С плакати, на които пишеше: “Толерантността в една зверилница е равна на смърт!“, “Обратните искат смърт за българите“, “Вън хомосексуалистите от България, да запазим децата си чисти“, “Содом и Гомор за безсрамниците и падението им“, “България място за нормални хора – педалите в затвора“, "Всички обратни в Уганда" те скандираха против провеждането на шествието, предаде БГНЕС.

По данни на организаторите, на протеста е имало представители на 10 националистически организации в България. Те обясниха малкия брой на участниците с това, че е бил организиран само за 2-3 дни.
“Организатор е едно лице, което няма нищо общо с нито една от организациите“, каза Симеон Костадинов от Българския национален съюз. Според него на шествието не е имало много хора и тъй като много от тези, които са поискали да дойдат, се страхуват.

“Последният един месец се изля една помия, лъжи и негативни внушения спрямо националистичните движения в България, спрямо всички националпатриотични организации, затова и голяма част от хората са притеснени от евентуални репресии от страна на МВР и на различни деструктивни елементи“, каза Костадинов. Той гарантира, че всички, които днес са били на протестното шествие, няма да бъдат на гей парада и да създават безредици.

Противницете на хомосексуалното шествие раздаваха и листовки на хората по улиците. 26-годишният Светослав Димитров разказа, че не е част от нито една от организациите, разбрал от интеренет за протеста и се включил в него.
“Аз съм против гей активистите, защото те се борят за политически права. Искат да станат привилегирована група“, каза Светослав.

В листовките пишеше: “Хомосексуалистите извършват много от блудствата с малолетни: тези, които са привлечени от лица от същия пол са 1 до 3% от населението, но извършват 1/3 от всички сексуални престъпления срещу деца“.


Вижте видео от протеста в София