над голяма част от световните океани и морета. Задушните точки бяха от огромно значение за Британската империя, която често ги използваше, за да контролира търговията в британските колонии и, в по-малка степен, за отбрана. Точките на задушаване също бяха източник на напрежение, особено по време на Суецката криза. Кралските военноморски сили все още смятат своите въздушни точки за стратегически жизненоважни. Всъщност значението на точките на задушаване беше признато за първи път от британския адмирал Джон Фишър.

Ето заради подобни агресивни актове трябва да се разположат ядрените ракети на НАТО точно в тези държави които граничат с Русия и трябва да живеят непрекъснато под заплахите на късокракият Московски терорист .

Драги копейки, сега разбрахте ли, че Русия няма да спре с Украйна. Ще иска още и още. И някъде там в това още сме и ние.

Русия се държи като стара незадоволена мома която прави всичко възможно да я изнасилят негри от Алабама - части на НАТО..ха хаха Е няма как. Просто ще я погребат без секс ха хаха

Отдавна не съм пребивал руснак, а сега не мога защото избягаха страхливците, освен мисля да застана на входа на посолството им и първия който се появи . . .

Кочината е прокълната страна.

Честит 24ти март! Путинягите да хващат пътя и при него! Този ненормалник, който не признава нашата писменост и култура, а всички вие тук само че не му лижете гъзъ. Мамка ви мърши негодни

Като малък на морето поисках да пипам чурките на едни чичковци руснаци, те ми дадоха и много ми хареса. После пораснах и открих прелестите на аналната любов. Затова мразя руснаците !

Ало, русоробите, сега каво ще измислите да защитите провокациите да рашистите? 1. Естонците ядат деца. 2. Естонците са нацисти. 3. Естонците убиват мирни граждани на рассия

Не, ама кажи, моля те, свои хора сме си тука, верно ли духаш на негрите от Алабама ?

Ами обявете война на Русия, нали сте вече в НАТУ !

Путин още преди 10 години много ясно обясни, че границите на Русия никъде не свършват. Тогава му се смяха, сега май не ви е много смешно!

Те рашистите са затънали в Украйна , с НАТО ще се закачат. Такъв бой ще ядат , че ще ви се насълзят очичките. Ще се повтори ВОВ с Хитлер само че на обратна посока към Москва

Верно голям бой ядат. Американците гледат изгорелите си танкове на Червения Площад и сълзи им капят от очите !

По време на Студената война американски кораби поставяха буеве за изследване на океаните, за да можеш да криеш подводниците си трябва да знаеш какви са и как се изменят солеността и температурата на водата в даден оперативно интересен район, а съветските кораби вървяха след тя и ги потапяха... с оправданието че представляват опасност за корабоплаването, което формално е вярно, тъй като за всеки такъв обект трябва да се пусне известие до мореплавателите че има нещо такова в този райони той тррябва да се избягва, а американците ги пропускаха тия работи щото операцията по поставянето на тези буйове се водеше секретна. Границата между Естония и Русия е установена през 2014-а година, но от време на време естонците продължават да предявават териториални претенции към Русия, та като нищо тия шамандури може и да не са там където би трябвяло да са по договор. Абе, едните се мъчат да прецакат другите... ама вторите имат формално, но напълно законно,оправдание.;)

Естонците трябва да почнат и те какво са направили. А то е - те са сложили тези шамандури по реката, които да определят границата, по своя инициатива. Защо не,са консултиране с руснаците? Това е обща граница. По тази логика, Естония може да си е присвоил руска територия. Ако не,са съгласни с това руснаците - ще махнат шамандурите.

Света трябва да е готов за Третата Световна Война, която обезумелите ватенки ни готвят. За да се предотврати тоталния апокалипсис, империята на злото трябва да бъде унищожена предварително

А пък ДЕ ЮРЕ : Не всявай излишна паника, ходи на фронта се бий с руснаците ! Какво си клецнал пред компа и плямпаш алабализми !

"Де Факто" да върви на майка си в хралупата !;)

Орбан каза вчера, че войната я готвят сатанистите в щабовете на НАТО. Та на кого да вярвам сега, на един евтин и дебилен козяшки трол като тебе или на доказана и уважавана личност като него?

И шведите и французите и ние и Хитлер и японците и финландците и поляците и талибаните са били ватниците, но те си остават диваци, далече от цивилизацията. Руската свиня не разбира и от бой

Путин прилага тактиката на фашистка Германия!

Всички войнолюбиви диктатори започват по един начин и свършат по познатия - на бунището на историята. Да си припомним подобни провокации на "младия" фюрер преди нахлуването в суверенна Полша, преди да бъде нападната от изток от другата сатрапия в Европа. Новият фюрер действа от 10-на години като "младия му събрат": "Вечерта на 31 август 1939 г. войници от СС нахълтват в зданието на радиостанцията в град Глайвиц (Гливице), близо до границата с Полша. Инсценирайки нападение на германска територия, те прочитат предварително написан текст на полски език. За по-голяма убедителност са докарани няколко криминални престъпници, преоблечени в полска военна униформа, които са застреляни на място".

Да де, ама тънката разлика е, че в Донбас убитите руснаци от 2014 не са криминали, има даже и деца, и се борят за автономия (пример Сев. Ирлндия, Каталуния, Косово и т.н.), и понеже добрите западняци така и не се разбраха с Русия какво да се прави с тези региони, та затова и това се случи. както се вика каквото повикало такова се обадило. А историята е затова, да ни учи от грешките, само че има свойството никога да не се повтаря.

В Донбас никак не е тънка тази граница, а изключително "дебела" - кой провокира (отново тази дума е актуална) "сепаратизъм"?! Гиркин и пр. представители на ФСБ. И кога Донбас реши да се "самоопределя" - след като Гиркин и ФСБ нахлуха в суверенна Украйна. Апропо, през войната от 2104 г. до 2022 г. са загинали 15000 украински войници. Коя ли пък съседна държава е провокирала сепаратизма в Северна Ирландия и Испания? А какво прави централната власт?! Риторични са въпросите - да поясня, на тях не се отговаря!

Ама много, много лоша тая Русия бе! Тия европейски педераси кога най-после ще бъдат намазани на веригите на танковте питам?

кочината трябва да се разпадне! всичко трябва да се даде на Украйна за целта

Верно, кочината ЕС която е под пълния контрол на англосаксите в този и вид трябва да се разпадне.

Колко си прост само ти си знаеш. Излизал ли си някога от село?

Крайцера Москва

Жалко, че Америка спаси руската кочина от Хитлер през ВСВ, сега света плаща за това. Америка спаси от глад руската кочина и през 1991 година, за благодарност, Америка е мразена до смърт от ватниците. Храни куче, да те хапе.

Те пък са им подарили някога си за без пари Аляска, така че са си отблагодарили ! Теб какво те вълнуват чуждите взаимоотношения? Гледай си в копанката !