През 2011 г. фирмата "Експрес Турс", контролирана от майката на Димитров, се е опитала да вземе терен от 2.5 декара край Несебър от Министерството на земеделието и горите по идентичната схема, по която "СЛЕ груп" е купила дюните в местноста Кокала в Несебър.

Този терен се намира между друг терен от 11 декара, получен със заменка, и хотела на фирмата "Хавай". На държавната земя вече е построен басейн към хотела, става ясно от разследване на "Биволъ", което се позовава на документи в кадастъра, Търговския регистър и преписки от МЗХ за смяна на предназначението на държавната земя от горския фонд.

"Експрес Турс" е собственост на "Елеонора Транс" ООД и на "Динамик Турс" АД. "Елеонора Транс" се държи от 72-годишната майка на Димитров - Елеонора Димитрова, и Славян Теофилов, описан от "Биволъ" като известен сикаджия. Фирмата е позната в района и като един от концесионерите на северния плаж в Слънчев бряг.
"Елеонора Транс" от друга страна е съдружник с "Бийч Холидей", общата фирма на кумеца на вътрешния министър Цветан Цветанов - Тодор Бояджиев, с несебърските бизнесмени, замесени в "Дюнигейт".

Преди да стане депутат от ГЕРБ, Емил Димитров има крупен бизнес с диструбуцията на цигари, както и интереси в дърводобива и ловните стопанства. Името му нашумя покрай спорни поправки в Закона за горите, които предизвикаха масови протести и предизвикаха проверка срещу него в Комисията за установяване на конфликт на интереси. Тя не е приключила вече почти половин година.
Уволненият шеф на Държавната агенция по горите Бисер Дачев пък преди време е управлявал ловното стопанство на Димитров "Елен", съобщи "Капитал".