В сутрешния блок на Нова телевизия народният представител, който твърди, че като генерал Радев е лобирал за избор на "Грипен" за изтребител, заяви иронично:

"Започвам с едно извинение към президента Радев, дано да го приеме, а именно, че споменах за негова любовница (преди да стане негова съпруга, Десислава Радева е била назначена за пиар на ВСС - б.р.). Оттук нататък ще говоря за неговата муза, която през 2014 г. той е назначил на допълнителен договор като пиар. Извинявам се, не е любовница, муза е".

Тодоров, който не успя да стане шеф на Комисията по досиетата, заяви, че прави това уточнение от името на ГЕРБ и от свое собствено, но подчерта, че това е шуробаджанащина.

"Президентът Радев дълго се опитваше да вдигне самолета, но явно му трябва по-силен политически Трибестан (лекарство за потентност - б.р.) от този на БСП, който те му дават. И ние сме решили да му се извиним, за да го подпомогнем в това нещо", каза още авторът на книгата "Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите".

Той коментира и вчерашното си изявление в парламента защо президентът Румен Радев предпочита изтребители "Грипен", което беше изтълкувано като намек:
"Знаете ли как е мотивиран - с потупване по рамото. Не е взел 5 млн., да не си помислите. Мотивиран е с потупване по рамото“.

"Аз казах, че са го потупали по рамото, но не са мотивирали само ген. Радев тогава, има и журналисти, разполагам с целия списък, те са посрещани, хранени с еленско месо. Някои други президенти ловджии, които обичаха да ловят архари, са им давали да ловят елени... Ако излезем от леко сатиричния характер на въведението, нашата комисия има много сериозни съмнения, че Радев, като ръководител на екипа за избор на нов боен самолет, си е позволил волности, които меко казано излизат от параметрите на онова, което бихме нарекли поведение, което не подлежи на санкция".

На настояването на водещия да каже защо все пак е споменал въпросната сума от 5 млн., депутетът заяви, че в държавите, в които шведската компания е продавала самолети - например в Чехия и Унгария, полицейски разследвания са доказали, че има раздавани пари под масата.

"Не от беквокали, ами от съвсем сериозни играчи на терена. Там се говори за 12,7 милиона, в ЮАР, казват разследванията, са раздадени 20 милиона", каза депутатът от ГЕРБ, намеквайки за фразата на Радев към него, че "Борисов не е озаптил беквокалите си в парламента".

На въпрос дали тези пари са плащани от шведската компания, Тодоров отговори, че не иска "утре да се появи някое личице от СААБ и да казва, че им правим лоша реклама".

По думите му обаче:

Грипен”-ите са бутикова измишльотина на фона на изтребителите F-16”.

Антон Тодоров обяви още, че „доверени лица в президентството казвали, че там се унищожават някои документчета”.

"Ченгетата ни са по-добри от ченгетата ви", обобщи той.