4-ма от Галиче на съд за имотни измами и лъжесвидетелстване

stat
15:18  |  21 април 2017 | Общество / Редактор Десислава Димитрова /  
Прокуратурата внесе обвинителен акт в съда и се очаква насрочване на делото Прокуратурата внесе обвинителен акт в съда и се очаква насрочване на делото

Четирима души от селото на Ценко Чоков - Галиче, отиват на съд за съставяне на фалшиви договори за покупко-продажба на земеделски земи и лъжесвидетелстване.
Районна прокуратура - Бяла Слатина внесе обвинителен акт срещу С. Димитров, С. Борисов, Г. Борисова и И. Едова за извършени от тях престъпления, касаещи чужди недвижими имоти, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На неустановена дата в периода от 12.05.1997 година до 28.09.2012 година Димитров съставил неистински частни документи, представляващи договори за покупко–продажба на земеделски земи. Той положил подпис на мястото за купувач вместо М. М. (негов баща) и ги употребил пред нотариус в Бяла Слатина. Целта била да докаже, баща му е собственик на нивите, а той ги е придобил собствеността по давност.

През септември 2012 г. пък Димитров умишлено склонил Борисов, Борисова и Едова да лъжесвидетелстват пред нотариус при извършвана проверка за издаване на констативен нотариален акт. Те заявили, че М.М. е закупил нива с площ от 6.026 дка в местността „През дола“, и още една - с площ от 14.458 дка, в местността „Батова Могила“. Те заявили, че след смъртта на бащата Димитров продължил да владее „наследените“ ниви необезпокоявано и явно, като собствен имот.

Четиримата са обвинени в лъжесвидетелстване, а само Димитров и за съставяне на неистински документ.

Предстои да започне съдебен процес в Районния съд в Бяла Слатина.
Последно в Общество


Дупки и по АМ „Марица“, отново лунен пейзаж в страната

Защо ли вече не е изненада лунният пейзаж в страната след всеки паднал сняг?