Намериха малкия Станимир, отива в приемно семейство

Жив и здрав намериха 9-годишния Станимир Митков от карловското село Богдан, който бе в неизвестност от 3 дни.

Обратно в новината

Коментари - Намериха малкия Станимир, отива в приемно семейство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да попитам кога ще закрият така наречената "Агенция за закрила на детето". За пореден път се върви след събитията. Ако ги питат тях, те не са имали сигнал и затова не са си мръднали пръста за това дете, като цялото село е виждало какво му е положението. А върха беше днес, след като по Нова медицинската сестра разказа реално за случая (как е било системно бито, как не е искало да се прибере), по бТВ учителката на детето разказа, че то живее в много добри условия и в къщи много се грижели за него. Това е една псевдо агенция и се чудя как още съществува.

Как мислиш че агенцията ще разбере за такова дете? Нали не мислиш, че обикалят от къща на къща и разпитват за всяко дете... Айде моля да не хейтвате. Агенцията може да има 1000 кусура, но не и това в което я обвинявате. Представи си само някой да дойде във дома ти и да те разпитва на кръстосан разпит, без да има причина за това. Бих казал, че призовавате за диктатура. Защо съседите неглижират, а учителите?

Ми да намерят начин, бе! Нали това им е работата, аз ли трябва да им казвам как да разбират за тия случаи, като те взимат заплати за закрила на децата?! Сбирщина чиновници, дето само ги бива за въздъхарски изявления, а тоя Станимир като някакво улично безпомощно коте - бит и тероризиран от майка си и баща си и помощ отникъде, това е някакъв кошмар, а в същото ония кухи лейки от въпросната агенция си взимат заплатите и си клатят краката и се чудят какво по-засукано оправдание да измислят, за да не си вършат работата.

Аман от цигани и техните истории с които ни занимават постоянно ...

и докога ще им отглеждаме пиянските пройзведения ?

Дано да се оправи и да не е лудо или много подлудено самото то. Ако е само боя ще се оправи. И по-бързо да го дават в нормално семейство, защото в тези институции им дават едно възпитание...

Дано да намерят и малкото, стискам много палци!

Дали в институциите нещата ще са различни от тези в семейството?! Като знаем какви изнасилвания, неглижирания и порочни практики има. Пресен пример е детето, което се удави в Търново - отнето от семейството след сексуална злоупотреба и намерило смъртта си, живеейки в институция.

slavrado

Слушах интервю с детенцето, за него боят си е нещо абсолютно нормално!

Сега обаче момченцето е настанено в "дом за закрила на детето". Всички знаем (или поне си представяме) какво ще е положението там. Според мен, който може трябва да помага на тези дечица, я някоя събота да мине през дома да си поиграе с тях, я да ги научи на нещо, я тези, които вече стават на 18 да им помогне да влезнат в обществото - с работа, с образование... И по празници никога да не ги оставяме сами с няколко нови-стари дрешки за подарък, а да ги накараме да почувстват че всички сме част от едно голямо семейство.

Ами не сме. Семействата на тези, които сме "посадили" в Народното Събрание с надежда да гласуват финансиране на приоритетните проблеми са добре. Останалите явно сме от друго семейство.

Пак ли ни занимавате с тенденциозно представени цигански истории? - Тенденциозно в смисъл да изглежда, че става въпрос за нас?

а да, щото българите са чудни, не са същите боклуци като циганите

murena

няма чужди деца, приятелю. Все за нас става въпрос.

Жалко че все по-малко хора се сещат че е така. Това детенце е било пред очите на всички откак се е родило и научило, че боят е ежедневие. Уви, както обикновено се реагира постфактум и само в медиите ...

Нормалното българско семейство, двама луди всеки ден бият малко дете и всичките нерви си изливат върху него. Точно в такова семейство израстнах, макар и по комунизма. Да не ви казвам колко е трудно от такава среда да излезеш сравнително нормален човек.

Не знам колко са те били, или това е начинът да оправдаеш своята неблагодарност към хората, които са дали всичко от себе си за доброто ти образование /съдя по правописа ти/.Много е удобна тази версия и май ми е много позната.Ако греша, моите най-искрени извинения. Пожелавам ти здраве и късмет с твоите деца

Хората са отдавна умрели, още преди 30 години, вече е късно за благодарност, както и за неблагодарност. Просто факти.

Абсолютни боклуци! Странно е, че са подали сигнал, че детето го няма.

Те заради тоягата... нали за нея го пратили...

Мила родна картинка. Всичките луднали и бият детето

Не трябва да се позволява на хората с психически отклонения да имат деца.

по времето на социализма такива хора не можеше да създават семейства

Ние сме за всякакви боклуци,тъй като от това си пълним джобовете

Амааааааан. От дегенерати, психопати и откровени примати, за нормалните хора няма нито време, нито служби, нито институции те така си мрат, оставени на произвола на съдбата....

Бащата, очеваден психопат, твърдеше, че майката била психично болна и след като ударила детето то избягало! А явно и двамата родители са лудницата! Трябва да се забранява на такива боклуци да имат деца!

за съжаление никой не пречи, а дори се подпомага размножаването на грешките

Стив Джобс беше осиновено дете

България е в житейска, социална и икономическа трагедия! Кажете как да спасиме тази държава? Само това мога да коментирам...

Трябва да се опитаме да станем Човеци , друго спасение НЯМА !

Ех ДЕТРОЙТ, ДЕТРОЙТ кога ще доживеем да я имаме и ние тая черта на бедност....Ха,ха,ха ами никога защото чертата на бедност е на нивото на световният рекорд на Стефка Костадиново - панимаш таваришш!!!

Душичка, дано се намерят хора, които да му помогнат :(

ревяло е и са го чули, това е то намирането.

Да беше отишъл доброволец бе идиот такъв, та да покажеш как се издирват хора!

На колко метра в планината се чува плачещо изнемощяло дете ? Доста км трябва да извървят спасителите в жегата, докато "случайно" се окажат на нужното разстояние.

предлага да открием тема за нова дискусия: "Кои са по големи разбойници - полицаите или бандитите".

Сега доброволците да намерят и тоягата.Сещате се какво ще последва , 50 тояги на голо за бащата.

Като гледам доста тояги има на разположение в доброволците, така че тоягата я пишем намерена, даже с лихва. Но да накажеш дете заради това, че е изгубило тояга е малоумно. В гората тояги колкото искаш. Децата - те са малко.

Горкото дете, имало е лошия късмет да попадне на такива родители.

пишете подобаващи новини, за успехи на високите технологии, медицината, икономиката, образованието, ... за силната ни армия, за морките ни "тюлени", за просперитета на обикновения труженик. какво ми пишете за намерено дете, те са питали наляво надясно докато някой им е казал. Били го намерили! Да ви се невиди макар и суяците, ха! Полицая яде по една тенджера манджа! а онез хора за коричка хляб се бият ... !

"... яде по една тенджера манджа..." и изсира по пет кила лайна! какво е това! що за кочина се е превърнала страната ни, та ние сме "една педя зема" ще станем на бунище! оооооо! трябва да се вземат мерки!

АЙ СТИГА БЕ , БЪЛГАРИЯ ЦЪФТИ ПРИ ГЕРБ , А ТОВА ДЕТЕНЦЕ НЯМАЛО АЙ-ФОН , А ИМАЛО САМО ЕДНА ТОЯГА ????:))

СТАТИЯ В ДИР-БГ МВФ: Всеки седми в САЩ преживява под чертата на бедността .. ТВА И В БЪЛГАРИЯ КАТО В АМЕРИКА БРЕ ?:)

И у нас като в САЩ, обаче там всеки 7-ми е под прага на бедност, а при нас всеки 7-ми е над него.

Ако беше излязло на широката магистрала,можеше и асфалт да си похапне,ама то диво-стои си по селата и гората

малкият!

Не мога да разбера как така се губи 3-годишно дете в гората !!!!!

Случая с 3 годишното ромче с звучното име "Ахмед", доста намирисва...Но бъдете спокойни. Те са с мноого чавета. Ще си направят друго.

тръгва и върви в една посока. така стига до някъде другаде. много е просто!

Хората с токова убеждение се губят най-често.

Браво! Радвам се, че го намериха. Сега трябва да му намерят добро приемно семейство.

и на майката! или общината да и даде жилище, и да й дава 500 лева месечно помощи

Човек с психични отклонения не може да възпита нищо друго, освен друг сееподоен също с психични отклонения.

До сега не пишехте че и двамата са с психични отклонения. Иначе нямаше да се чудим няколко дни какво става. Но така е като преписваш!

Е поне една, що годе добра новина........

Всеки си пише коментари без да знае какъв е проблема в основата.........

А какъв е?

не знам, не ме интересува, но и не коментирам .......

Никаква социална политика няма в България, абсолютно никаква, нито по отношение на деца, нито по отношение на възрастни. Това просто е поредният пример. Майка и дете с психични отклонения са оставани на произвола на съдбата да се оправят, както могат. Това не е нормално, по никакъв начин не е нормално.

ти какво искаш - да се грижим и да мислим за всички психично болни, които се размножават неконтролируемо? На подобни индивиди трябва да се намери начин, за да не се размножават. От болните им гени нищо читаво няма да излезе!

Слагайте GPS на хора, които има риск да изчезнат. ако е престъпник с пръстов отпечатък през 15 минути когато не спи

Важното е, че са намерили детенцето. Лошото е, че ще бъде настанено в дом. Дано някой поеме грижите за него и го осинови. Правилно ли разбрах, че е българче?

не! не си, ромче е.

По телевизията показаха интервю със съселяни.Хората не се изказваха особено ласкаво относно това, как е гледано детето.По-скоро е оставено на произвола и самоотглеждане.Дано този път институциите си свършат работата и го настанят в социален дом, където поне ще е нахранено и защитено.

Поредната трагедия в семейство. Майката болна, ударила му шамар, че загубило тоягата. Ами на 9 години какво трябва да загуби друго? Да не говорим, че все пак детето е помагало за гледането на животни. Все пак е помагало и насреща бой от доведения баща. Това е България извън жълтите павета. Не е много добра гледка. Не социални работници, а по-скоро някакво държавно училище пансион трябва за тези деца - да се види какво могат и да се насочват. В т.ч. военни училища, полицейски, професионални още от тази възраст. Да има някаква сериозна професия и работа после. То в това семейство какъв човек ще стане?

На български израз "доведен баща" няма /няма спор, че бащата може да е доведен от майката, но доведен се използва само по отношение на дете/. Вярно е, че в преводите на чужди филми масово се говори за доведени бащи, но нека не падаме до нивото на пишман преводчиците.

Казва се "преводачи", пишман преводчико!

Новата шефка на ДАЗД Офелия Кънева управлява социалните услуги в Карлово чрез фирмата си Соник Старт, тя ще ги "оправи"!!!

Милото детенце! Много се радвам за благополучния край и му желая от все сърце щастливо детство и само хубави неща занапред!

Абе Ели какво хубаво да го очаква бе, не прочете ли че е с психични отклонения и то и майка му... ей така си плещиш!

Ебалната агенция не си върши уж работата която трябва да върши соц работници завършили в Бургаския свободен некадърници пълни да сега да го пратят в приемно семейство ама кой ще го иска щом е психично болни детето какво е виновно то!!!

даваха детето по нова.Бито всеки ден.Не го било страх в гората, каза.но като го питаха иска ли да се върне у дома-каза че не знае.Предпочита явно в гората отколкото с любящото си семейство.Какво става със Закрила на детето, приемните семейства..това дете е видимо физически и емоционално малтретирано..