Той обаче призова журналистите за разбиране и да не искат в момента имената на действащите депутати от ГЕРБ, защото "за съжаление там все още витае страхът", цитира го БГНЕС.

"Всяко тяхно действие си е тяхно лично решение. Ние точно затова казваме, че сме различни, защото всеки са решава за себе си. Никой от нас не е агитирал някой: ела, да го убеждава и т. н. Не е ли убеден сам, че трябва да дойде просто няма място. Така че очаквайте техните самостоятелни решения", каза още един от отцепниците от ГЕРБ.

Той добави, че не вярва и някой от тях да дойде на 22 септември, когато ще бъде учредителното събрание на партията в НДК в София.

Днес при приемането на учредителната декларация сред тези, които седяха на масата, освен Емил Димитров, бяха бившият земеделски министър Мирослав Найденов, ексдепутатите от ГЕРБ Иван Петров и  Павел Димитров, както и бившия областен управител на Благоевград Костадин Хаджигаев.

Найденов обясни, че действащите депутати, "за да отидат някъде, трябва да имаме учредена партия", но подчерта, че по всяка вероятност в новата партия ще има такива.

"Разбира се с голямото "ако", ако парламентът продължи съществува, защото натискът на улицата е голям и не се знае каква ще бъде политическата реалност. Каквото и да говорят партиите, макар че някои смятат, че ГЕРБ иска предсрочни избори или иска избори наесен, то всяка от четирите партии в момента в парламента няма интерес от избори и искат по някакъв начин да запазят статуквото си", заяви той.

Павел Димитров пък коментира, че като бивш член на изпълнителната комисия на ГЕРБ е бил в кухнята на партията.

"И съм бил свидетел, а понякога и участник във всички ония негативи, мога дори смело да ги нарека и уродливи практики в политиката. Нещо, което в крайна сметка ме доведе до това не само да се разочаровам, а и нещо по – силно", каза той.

От БАСТА за пореден път декларираха, че партията няма да се управлява еднолично, като ГЕРБ.

Вчера Бойко Борисов коментира, че отцепниците са хора, които са останали извън изборните листи на партията. Според него с новата партия те помагат на БСП и ДПС, но им пожела успех.