Още към 18.00 часа протестиращи окупираха входа на сградата на "Дондуков", която също се ползва от парламента, и се очакваше след заседанията да излизат депутати. Мястото беше оградено от полиция.

Гневът на протестиращите се насочи към зам.-председателя на парламента Мая Манолова, която излезе скоро след това. Тя се опита да разговаря с недоволните граждани. (Виж видео по-долу) Те обаче я освиркваха и питаха само кога правителството ще подаде оставка.

Червената депутатка беше обградена от над 50 души, които развяваха знамена и скандираха „Довиждане” и "Отивайте на Бузлуджа, отлитайте с чинията" и й даваха фалшиви пари с въпрос колко иска, за да си подаде оставката. 

Тя се опита да обясни, че актуализацията на бюджета се налага, защото действащият в момента бюджет има нужда от корекции. Хората обаче я питаха "Защо вземате заем, без да питате тези, които ще го плащат?".

Над 10 служители на МВР охраняваха Манолова, но въпреки това протестиращите не й позволиха да се качи в депутатския "Мерцедес", който я чакаше. Наложи й се да върви пеша чак до Съдебната палата, обградена от граждани. Там депутатката се опита да си хване такси, но шофьорът й отказа да я вземе й трябваше да слезе. Малко по-късно мерцедесът дойде и я откара.

Малко преди това Манолова заяви, че медиите драматизират и помоли да се отрази броят на хората около нея, предаде bTV.

Хората имат мнение и го казват. Вървя си нормално, спрях, говорих с хората, не драматизирайте”, каза подразнена тя.

По-късно протестиращите започнаха да се събират традиционно на близкия площад "Независимост". Сред лозунгите се виждаха "Долу ръцете от държавните пари, господа управници" и "Не искаме да храним мафията". 
По информация на МВР към 20 часа протестиращите са били около 3500 души.

Точно тогава недоволните граждани тръгнаха на обичайното си шествие към Народното събрание. Направиха протестна окупационна обиколка около оградената от полицията зона покрай сградата и отново се върнаха пред централния вход.

Част от хората обаче се отклониха към МВР, което освиркаха, минаха и пред ведомствата на икономиката и финансите.

После отново всички протестиращи се събраха пред парламента, където и след 22 часа имаше хора. Някои бяха дошли от провинцията, държаха плакати с имената на градовете си и пееха възрожденски песни. Други свиреха на пианото, разположено пред паметника на Цар Освободител, трети биеха тъпани.

Протестиращите решиха да не блокират Орлов мост и ключови кръстовища.

По-рано до НДК се проведе и традиционният вече антипротест.

Пловдив

Кръст и символичен ковчег поставиха пред централата на БСП пловдивските протестиращи. Ковчегът представляваше голям черен кашон, на който пишеше "Почивайте в мир, червени боклуци". В него хората поставяха различни боклуци, червени развалени домати и червени балони - летателно средство, с което управляващите да стигнат до Бузлуджа.

Част от протестиращите бяха облечени като на карнавал, имаше и вещици, които правеха "заклинания БСП да се върне в миналото".

Протестиращите почетоха и годишнината от смърта на Владимир Висоцки, като подчертаха, че с този акт показват, че не са против Русия, а против комунизма.




(Очаквайте подробности)