Тя направи това по повод призива на Бойко Борисов председателите на партиите да поемат отговорност и да се кандидатират за президентските избори, като посочи поименно Нинова и лидера на ДСБ Радан Кънев.

Ако го направите, веднага свиквам Националния съвет на БСП и искам номинацията на партията за моето име. Ще ви дам тази битка и ще разговаряме в НДК в нощта на изборите кой кой е“, каза още социалистката, цитирана от "Фокус".

По думите ѝ, ако лидерът на ГЕРБ не направи това, ще счита, че той "просто дуе перки и го е страх".

Самият Борисов каза още, че е щял да обяви кандидата за държавен глава на партията още през юни, но не го направил, защото всеки ден го питали „Ще ставаш ли президент?”. Затова потвърди, че номинацията ще бъде обявена чак през септември.  

Той декларира още, че ако ГЕРБ загуби президентските избори, веднага ще насрочи предсрочни.

По този повод Радан Кънев коментира, че предсрочен вот ще има, независимо дали издигнатият от ГЕРБ стане държавен глава. Според него Борисов много се страхува от граждански кандидат, затова говори такива неща.

Междувременно депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева определи като много интересно изказването Корнелия Нинова.

„Аз знам, че БСП са поели курс на въоръжена борба и се възпаляват от всичко, само че те тичат след събитието. Ние имаме кандидат за президент и ще го обявим септември“, категорична бе зам.-председателката на ПГ на ГЕРБ.

Междувременно премиерът заяви още, че е възможно да има "някоя и друга рокада в кабинета".

АНКЕТА: Закъсняват ли партиите с кандидатите за президент?