Пловдивски полицаи, участвали в издирването, разказаха, че момченцето е открито в района на съседно село - Столетово, съобщи Plovdiv24.bg. Намерил го един от доброволците, сгушено в храсталак.

То е в сравнително добро здравословно състояние, но било много изгладняло и изплашено. Настанено е в болница, където му се правят обстойни медицински прегледи.

Станимир изчезнал, след като майка му Павлина му ударила шамар. Жената е с психични отклонения и в момента е настанена в клиника, той - също имал психични проблеми.

Детето обаче разказало, че това се случило, след като загубил тоягата, с която пасял кози, а вторият му баща го изпратил да я намери и да не се връща без нея, съобщи Нова телевизия. Станимир не я намерил, страхувал се да се прибере без нея и така се загубил. Стана ясно, че вторият му баща ежедневно го биел.

От полицията информираха, че той е задържан.  Със случая ще бъдат ангажирани всички компетентни институции – включително социална служба, и Агенцията за закрила на детето. Предстои Станимир да бъде настанен в приемно семейство.

Над 50 души участваха в издирването на детето - основно доброволци и полицаи от районното управление в Карлово, както и от други съседни полицейски структури, каза за БНР кметът на село Богдан Христо Иванов.

Междувременно спасителни екипи още издирват тригодишното момче, което се изгуби в понеделник вечерта в гориста местност между русенските села Тетово и Смирненски.