Сградата е облепена с листове, на които пише ВИС-2, с която групировка Иванов е бил свързан.

Емил Иванов бе два мандата кмет на Своге и се прочу с модела за "частна община“. По информация в медиите тогава той е овладял 90% от местната икономика чрез обръч от над 30 фирми. 

Вой на сирена беляза днешното протестно пиене на кафе пред сградата на парламента.

Движението по бул. "Цар Освободител" е блокирано. Полиция отиде при събралите се, за да ги призове да освободят трасето за автомобили, но хората отказват.

Сред идеите на протестиращите за днес е да изградят планетата от филма „Междузвездни войни", на която трябва да бъдат изпратени всички политици.

Група недоволни от управляващите се събраха и на бул. „Витоша” до Съдебната палата, където скандират „Оставка”. Те са предимно велосипедисти.


Петли пред къщата на Борисов


В същото време продължават да се събират хора пред къщата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя. Те настояват той и депутатите от партията му да се върнат в парламента. Пред камерите на TV7 хората скандираха "Бойко на работа".

Двама от протестиращите пък носеха петли. Те обясниха, че птиците са кръстени Бойко и Яне. Преди дни лидерът на РЗС беше засечен да влиза в дома на Борисов и обясни, че разговаряли за изхода от кризата.

"Петлите са ранобудни и кукуригат от рано, но за съжаление без да успеят да събудят бившия премиер. Той може би не си е вкъщи, а е някъде на почивка, вместо на работа. Петлите са много добри приятели и ходят заедно в курника", обясниха собствениците на Бойко и Яне.

Днес е 33-и ден на протести.

(Очаквайте подробности)

Вижте вашите снимки от мястото и от протестите