С тези думи една от жителките на хасковското село, което преди година бе пометено от огромна вълна след скъсването на стената на язовир "Иваново", описа първата си среща с премиера в оставка и министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде "Фокус".

Жената бе дошла в Гранитна зала на Министерски съвет, където Цветан Цветанов направи отчет за дейността на МВР през периода 2009-2013 година, под формата на презентация със заглавие "Равносметката".

По думите на бисерчанката именно премиерът и вътрешният министър са й помогнали да се погрижи за майка си, с която са били разделени от наводнението. При потопа в хасковското село загинаха 11 души, а без дом останаха няколко десетки семейства.

Жената допълни, че е дошла не по покана на Цветан Цветанов, а защото така е решила, когато е разбрала за пресконференцията. Тя изрази и благодарност към журналистите, че са били на място и са отразили това, което се е случило в селото.

На пресконференцията присъстваха и част от жертвите на групата за отвличания "Наглите", свидетели по делото "Октопод" срещу Алексей Петров и родители на деца, загинали при катастрофи, които изказаха своите благодарности към вътрешния министър . Преди брифинга Цветанов се здрависа с почти всеки от тях.