Според Борисов, дори и през есента да има ново правителство, то не може да извади страната от кризата:

За съжаление, тази една година управление на тройната коалиция доведе до невъзможност в следващите години България да излезе от кризата“.

За вчерашната реч на лидера на БСП Сергей Станишев, Борисов коментира, че това е пореден опит да заблуди обществото:

В началото се подведох, че говори за оставка, че е разбрал, че провалът на неговата партия, неговия мандат е виден в следствие на политиките, които водят.

С днешното си поведение разбрах, че всъщност те продължават да отклоняват вниманието, всеки ден повече да са в управлението, за да си назначат послушковците
“.

При евентуално участие на ГЕРБ в ново правителство, Борисов посочи какви ще бъдат действията им по отношение на проекта „Южен поток“.

Договорът за „Южен поток“ ще бъде прекратен, проведена прозрачна и точна процедура по изискванията на българското законодателство, европейското законодателство и след изтичане на този срок ще бъде подписан по европейските правила.

"По този начин преди година и половина с президента Путин се разбрахме – по европейските правила, прозрачно, ясно да го направим като пример в Европа".

Запитан за реална дата за провеждане на избори, лидерът на ГЕРБ подчерта, че трябва да си луд човек да кажеш – края на юли – когато всички са в отпуск и са си завели децата на море, да ги викаш да гласуват.

Според Борисов новите избори трябва да са, когато ги определи президентът.

Той предупреди, че ако президентът му връчи мандат, ще го държи максимално дълго:

Няма да накарам моите избиратели, младите хора, работещите хора, които чакат да дойдат юли и август, за да отидат на почивки, да ги викаме на избори“.