Във връзка със сигнал, подаден от българин в МВнР, че дъщеря му е изчезнала след атентата в Барселона, от посолството на България в Белград съобщиха във "Фейсбук", че вицеконсулът Георги Христов е посетил дома на Юлия Олеговна.

Поводът е бил сигналът от бившия й съпруг, че тя и детето са в Барселона и в неизвестност след атентата от снощи.

Майката е споделила, че официално са разведени с бившия й съпруг Георги, но той не приема по адекватен начин раздялата. Юлия Олеговна е запознала вицеконсула с част от продължителна едностранна преписка на бившия й съпруг, в която се съдържат непристойни квалификации и заплахи.

Юлия Олеговна е сменила телефона си, за да не бъде притеснявана тя и дъщеря й от бившия й съпруг Георги.

По-рано консулът ни в Мадрид Борислав Евлогиев съобщи, че двама български граждани се издирват от техните близки.

По думите му при тях е постъпила информация, че нашите сънародници не могат да бъдат открити по телефона. Единият сигнал е подаден веднага след атентата на бул. „Ла Рамбла”, а вторият – няколко часа след случилото се.

„Това са български граждани, които живеят в Барселона”, поясни още Евлогиев.

Той не даде допълнителна информация за възрастта и пола на нашите сънародници. Евлогиев е категоричен, че българските представители в Испания нямат основание да смятат, че издирваните са били в близост до атентата.

Общо 14 души загинаха при нападенията в Барселона и Камбрилс, 130 са ранени. Четвърти човек беше задържан във връзка с атаките, обяви полицията в Каталуния.