Самата семантика на коалиция ГАД е пълно отрицание на такава възможност, звучи дори гадно, заяви вчера в Джебел лидерът на движението Ахмед Доган, цитиран от в. "Дневник".

"За нас изборът за държавен глава е особено важен. За нас не е сериозен дебатът дали ще бъде мъж или жена, както съобщават от различни партии. Това измества разговора за това какви политики ще ни представи", каза днес Местан пред БНТ, цитиран от БГНЕС.
По думите му, когато ДПС оценява като провал управлението на ГЕРБ, както каза вчера Доган, то се имало предвид, че тази партия не успяла все още и по средата на мандата си да представи визия за политика и то на страна член на Европейския съюз.

ДПС била достатъчно сериозна партия, за да може да бъде поставяна в позиция дали ще подкрепи или не друга партия на изборите за президент.
Те ще подкрепят и вот на недоверие на правителството на Бойко Борисов, защото "то си заслужи".

"Българското правителството само постави страната на втория коловоз на ЕС, приемайки тезата за Европа на две скорости. На фона на Лисабонската стратегия и Европа 2020 нашето правителство предвижда 1.5% за наука и образование, което е скандално", посочи Местан, който е зам.-председател на комисията по образование и бивш неин председател в предишното Народно събрание.

Площадът на Джебел е агората на българската демокрация след събитията преди 22 години и той не прие Касим Дал, коментира Лютви Местан вчерашните сблъсъци в града между активисти на ДСП и на отцепилия се от движението Касим Дал.