„Нищо няма да се случи, ако не ме дразните”, каза Борисов към гражданите, които протестираха срещу добива на шистов газ. Той припомни, че преди три-четири дни е имал разговори по темата, на която са присъствали още двама негови министри, където всичко е било обяснено и са посочени гаранции за безопасност.

В началото на септември граждани, неправителствени организации представители на партии внесоха в Министерския съвет декларация с искане за налагане на мораторуим върху добива на шистов газ в България. Протестиращите настояха и за оттегляне на предложенията за проучване или добив към всяка фирма, която търси шистов газ чрез хидроразрив, включително и почти сключения договор с "Шеврон".

В Добрич Борисов не пожела да отговоря на журналистически въпроси. На запитване как ще коментира становището на Холандия за членството на България в Шенген той отново посочи: "Вижте какво игрище направихме". "Игрището е направено с нашите данъци, тъй като е реконструирано с общински средства", реагираха присъстващи при откриването на новото спортно съоръжение в града, съобщи БГНЕС.

По-рано отново в Добрич Борисов преряза тържествено лентата на обновената пешеходна зона, заедно с другите официални лица се разходи около 20 минути по велоалеята, здрависваше се и разговаряше с гражданите, раздаваше автографи, позираше за снимки и получи малки подаръци. Един възрастен човек му подари стихосбирка. Голяма част от жителите развяваха жълти и бели балони, на които пише – „Добрич нашето бъдеще”.

Заедно с Борисов лентата на обновения булевард прерязаха и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кметът на Добрич Детелина Николова. Новата пешеходна зона на града обхваща близо 40 дка обществени места за отдих. По проекта са подменени 30 хил. кв. м настилки, монтирани са деветдесет енергоспестяващи осветителни тела. Изградени са четири детски площадки, рампи за хора с увреждания, велоалея. Повече от 11 дка градинки и тревни площи красят вече центъра на Добрич. Инвестицията е в размер на 5 млн. лева, строителните работи са приключили за по-малко от година.

„На жителите на този прекрасен град да ви е честито”, с тези думи премиерът се обърна към гостите на тържеството. Той подчерта важната роля на инфраструктурата, която прави страната ни привлекателна както за децата, напуснали родината, така и за инвеститорите. Обновяването на инфраструктурата, пътища, екология - това е залог за успех, посочи Борисов.