Много далавери бяха прекратени в Държавен фонд „Земеделие”, това не може да не е разсърдило някой. Това каза премиерът Бойко Борисов в Министерски съвет във връзка с побоя над директора на фонда Румен Порожанов, предаде Агенция „Фокус”. 

Порожанов, който бе и началник на кабинета на Дянков, бе пребит жестоко снощи. Преди минути стана ясно, че той вече е изписан от Военно-медицинска академия. Полицията работи по всички версии - от грабеж до сплашване. Разследването продължава, но няма нови данни.

Премиерът каза, че се надява МВР да задържи извършителите. Според Борисов, причината за побоя е, че Порожанов е спрял възможностите за изтичане на средства. Той им отряза всички тези възможности, където стотици милиони изтичаха. Излизаше, че язовир се води нива и подобни, каза министър-председателят и посочи, че над 54.5 % повече пари са усвоени от ДФ „Земеделие”.

Именно тези 55% повече усвоени пари бяха основанието на Борисов да похвали вчера Мирослав Найденов, когато вчера се намеси като арбитър в конфликта му с Дянков.

Премиерът задочно смъмри вицепремиера и по въпроса за здравната реформа. Той взаяви, че е направено доста по отношение на здравеопазването, в отговор на въпрос за думи на министъра на финансите Симеон Дянков, че реформата в здравеопазването вероятно ще остане за следващия мандат на ГЕРБ.  „Аз се надявам, че той ме е чул вчера какво съм казал. И ако още един път се наложи да му обяснявам думите...”, каза Борисов.

От министерството на земеделието отказват коментар по случая, предаде БНР.

Радослав Христов, представител на зърнопроизводителите, заяви, че осъжда вандалския акт, каквито и да са причините за него.
"Не знам каква е била целта, но да се сплашва изпълнителният директор на Фонд "Земеделие" не би довело до нищо добро, нито до постигането на каквито и да е резултати", коментира той.