Той посочва, че през последните седмици в медиите са зачестили опитите за умишлено дискредитиране на „Булгартабак“, чрез използване на името му за отправяне на неистински внушения, свързани с дейността на компанията.

"Целта на подобни действия е името на „Булгартабак“ да бъде тенденциозно замесено в политически интриги от моите опоненти, което аз категорично не мога да допусна. Не мога да допусна също негативната кампания да засегне над сто хиляди производители на тютюн, чийто поминък зависи в голяма степен от дейността на „Булгартабак“, изтъква Пеевски.

Имайки предвид това, заявявам, че излизам от акционерната собственост на „Булгартабак“. Дружеството акционер, на което съм мажоритарен собственик, продава дяловото си участие. „Булгартабак“ е от съществено значение, както за националната икономика, така и за производителите на тютюн в страната, поради което компанията трябва да бъде защитена от всякакъв род посегателства и недобронамерени действия, се посочва още в изпратеното изявление.

Преди седмица „Булгартабак Холдинг“ АД заплаши да заведе съдебни искове срещу всички, които напоследък се опитват да дискредитират доброто му име. За това се предупреждава в декларация на компанията по повод „тенденциозни материали в медиите, които целят да се създаде негативно обществено настроение срещу „Булгартабак“.

По-рано днес Пеевски заяви, че името му се преекспонира в медиите, защото е удобно на някой да се крие зад него.

В кулоарите на парламента депутатът беше попитан от журналисти за няколкото спрени държавни поръчки на фирми, за които се твърди, че са свързани с него. 

Той вече отрече да има нещо с магистрала "Хемус", а днес заяви: "Е, нямам общо с тези фирми. С които имам фирми, съм ги пуснал в Публичния регистър".